Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Goldie Hawn se vymyká svým obvyklým rolím v tomto neveselém dramatu o oběti matky pro svou rodinu a pokusech jejího syna zachránit ji před sebou samotnou. Když se John Cross (Keith Carradine) v roce 1969 vrátí domů do floridského Key Westu po odsloužených letech jako vojenský pilot ve vietnamské válce, je z něj nervově zhroucený člověk. Začne hodně pít a v zoufalém pokusu najít sebe sama opustí svou ženu Tracy (Goldie Hawn) i dvanáctiletého syna Chrise (David Arnott) a odejde do kláštera, kde složí přísahu mlčení. Tracy se ocitá bez prostředků pro sebe a svého syna, a tak z nouze vezme práci jako barmanka ve špinavém striptýzovém podniku. Když ale zjistí, o kolik víc si vydělávají místní tanečnice, i přes pochybnosti nastupuje dráhu go-go girl. Když se o matčině nové práci dozví Chris, chce ji zachránit před ostudnou a ponižující (ač výnosnou) kariérou a začne sám vydělávat podivnými pracemi. Jedna z nich je nošení čerstvého úlovku od místního rybáře do restaurace v jednom hotelu. Brzy ale zjistí, že se vlastně stal poslíčkem s kokainem, který je ukrytý uvnitř ryb. Chris následně učiní nebezpečné rozhodnutí - ukrást drogy a prodat je na vlastní pěst. Ve vedlejších rolích uvidíme například Arlisse Howarda nebo Stevea Buscemiho. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

Velmi poutavé a příjemné drama. Věrohodné výkony herců přinutí filmu věřit a zaručují oddychovku, která vás nevytrhne jako nějaký akční film, ale rozhodně zaručí dobrou podívanou. Možná škoda, že tak dobrý film je zapadlý v zapomění, protože moc lídí o něm neví (malý počet hodnocení). Já ho rozhodně doporučiji, splnil moje očekávání. Goldie Hawn rovněž dokázala, že nemá talent jen lidi bavit, ale zcela vážně jí můžeme věřit i její dramatický um. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Letní pohodovka ze sorty filmů "slunná floridová vztahovka made in USA" s pár trochu otravnými částmi, ale dá se to. Na línou neděli jako dělané. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Taková oddychovka na nedělní začátek noci. Goldie to náramně seklo a leckterý divák si možná stýskne, proč jen ji neukázali u té tyče o něco delší dobu. Buscemi svou rolí rozhodně pobavil. Film nemá velké ambice a pokud k němu divák takto přistupuje, dá se očekávat spokojenost. Jedinou větší kaňkou je tak "Pro MGM českou verzi vyrobilo studio Bear v roce 2008." a jejich srdcové eso Libor Terš, tentokrát jsem mu to počítal, kromě role "vypravěče" (MGM uvádí... atd) na začátku a na konci si ještě střihnul: hosta v restauraci venku u bazénu (jedna věta), větší roli jednoho z kupců kokainu (mnoho dialogů) a pak francouzského politika gratulujícího v televizi americkému "měsíčnímu úspěchu" (taktéž jedna věta). Jo, to jsem vlastně nezmínil - lightmotivem je první přistání člověka na Měsíci. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Super drama od rezisera Chrisa Mengesa /typicky svojou rozsiahlou kameramanskou filmografiou, ako reziser natocil myslim len 3 filmy/. Goldie Hawn bola vyborna, Keith Carradine je nielen sympatak, ale aj vyborny herec, a zacinam ho mat coraz radsej. pribeh nenudi, dialogy vyborne, tempo sa nestrati ani v strede. Dokonca tu odzneju aj reci o kokaine, tak to bola novina pre mna. No nic, vyborny film, slusna reziserska praca, presne to je CrissCross : 75 % ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Ten klučina vypadá jako mladý Pavel Horňák z Kroků.:D Jinak těžká nuda, která se rozjede v posledních dvaceti minutách. Shlédnuto na MGM. 2* ()

Reklama

Reklama