Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Ústřední postavou Guru je Alice (Anna Fialová). Ta oznámí na policii, že byla znásilněna. Její výpověď však nejdříve u policistů a následně u lékařů vzbuzuje nedůvěru. Jejího případu se ujímá vyšetřovatelka Petra (Zuzana Stivínová), která v rámci pátrání začne rozkrývat zneklidňující skutečnosti a pojme důvodné podezření, že guru Marek (Vojta Kotek), kterého Alice ze znásilnění obviňuje, spáchal za pomoci spolupracovnice Kláry (Kristýna Podzimková) v rámci rádoby terapeutických lekcí jógy sexuální násilí až na desítkách žen. Je třeba jej co nejrychleji zastavit, zahájit trestní stíhání a postavit před soud. Kromě samotného procesu vyšetřování příběh odkrývá i soukromí Alice, její dlouhodobě nepříznivou životní situaci i neustálý boj o malou dceru Emmu s bývalým partnerem Radkem (Lukáš Melník). Vychází najevo, že se Alice ve vztahu nechovala v minulosti ideálně, což ještě více podrývá důvěru okolí v Alicinu verzi toho, co se jí a ostatním ženám mělo stát. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minisérie inspirovaná skutečnou kauzou českého guru, který pod pláštíkem tantry, jógy a ezoterických sraček manipulativním způsobem sexuálně zneužíval své svěřenkyně. Jako seriál vyprávěný z pohledu jedné oběti je to nadprůměr, ikdyž je to jednoduchý seriál, tak zahraný autenticky a přesvědčivě. Herecký výkon Aničky Fialové na oscara, výkon Podzimkové jako manipulátorské asistentky na jednotku a Stivínová jistota. Z mužských rolí nejlepší Vasil Fridrich jako otec oběti. Pokud budu hrát soutěž "očekávání" vs. "co jsem dostal", tak tohle zvítězí nad prvním pokusem tv Nova o quality tv Případ Roubal (2021). Arichtěv je rutinní tv řemeslník, ale tady překročil hranici dobrého do kvalitního s přidanou hodnotou. Škoda, že poslední díl je jako ustřelené kecky. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Nehovorím to často, ale táto problematika mohla byť pokojne rozpracovaná aj na viac ako 3 časti, v závere sa mi zdalo, že som tak nejak z celého príbehu chcela vidieť viac, viac osudov obetí, viac scén s Kotkom atď. Aby to celé bolo, takpovediac, komplexnejšie.⚪Ono ako miniséria to samé o sebe funguje dobre, v závere už to ale celkom pridáva plyn a niektoré momenty pôsobia trochu uponáhľane, napr. objavenie ďalších obetí, celá linka mladej ,, samovražednej" študentky, to všetko sa odbyje viac-menej na pôde dialógov, čo nie je úplne najšťastnejšie, celkovo to pôsobí, že ešte aspoň jeden diel by vôbec nebol naškodu.⚪Rovnako postava Kotka je vcelku zvláštne využitá, ono je zaujímavé, akou cestou sa vybral scenárista a že z hlavnej hybnej sily príbehu urobil viac-menej subtilnú postavu na pozadí, ktorá má význam, ale je akoby tieňovým hráčom, veľkým bratom, ktorý všetko len pozoruje z diaľky a vždy už len ,,príde na hotové." ( v tomto prípade aj doslova).⚪Týmto ale Kotek dostal málo príležitostí niečo odohrať, a tak okrem tých zmenených čiernych očí (čo by mu inak celkom svedčali) v pamäti diváka veľa nezostane.⚪To, že je to na motívy realnych udalostí je na zamyslenie, znova sa budem opakovať, ale niečo iné je robiť relaxačne jógu, robiť tantru a ine je veriť tomu, že zlá energia odíde z tela v procese odháčikovania. A to, že tam chodili hlavne intelektuálne založené ženy je asi vrcholom vtipu a výnimkou potvrdzujúcou pravidlo.⚪ Miniséria celkovo však má úroveň, aj keď takých tých klasický krimi-socio-drám, ale má, Arichtev to režisérsky vedie veľmi zručne, fandím mu ako tvorcovi a dúfam, že sa ako diváci dočkáme ďalších sociálnych drám z jeho dielne.⚪ ()

Reklama

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Zbytečně uspěchanej poslední díl. Buď se měl natočit ještě jeden, nebo se měla zvýšit stopáž, ale takhle to finále vyznělo, jak kdyby došly prachy na projekt. Každopádně celá minisérie o chlup lepší než Případ Roubal, dost přesvědčivý ženský herecký výkony a málo Kotka, kterej až na samotnej akt odháčkování prakticky nebyl na scéně. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po Roubalovi přichází Guru a na novácké poměry opět velmi slušné.Osobně je mi učení guru Járy úplně volné a nemíním zjišťovat,zda jsou v něm jakési vyšší cíle,či je to opravdu jen obyčejný podvodník zneužívající zranitelné ženy.Co nicméně oceňuji (a je to věc,která se dá použít obecně) je zobrazení toho jak jsou vnímány oběti znásilnění a tendence otáčet věci proti nim a také to jak je jednoduché zmanipulovat někoho v jeho slabé chvíli.Být guru sám,asi by si neštrejchnul (nebo určitě ne tolikrát),ale tím,že měl po svém boku ženu, díky které ostatní věřili, že cílem je opravdová pomoc, pak najednou bylo všechno vlastně strašně jednoduché.To je na celé sérii nakonec to nejsilnější a nejzajímavější...70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Anna Fialová je podle mě po dlouhé době herečka, která se jistě cítí ve všech polohách a ve všech žánrech, čímž se blíží staré gardě, kterou pro mě symbolizuje Iva Janžurová. Pokud se tedy ohledně seriálu dá o něčem mluvit v superlativech, tak je to její výkon. Příběh sám je nejen o manipulaci postřednictvím šarlatána, ale i o problematice znásilnění, které se těžko dokazuje a za které se většina postižených stydí a proto ho raději neoznámí. Tady jsem měl malý problém. Divácky je to zpracováno vděčně, ale podle mě příliš lehce a chyběl mi tu nějaký drastičtější moment. Ne snad že bych chtěl vidět nějaké explicitní násilí, ale trochu víc thrillerové psychologie by seriálu prospělo. Pokud se ještě vrátím ke castingu, tak tady si všichni odehráli svoje. Až na Kristýnu Podzimkovou. Pro tuhle herečku mám slabost, protože mě prostě a jednoduše bere jako ženská, ale tady na mě působila křečovitě a nepřirozeně. A vzhledem k tomu, že se de facto jednalo o hlavní záporačku, je to celkem problém. Nicméně i tak jsem se vesměs bavil a po Roubalovi odvedla Nova slušnou práci i tady. Tak snad bude v nastaveném kurzu pokračovat. 70% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Seriál sa inšpiroval hlavne skutočnou postavou Jaroslava Dobeša (známeho ako Guru Jára), ktorý bol obvinený v roku 2014. (Arsenal83)
  • Slovenská kapela Heľenine oči, povestná svojimi humornými skladbami a videoklipmi pretkávanými satirou, nahrala o skutočnom guru, Jaroslavovi Dobešovi, pieseň s názvom „Guru Jára”. (Arsenal83)

Reklama

Reklama