Reklama

Reklama

Ace Ventura 2: Volání divočiny

  • USA Ace Ventura: When Nature Calls (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ace Ventura se uchýlil do buddhistického kláštera, kde se plně oddal meditacím, ale nezůstane bez práce dlouho. Objeví se totiž neodbytný cizinec, který mu nabídne práci a společně s představeným kláštera, který by se svérázného detektiva rád zbavil, ho přesvědčí, aby nabídku přijal. Jde o to, aby v provincii Bonai našel ukradené posvátné zvíře kmene Wačatů, bílého netopýra Šikaku, které měla náčelníkova dcera dostat jako svatební dar. Pokud by se zvíře nenašlo, je útočný kmen Wačutů, z něhož pochází ženich, připraven nevěstin kmen zmasakrovat a do jednoho vybít. Ace nejprve ztropí řadu skandálů v sídle konzula Cadbyho, kde šokuje zdejší bělošskou smetánku, a potom se okouzlen Afrikou vydává do vesnice, aby zahájil pátrání. Setká se tu mimo jiné také s krásnou náčelníkovou dcerou, která na něj má velmi neobvyklou prosbu a přestože jí nedokáže odolat, nezapomíná na své poslání. Brzy se dostane na stopu bezcitnému lovci ohrožených druhů zvířat Quinnovi, jehož havraní pero najde v jeskyni, odkud byl netopýr ukraden. Sleduje ho pomocí velmi rafinovaných metod a pomalu se přes řadu nečekaných nebezpečí propracovává k odhalení skutečného pachatele i jeho nekalých úmyslů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Dvojka nezaostává za jedničkou ani trošku. Tentokrát se nám to přesunulo do Afriky, kde je díky Jimmimu o zábavu postaráno. Pár scének sou nezapomenutelný, třeba jako porod nosorožce :o). Souboj na život a na smrt s obávaným vesnickým bojovníkem, to je taky už teĎ klasika. JIm je frajer a líbí se mi na něm, že dokáže se svou hubou udělat neskutečný věci. Ale taky umí zahrát i vážný role, ve kterejch mu to taky setsakramensky de... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Snad jeste vetsi krutarna nez prvni dil. Carrey je oproti prvnimu dilu asi tak dvakrat silenejsi a neuplyne ani sekunda, aby nedelal nejakou kokotinu, ale ve svy roli je naprosto perfektni. Pribeh je taky docela slusnej a i kdyz se nektere vtipky opakujou, porad se u nich smeju a verim tomu, ze bych se u nich smal, i kdyby byli ve filmu stokrat. Navic je tu par opravdu genialnich kousku. A kdyz se k tomu prida vyborna hudba a pekelne sviznej dej, vyjde opet vynikajici komedie. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Niektoré vtipy sú na hranici s genialitou. Iné sú za hranicou únosnosti. Je vtipné ako sa perspektíva mení. Keď som bol malý tak som to žral. teraz sa len pousmejem nad Carreyovskými kreáciami. Priemerná komédia, ktorá sa zasekla v čase. Pre súčasného diváka to musí byť niečo nedopozerateľné. Hoci scéna s nosorožcom funguje pre mňa furt. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey není takový pitomec, jak se často prezentuje, viz umírněnější projev v Yes Manovi. Kdyby poněkud ubral v pitvoření, mimice a gestech, posunul by snahu o ekologický sarkasmus a satiru prohnilé zdegenerované smetánky, výš než do přihrádky „přiblblá místy vtipná komedie“. Ne že bych se nezasmála půl kilovému mývalovi, kterého neudržela karabina o síle dvou metráků (parodie), slušivému lidskému boa, kritice zvířecí márnice nebo stezce odvahy do jeskyně. Ale právě až úzkostná Jimova pózovitost vyšuměla někam do ztracena. (zatracení?) ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Tak lepší určitě ne. Carrey opět předvádí neuvěřitelné množství všech možných i nemožných gagů a obličejů, ale tak nějak mi to příde, že už sem to viděl v prvním díle. Potěší narážky na jiné filmy a perfektně sedne hudba. Prostě velmi kvalitní pokračování skvělého filmu, které se musí zhlédnout každý milovník komedií. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Když Ventura (Jim Carrey) odhalí spiknutí konzula Cadbyho (Simon Callow) a mluví s ním v jeho kanceláři, šachové figurky na konzulově stole svévolně mění pozice, až z něj bez zjevné příčiny zmizí. V čase 1:11:10 ještě na stole jsou, v čase 1:12:35 už je stůl prázdný. (mary800)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 15 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve verzi s českým dabingem označí Ace (Jim Carrey) postavu, kterou hraje Tommy Davidson (The Tiny Warrior), za "corvus corax", což má být "havran, nejchytřejší pták". Ve skutečnosti jde však o latinský termín pro krkavce velkého, havran má označení "corvus frugilegus". (Kohaves)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno