Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká komedie o každoročním tajném závodu z východního pobřeží Spojených států na pobřeží západní, ve kterém neplatí žádné dopravní předpisy a který se odehrává za plného provozu. Jako většina filmů tohoto charakteru nepostrádá ani tento nezbytnou různorodost hlavních protagonistů (ředitel firmy, středoškolský profesor, italský gigolo, šílený motorkář). (CGP)

(více)

Recenze (76)

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Nesmíte nad tím moc přemýšlet ... jen se nechte unášet nadupanými krasavci na čtyřech kolech a jejich rychlou jízdou a nenáročně se bavte nad tím, jak jsou policisté hloupí, předvídatelní, pomalí, krátkozrací, směšní ... a pak si pomyslete: páni, také bych se chtěl zúčastmit takovéto šílené jízdy bez omezení a s překážkami, které hravě překonám ... a pak probuďte i svého ducha recesistu a zalíbí se vám i ta myšlenka, že to vše jen pro automat na žvýkačky... ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Filmy podobného typu mám radši vážnější a když už komedie, tak aspoň ať ten humor dává trošku smysl. Tady to právě vůbec nefungovalo. Přišlo mi, že si to dělá prdel samo ze sebe, ale tím pádem to shazuje celý film. Auta (až na Camaro) taky nic moc. V budoucnu se mi vybaví jen obstojné burácení motorů a jméno toho policajta, které je shodné s mým kolem. 2+* ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhý úvod (neboli exhibice nesympatických zjevů), scénář plný nelogičností (jak se policajti vždycky dostanou před závodníky jedoucí takovou rychlostí?), absence vtipu a švihu, které pohánějí jiné komedie stejného námětu (To je ale bláznivý svět, Milionový závod). Film veskrze podprůměrný, zbytečný a s přibývajícími minutami i velmi otravný. 40% ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím se Sarrazinovím komentářem, že by to bez policajta nebylo ono. Film se totiž skládá ze dvou částí, té moc fajn - závod a věci krom něho (krom toho motorkáře) a druhé části - idiotského policajta co se je snaží chytit a pitomce motorkáře. Ve výsledku fajn žánrovka, které netřeba věnovat velkou pozornost. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Klasická závodní komedie, kde než o vtip a hlášky, jde spíše o nadupané mašiny kultovním potenciálem ještě dalece převyšující samotný film. AC Cobra, Chevrolet Camaro, Porsche 911 a další bez triků, bez zbytečných řečí v hledáčku geniální kamery, která nám alespoň z části přibližuje a dává pochopit šílenství jménem usednutí za volant super silného bouráku :-). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu je italský jezdec Franco Bertolini (Raul Julia), který se závodu účastní v týmu Ferrari Daytona, označen jako vítěz závodu v Monte Carlu a Le Mans. Jediným italským jezdcem, kterému se toto ve skutečnosti povedlo, byl Tazio Nuvolari. Oba závody patří do neoficiální trojité koruny motosportu, kterou získal jen Graham Hill, protože kromě dvou zmíněných závodů vyhrál i závod Indianapolis 500. (Jiri_Jaros)
  • Aktuální rekord závodu Cannonball Baker Sea-To-Shining-Sea Memorial Trophy Dash, jež je námětem pro film, je 28 hodin a 50 minut. Jeho držitelem je trojice Dave Black, Ed Bolian and Dan Huang. (Jiri_Jaros)
  • O přejezd USA z New Yorku do Los Angeles v rekordním čase se dodnes pokouší několik řidičů ročně. K roku 2020 nejrychlejší přejezd zaznamenal ve stejném roce Fred Ashmore ve vypůjčeném voze Ford Mustang GT s přídavnými nádržemi. Čas 25 hodin a 55 minut je první oficiální záznam pod 26 hodin a byl proveden v době pandemie coronaviru v USA. (Jiri_Jaros)

Reklama

Reklama