Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Neviem, neviem, možno to je už príliš dávno, čo som to videl, ale v pamäti mi Esencia života utkvela ako kvalitný sci-fi film šmrncnutý mystikou, ktorá vytvára veľmi príjemný kontrast, a navyše v pôsobivom vizuálnom háve - preto celkom nechápem všetci tie vlažné hodnotenia okolo, ale to je asi len môj problém. Predbežne dávať štyri *, ale čo najskôr to vzhliadnem zas, nech je to objektívne... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Final Fantasy: The Spirits Within je prvním filmem, kde jsou počítačově vytvořené postavy téměř nerozeznatelné od skutečných, pomocí CGI počítačové grafiky a také jeden z prvních plně Audio Vizuálních filmů, které byly vytvořeny pomocí počítačové grafiky. Postavy a děj byli samostatně vytvořeny a z herní serii Final Fantasy nemá film téměř nic společného, až na vyjímku doktora Sida, který se ve hře vyskytuje. Samotný děj je trošku slabší, ale hlavním nedostatkem jsou nedostatečně vyjádřené emoce postav. Svět je to úžasný a obdivuhodný, plný krásných panoramatických záběrů a kontrastů, technologií i živočichů, jako pokus o vytvoření filmu zcela na PC a průkopníku nových animací hodnoceno - 4 *. 70 % ()

Reklama

majxik 

všechny recenze uživatele

Obsahem sice né až tak ůžasný film, tam bych ho řadil do lehkého průměru. Na druhou stranu vizualní a zvuková stranka je velmi povedená a zachraňuje celý snímek od lehce nadprůměrných a dokáže ho dostat do nadprůměrných filmů. Takže moje doporučení, koukněte se na to pokuď máte rádi anime nebo sci-fi, nejspéše se vám bude líbit, u ostatních to už tak žhavé být nemusí. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Je to naprosto O NIČEM, NEBAVILO mě na to koukat, postavy působí naprosto NEPŘIROZENĚ, VŮBEC nic novýho mi ten film nepřines, jenom si říkám, že těm ekologickejm teroristům dám aspoň ty dvě hvězdičky, když si s tim dali tolik práce... (Ta animace - u většiny animovaných filmů jsem zatím měla pocit, že lidé by to líp nezahráli. Tady však převládá dojem, že se jim jenom hodně špatně povedlo napodobit lidi. Nepohybují se jako lidi, jejich mimika sahá té lidské sotva po kotníky. Je mi jedno, že to natočili 'už' v roce 2001. Nebudu přidávat hodnocení ani ze soucitu.) ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Tak. Viděl jsem tenhle film až dlouhých 6 let od vzniku, ale musím říct, že na kráse mu to neubralo. Počítačovou animaci mám rád, avšak toto... To předčilo veškeré mé očekávání! Ne že by byla grafika kdo ví jak dokonalá, to ne, ale designér všech těch monster, výtahů, vesmírných lodí, krajiny, ... , to musel být panečku člověk s představivostí patnáctiletého klučiny, který civí do výstřihu Pamely Anderson ;) Z mého pohledu víc než zasloužené 4 hvězdičky. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • Final Fantasy: Esence života je první kompletně na počítači zpracovaný fotorealistický film. (109)
  • Celá produkce filmu trvala 4 roky. Když už se natáčely poslední záběry a scény, musely být některé ze scén, jež byly vytvořeny jako první předělány, jelikož technologie za tu dobu tak pokročila, že vedle novějších scén vypadaly zastarale. Také software, jenž se používal při výrobě byl vylepšen a dovoloval tak lepší a detailnější záběry. (Caszidy)
  • Vlasy doktorky Aki Ross mají poloviční hustotu oproti běžnému lidskému průměru. Přesto má Dr. Aki Ross 60 000 realisticky se pohybujících pramínků. Těchto 60 000 pramínků vlasů spotřebovalo celou pětinu z času vyhrazeného pro vytváření počítačové grafiky filmu. (Caszidy)

Reklama

Reklama