Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Návštěvníci v požárnických uniformách pomáhají hasit dům Bernauových a při tom bedlivě hledají Adamův tak důležitý sešit. Tam, kde měl podle akademika Richarda být, není, neboť, jak víme, sešit skončil v zásuvce ve sklepě. Díky ironii osudu jej právě akademik Richard hodí do plamenů coby bezcenný cár papíru. Při hašení domu se návštěvníkům ztratila laserová pilka. Má ji děda Drchlík, ale Karasovi ani akademikovi se ji nepodaří získat zpět. Zato musí ochutnat guláš a připít si s Bernauovými. A to se zvláště Karasovi velmi líbí... (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nic nehasit! Nemáme právo měnit historii." Záchrana sešitu nevyšla, s laserovou pilkou děda Drchlík "zarovnal" plot a Karas se opil z polévky. Návštěvníci umí i víc, ale mě baví jejich hasičské výkony a samozřejmě Káťa v rybníku. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud jde o logiku, kousal scénář každou chvíli sám sebe do zadku (to ale platí pro všechny díly), ale zábava je to pro mě i dnes náramná. A nemyslím si, že by za to mohla jen ta nostalgie. Mě to nasazení hasičského týmu z dávné budoucnosti navlečeného do uniforem z (ne až tak) dávné minulosti fakt bavilo. A i když se ke Kvasničkům nedostalo ani zdaleka všechno, úkol nebyl splněn, byla ztracena Pilka a Karas nekontrolovaně konzumoval, Kátě to slušelo v přilbě i v rybníku a povely typu: "Támhle to zhasíná, zapalte to.", mě opravdu dostávaly. / Poučení: Pokud se chceš vykoupat, raději neprováděj rozbor vody. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klára (Dagmar Patrasová) listuje časopisem kde jsou fotky lidí v plavkách a říká "Asi jsem něco spletla koupou se v šatech". Jenže v prvním dílu kdy plavala s delfíny, na sobě také plavky měla. Udělat si ohýnek u spáleniště domu a péct buřty je dobré dada..... ()

pytlik...

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl krásně ukazuje, že je to eros, který hýbe dějinami. Kdyby nebyl Bláha impotent či asexuál, zaujaly by ho nahotinky v sešitě, schoval by ho na pozdější detailní průzkum a nehodil by ho do plamenů. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavně sešit a pryč. Adam a jeho jízda bílou Škodou 100 skrz zeď garáže a po zahradě až do králikárny. A mezi tím první sešit Adam Bernau Matematika 5.A hoří. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. díl Moje postřehy chronologicky v díle ((moje poznámky a úvahy k postřehům)) .... Ještě čouďáček! ((A jsou kompletní do akce)) .... ((Rodinný dům Bernauů, který právě hoří byl v době natáčení domem určeným k demolici - Brno Židenice Bráfova ulice č. 4. Dnes je na tomto místě jižní násep nadjezdu Žabovřeské ulice (E461 + I/42) přes silnici Horova)) .... Máme modernější uniformy. Za všechno může CML... ((Hasičské uniformy Návštěvníků byly díky chybě CML z první republiky - poznáváte? - CML měl zřejmě 1. republiku jaksi v oblibě viz 12.díl - Richard má uniformu velitelskou se stříbrnou helmou a ostatní helmy černé)) .... Nic nehasit! Nemáme právo měnit historii... Který blbec tam zaparkoval ten bílej vůz?! .... Ochrana proti plamenům ((vypadalo to podobně jako "sprcha" v prvním díle - vzpomínáte? - modré záblesky objely tělo od zhora dolů)) .... Všechny věci Bernaouvých se stěhovaly ke Kvasničkům. .... Schody hasili Návštěvníci pomocí jejich "F1". Potom se musely opět zapálit (Salamandrem) - aby se historie neměnila (nebo co nejméně) .... Tady to ještě celkem jelo podle plánu. .... Sešit ve skrýši není! .... ((Káťa v hasičské uniformě je velmi sexy - pánové posuďtě)) .... Akademik Richard sám omylem hodil, aniž by to potom kdy zjistil, Adamův sešit s "nějakými akty" (ale byl to on, ten sešit) do ohně. .... Návštěvníci ukořistili Adamovu aktovku se sešity a vezou ji údajně ke Kvasničkům ((ovšem jedou na druhou stranu)). .... Nežhavit... co chete vysílat, že nic nemáme a že tady musíme zůstat? .... Lada Niva měla v úpravě i otáčení tzv. "na pětníku" kolem svého středu. .... "Génius 20. století... ať vyklopí, co ví a nemusíme nic hledat!... Ještě neví, že něco ví. Bude génius až si to uvědomí, že ví. Chápete?" .... Nepít, nejíst, neví se co v tom je... Strašně to pálí, ale hřeje! ((Karas pil zřejmě poprvé slívovici)) .... Pilulka pro likvidaci jídla. Po vhození pilulky do talíře například s polévkou bylo do sekundy po polévce a beze zbytku. .... ((název pilulky asi i dále nezmíněný, animace Švankmajer)) .... Laserová pilka, kterou Návštěvníci ztratili a dědek Drchlík našel, měla zřejmě břit i jako klasický nůž. .... A dobře posloužila pro ořezávání klacíků do špičky na opékání buřtů. .... Je tu krásně, doma by se člověk díval na čtyři telestěny, přepínal 100 programů... ((jak nadčasové, že? např. k letošnímu roku 2019)) .... Všiml jste si, že všechny ty písně jsou o lásce? Vlastně se za těch 500 let ani tak moc nezměnilo. .... Posledně když jsme u nás humidovali, tak jsme si říkali, že... ((Káťa nedořekla... humidování dále přesně neobjasněno)) ()

Reklama

Reklama