Reklama

Reklama

Už se vám někdy ztratily dveře od bytu? Pravděpodobně ne a buďte rádi, poněvadž nahradit takovou ztrátu není tak snadné. O tom, i o mnohém jiném, například o vztazích mezi lidmi, špičkování mezi sousedy Papírníkovými (P. Nárožný a J. Synková) a Laštovkovými (J. Kemr a P. Popelka), vypráví tato malá televizní komedie, kterou natočil podle scénáře M. Čepelky a Z. Svěráka v roce 1976 L. Smoljak (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

sator 

všechny recenze uživatele

To snad bylo Nárožnýmu napsaný na tělo, nikomu jinému se to snad ani nedá věřit :-) Protože Smoljak mě ambice režírovat film, ale na Barrandově mu jej bez předchozích zkušenosti nesvěřili, vznikl z pera Svěráka scénář k tomuto filmu který, mu otevřel cestu k režii. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Bezvadná malá televizní komedie Zdeňka Svěráka a Miloně Čepelky o ukradených dveřích a peripetiích při shánění nových. Skvělého Nárožného doplňují hlavně Lohninský v roli úslužného, ale neoblomného pojišťovánka a Josef Kemr jako potvora soused. Hudba: Miroslav Kořínek ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Takový trochu bakalářský příběh o dvou rodinách, které sportují tím, že si dělají naschvály- "Vaše starost- naše radost" 70% ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle český filmeček je přesnou ukázkou toho, co mám na tuzemské tvorbě ráda. Relativně vtipný příběh je zahraný skvělými herci (Nárožný skóruje neustále) a Cimrmanovský styl Ladislava Smoljaka je cítit v každé scéně. Ne každému se může tento druh humoru líbit, ale já jsem rozhodně pro! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tak to bola blbosť, takúto zápletku by nevymysleli snáď ani prváci na základnej škole. Našťastie sa zišli prvotriedni herci a tak dialógy boli prirodzené, občas aj vtipné, hlavne s poisťovákom Lohniským. Ale cez (ne)zmysel celej komédie sa nedokážem preniesť, aj scenárista Svěrák môže občas sklamať. –––– Madla je hlídací pes? Cvičený? ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Povedená a svižná komedie s výborným Nárožným. Zdatně mu sekundují i další herci v čele s pojišťovákem Lohniským a jeho tklivým příběhem o ukradeném kole pana Kočky. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

"Priste kdyby jste meli na balkone treba kance,Ja ho neuvidim, Ne!" Kratka cernobila komedie, v ktere uvidime i Lenku Korinkovou, vypravi o tom co se muze stat, kdyz se nam ztrati vchodove dvere. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Krátká stopáž ale kousek moc povedený. Několikrát po sobě jsem si musel pouštět dokola scénku kdy P.Nárožný přijde oznámit krádež dveří na pojišťovnu. To jak to rozjedou Nárožný s Lohniským je dokonalý koncert :-)) ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Taková vizitka, to je každýho vizitka." Neuvěřitelné, ale zároveň uvěřitelné. Obyčejné, ale zároveň neobyčejné pojednání o tom, že čeho je moc, toho je příliš, v podání herců, kteří si až na pár vyjímek zahráli i ve filmu "Na samotě u lesa", ze stejného roku 1976. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Já tě upozorňuju já jdu na esenbé. Já to rozjedu, tady se to bude detektivama jen hemžit, tady se dveře netrhnou. On vás ten humor přejde. Ono se vždycky moc kradlo, ale co je moc, to je moc!! Dokonalý Petr Nárožný v krátké televizní povídce o krémových, za bílého dne, sprostě ukradených dveřích. :) ()

waits 

všechny recenze uživatele

Milá, krátká, blbůstka, kterou táhne Nárožný na jedné a Kemr s Popelkou (herec Ypsilonky, se svým neherectvím jasný aspirant do divadla Járy Cimrmana!) na druhé straně. 35 minut je na základní mikronápad trojice Svěrák, Smoljak, Čepelka ažaž, ale co chvíli vykoukne někdo, kdo Nárožnému pomůže (chichotající se Kořínková, pojištovák Lohniský). ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Tohle by se mělo promítat na filmových školách, takhle má vypadat ideální kráťas - filmová anekdota. Smoljak se Svěrákem jsou prostě mistři humoru. Troufám si ale říct, že tu všechny převálcoval Hujer-Lohniský se svým úslužným pojišťovákem, který to s vámi myslí jen a jen dobře. Padal jsem pod stůl. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Typický cimrmanovský slovní humor v televizním příběhu, kde si z tím viditelně a s elánem pohrál Petr Nárožný. Takovýto námět je i výborným adeptem na skutečně ztřeštěnou komedii, ale duo Svěrák-Smoljak zde i s Čepelkou to pojali zcela po svém a jako vždy s nestárnoucím humorem. K této televizní povídce se dá vracet jako ke každé jejich tvorbě. ()

Kryat 

všechny recenze uživatele

Krásná, vtipná režijní prvotina Ladislava Smoljaka s dobrým hereckým obsazením (včetně několikavteřinového zjevení Zdeňka Svěráka, které mě fakt dostalo). Za závěrečnou pointu nemůžu nepřidat i pátou hvězdičku. ()

Reklama

Reklama