Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Ústřední postavou Guru je Alice (Anna Fialová). Ta oznámí na policii, že byla znásilněna. Její výpověď však nejdříve u policistů a následně u lékařů vzbuzuje nedůvěru. Jejího případu se ujímá vyšetřovatelka Petra (Zuzana Stivínová), která v rámci pátrání začne rozkrývat zneklidňující skutečnosti a pojme důvodné podezření, že guru Marek (Vojta Kotek), kterého Alice ze znásilnění obviňuje, spáchal za pomoci spolupracovnice Kláry (Kristýna Podzimková) v rámci rádoby terapeutických lekcí jógy sexuální násilí až na desítkách žen. Je třeba jej co nejrychleji zastavit, zahájit trestní stíhání a postavit před soud. Kromě samotného procesu vyšetřování příběh odkrývá i soukromí Alice, její dlouhodobě nepříznivou životní situaci i neustálý boj o malou dceru Emmu s bývalým partnerem Radkem (Lukáš Melník). Vychází najevo, že se Alice ve vztahu nechovala v minulosti ideálně, což ještě více podrývá důvěru okolí v Alicinu verzi toho, co se jí a ostatním ženám mělo stát. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že každý svoju osobnú tragédiu prežíva inak, no fakt neviem, ktorej z herečiek som veril menej. Ďalší negatívny faktor je pre mňa vnímanie zápornej postavy, ktorá prakticky nedostáva žiadny priestor vo svojich činoch, aby ju divák mohol nenávidieť. A pritom človek od úvodu vie, kam to celé smeruje. Po scenáristickej stránke, je tento námet proste trestuhodne nevyužitý a to sa nebudem vyjadrovať k poslednej epizóde, ktorá to najmä v úvode úplne pochovala. Žiadne prekvapenie, karty rozdané od úvodu, slabší podpriemer. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

3/3 Voyo originál je ambiciózní koncept tuzemského originálního obsahu spojeného s VOD. Ale pokud jejich lákavé mini série mají vypadat takto, tak jsem pro. Kauza Guru Járy procházela médii po roce 2011, v navazujících letech se jeho případ dostal před soud a nyní dozrál čas na bilanci v sevřené dramatické formě. Mini série nabídla několik velmi dobrých hereckých příležitostí nejen Fialové a Kotkovi, ale taky Štěpánkové a Malé, Stivínová, Myšička a Fridrich opět dokázali, že patří k potřebným stálicím. Téma je široké, od konkrétní problematické sekty až po klasické nešvary české společnosti a justice. Je stále nutné dokola opakovat, že znásilnění není možné podceňovat či zametat pod koberec. Stejně jako není možné přezírat, škatulkovat a nálepkovat, zvlášť, pokud nejde jen o naše primární emoce. Ale změna v těchto oblastech bude vždycky běh na dlouhou trať. Biser A. Arichtev se rok od roku podepisuje pod zajímavějšími projekty. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anna Fialová, Kristýna Ryška, Denisa Barešová, Alžběta Malá… sličná sestava zajímavých hereckých „nadějí“. Odháčkování aktuálně prožila první z nich. Má být za něj ráda, bestie nevděčná, vždyť háčky v ní zůstaly po předešlých partnerech, potvory jí bránily v proudění ženské energie, v dalším duchovním růstu a osobním rozvoji. Mladá pekařka Alice to vidí jinak: oznámením na policii. Nemá ovšem svědky, nemá na sobě žádné modřiny ani jiné známky násilí. Jen ranec nedůvěry a předsudků. V televizi osvědčený Biser Arichtev epizody udržuje v celkem svižném tempu, poškozené neodsuzuje, vypráví v souvislostech, bez senzacechtivosti. Určitě ale musím zmínit drobnou pachuť z toho, že tvůrci mohli v několika scénách přitlačit na pilu a důležitá témata současné společnosti víc prodat, víc na ně upozornit. K solidním číslům to nicméně táhnou herečky v čele s Fialovou, která ve své postavě míchá zoufalství, stud i vztek. Hraje očima, drobnou mimikou, a dělá to skvěle. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Zatímco Případ Roubal si u mě sáhl na slabší tři hvězdičky, Guru na ně naopak přitlačil. Především díky vyrovnaným hereckým výkonům, což jsem obzvlášť ocenil na postavě státního zástupce (uměřený a věrohodný Myšička namísto dryáčnické Havlové). Ovšem nejlepší byl stejně Vasil Fridrich se svou replikou: "Asi budu zvracet." Protože ani tento scénář nejde cestou rekonstrukce, ale vypráví skutečný příběh přes jinou než titulní postavu, je tam Kotka snad ještě míň než Čermáka v Roubalovi. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po Roubalovi přichází Guru a na novácké poměry opět velmi slušné.Osobně je mi učení guru Járy úplně volné a nemíním zjišťovat,zda jsou v něm jakési vyšší cíle,či je to opravdu jen obyčejný podvodník zneužívající zranitelné ženy.Co nicméně oceňuji (a je to věc,která se dá použít obecně) je zobrazení toho jak jsou vnímány oběti znásilnění a tendence otáčet věci proti nim a také to jak je jednoduché zmanipulovat někoho v jeho slabé chvíli.Být guru sám,asi by si neštrejchnul (nebo určitě ne tolikrát),ale tím,že měl po svém boku ženu, díky které ostatní věřili, že cílem je opravdová pomoc, pak najednou bylo všechno vlastně strašně jednoduché.To je na celé sérii nakonec to nejsilnější a nejzajímavější...70% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Pro Annu Fialovou (Alice) byla psychicky nejnáročnější scéna, když natáčela vyšetření lékařem po znásilnění. (hansel97)
  • Seriál je inspirován skutečnými událostmi. (SONY_)
  • Anně Fialové (Alice) se po natáčení ozvala známá s tím, že byla také znásilněna jako její postava. (hansel97)

Reklama

Reklama