Reklama

Reklama

Sisu

Trailer 1

Obsahy(1)

Na sklonku druhé světové války najde osamělý prospektor (Jorma Tommila) v divočině Laponska na severu Finska bohatou zlatou žílu. Když se s nově nalezenou kořistí vydá na cestu do nejbližšího města, narazí na ustupující oddíl nacistických vojáků vedený nelítostným obersturmführerem SS (Aksel Hennie), který chce zlato zabavit pro svůj oddíl. Bohužel pro celou vojenskou jednotku se nejedná o obyčejného kopáče, ale o mýtickou „armádu jednoho muže“, která ztělesňuje kvintesenci finského pojmu „sisu“ – blyštivou formu odvahy a nepředstavitelného odhodlání čelit, byť i drtivé přesile. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (478)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trailer bol neskutočne vtipný, ale kam sa ten humor vytratil a prečo sa nedostal aj do samotného filmu? Film sa berie strašne vážne a je neskutočne "ukecaný". Asi ako bežný Fín. Čo možno poteší niektorých prekladateľov, ale dejová omáča za mňa vôbec nefungovala. Jeden nezničiteľný fínsky Baba Jaga, ktorý tromfne v nezničiteľnosti aj Johna Wicka, od začiatku do konca len tak z plezíru redukuje a redukuje a redukuje (jak v tej reklame o destilovaní, hehe) jedného nácka za druhým v tak absurdných scénach, že aj Rýchla a zbesilá séria oproti tomu pôsobí ako realistický dokument o autíčkároch. Technická stránka je špičková a gore maniaci si užijú, ale najneskôr v polovici filmu mi už bolo u prdele jak to skončí. Výsledkom je úlet, ktorý si svojich uletených divákov nájde. Bohužiaľ medzi nich nepatrím. 5/10. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Situace je daná. Máme finskou krajinu, finský zlato, který vykope neskutečný finský hovado na který jsem po celou dobu nevěřícně zíral a skupinu bloumajících nácků s tankem, autama, finskejma děvkama, když je pro dramatizaci děje potřeba, přiběhne na scénu ještě finský pes. O hovadu se během filmu dovíme jen to, že se mu říká Kostěj nesrmetelný a že sám zabil 300 rusáků, škoda, že mezi nima nebyl Putin. Sám kostěj se rovněž uráčí promluvit a to když cítí potřebu nám sdělit, že zlato je těžší než peníze. Takže to podstatný víme a můžeme se oddávat krásnému kočkovaní mezi kostějem a náckama. Během tohoto kočkování je odděleno spoustu hlav i končetin od těla, ale dočkáme se scén i z jiných oblastí jako třeba potápění nebo chirurgie. Tohle je zkrátka žánrovka, která nemá v našich kinech obdoby, zajímavá, nápaditá, zábavně drsná, žádná velkolepost, ovše perfeketně napsaná a hlavně natočená žánrovka, která v sobě nemá součesnej filmovej mor "hlavně abych nezašel moc daleko" tenhle film si prostě jde jak chce a působí při tom hrozně sympaticky. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Kolik min jsme sem dali?-Všechny.- Fantastický akční snímek, v němž finský avenger Aatami nejprve masakroval Rusáky (to bohužel divák neuvidí) a nyní pro změnu německé nácky (což je v podstatě to samé). Příběh má výstavbu westernu, ale nikoliv amerického, nýbrž špageťáckého, včetně hudby a spousty mrtvol se spoustou krve. Kdo ovšem nepřistoupí na nadsázku a zábavnou hru o nesmrtelném mstiteli, bude nejspíš rozčarován a dost možná i zklamán. Je tedy dobré vědět, do čeho se jde. Nepíše se mi to lehko, ale tady by neobstál ani Wick. Na příklad jak přežijete pod vodou? Když budete nepřátelům podřezávat hrdla a dýchat zbytky vzduchu z jejich plic. Jistě, krom nesmrtelnosti je tu řada scén, jejichž vysvětlení by asi bylo naprosto krkolomné a zoufalé, ale pro diváka očekávajícího jen zábavu to nejsou překážky. Vedle nazi zombií další příjemný zářez v rámci severské kinematografie (vážné válečné filmy sem nepočítám). Netušil jsem, jak moc se laponská krajina podobá norské...krásné. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Zjevná pocta Tarantinovi, okatě a občas komicky přepálená ve směru nesmrtelnosti hlavního hrdiny, jehož zdrojem má být finské sisu, které posbíral mezi vřesem v Laponsku. Jorma Tommila hraje dobře, jakoby tak nějak napůl vypadl z filmu Aki Kaurismäkiho. Jeho protipól Aksel Hennie je ale ještě o něco lepší. Zvláštní zmínku zaslouží Ilkka Koivula jako pilot Stuky, kterého maskéři namaskovali do úžesně umatlané slizkosti. Kamera fajn, efekty fajn, CGI mohlo být lepší. Dialogy jsou tu vlastně jen filler a proto občas nepůsobí přirozeně. Slušná zábava, i když mě napadá, že nějlepší kousky byly tak nějak odhaleny již v traileru... ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Když sem poprvé viděl trailer na tenhle film, tak sem si říkal "fajn konečně něco ala Wolfenstein tady je" a když sem Sisu viděl, tak moje zklamání nelze popsat slovy. Ale přesto se o to pokusím, u takového Wicka mi nevadilo že většinu poškození odnesl onen kevlarový oblek, který byl vytvořen jako takové moderní a elegantní brnění. Oni tvůrci v tomhle směru, nijak moc nepřeháněli, když se uváží že podobné obleky se zkouší vyrábět, no co tím, ale chci říct, že mi nevadí nějaké ty příběhové kličky a nebo když hlavní postava/y mají nějaký ten plot armor, důležité je jak se to podá a aby to nebylo moc přitažené za vlasy, pokuď se film snaží brát vážně. Ale hlavní hrdina zde, má prostě aktivovány všechny cheaty co kdy byli vymyšleny. To co zde hlavní hrdina předvádí a čemu je vystaven, neni ani zábavný, ani nijak zajímavý a nedej bože aby to dávalo smysl, nemluvě o tom že náckové zde mají ve svých hlavách vzduchoprázdno, takže hlavnímu hrdinovi dají asi tak osm šancí, aby je mohl v klidu zabíjet a oni se hrozně divili, že je stále na živu. Mám rád béčkový akčňáky, ale i ty musejí mít řád, logiku a musí nějak fungovat a nebo aspoň být zábavný, tenhle film nemá ani jedno z toho. Jo ta příroda je asi fajn, škoda že ve filmu se z ní moc neukáže, ano, ano, gore a násilí je zde pěkné, ale abych se při akčním filmu nudil, to už se mi dlouho nestalo. A když uvážím, kdo režíroval tenhle film, tak vlastně mohu být rád, že to dopadlo ještě takhle dobře. PS : Aksel Hennie zde hraje postavu, která je blbá jako žalud, ale je to aspoň zábavná postava. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (17)

  • Napriek tomu, že sa film odohráva v roku 1944, nemecké jednotky jazdia na tanku T-55, ktorý bol vyrábaný od roku 1947. (Johnny.ARN)
  • Exteriéry byly natočeny v Laponsku u vesnic Nuorgam a Kaamanen. (Puxina)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama