Reklama

Reklama

První rána

  • Česko Jackie Chan: První rána (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jackie Chan hraje dobrosrdečného hongkongského policajta, který sleduje jistou tajuplnou ženu na cestě na Ukrajinu. Tento úkol se záhy změní na nepředstavitelné dobrodružství, které se točí kolem bezcitného ruského vojenského obchodníka, ukradené jaderné rakety a v neposlední řadě i okolo budoucnosti lidstva. Čiperný policista zpočátku vůbec netuší, o co v této ďábelsky komplikované hře jde... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack J. Peter Robinson: 1. Main Title-First Strike ,2. I'm A Policeman ,3. Funeral Parlor ,4. Back To Stalking ,5. Great Expectations ,6. Kidnap Annie ,7. Annie Held Hostage ,8. Nuclear Reactor ,9. Snowmobile Chase ,10. Jalopy - Daisyhaze ,11. End Credits ,12. Main Title-Rumble In The Bronx ,13. New York ,14. Pictures ,15. Escape/Conclusion , ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Jackieho filmů. V roli policajta nás provede Ukrajinou či Austrálií. Jako tradičně můžeme očekávat svižnou akci v kombinaci s mírnou dávkou humoru. Stopáž je poměrně krátká, takže nuda určitě nehrozí. Ano, najdou se nelogičnosti a chyby (z voleje mě napadá suché a upravené Jackieho tričko po vyběhnutí z akvária na konci), ale i přesto dávám 80 %. Oblíbená část- akce s žebříkem ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Viděna kratší Americká verze. Jackie si tu zahrál na Jamese Bonda a musím říct, že tahle poloha mu docela sedla. Infantilního humoru je tu naštěstí jenom minimum a prim hraje akce. Úvodní sekvence je každopádně skvělá škoda, že nejlepší v celém filmu. Ne že by to potom bylo špatné, ale místy to přeci jenom trochu drhne i když díky krátké délce není moc příležitost se nudit. Mám s Jackiem jiný top kousky, ale tomuhle nechci křivdit, protože na repete jsem se bavil víc než slušně.65% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Proč by Jackie Chan s piruetami, které nechápe ani mistr kung-fu, měl být špatný? U tohohle filmu jako u většiny jeho jsem byl vždycky spokojený. Příběh nic moc, ale ta akce, ta je proslulá. Kór u těhlech filmů. Drsný ale jsou ty konce, kde režisér do titulek vrazí nepovedené scény a Jackie si v nich vždycky něco zlomí. Tak zlomených kostí jiný herec snad nikdy neměl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je prostě šílenec, ale neskutečně mě pořád baví. Je zábavný a takové měly být i jeho filmy. Především v minulosti se zaměřil na to, aby diváky bavil. Tohle je ryzí ukázka, kde je navíc ještě to ruské prostředí a následně i australské, kam ani v jednom případě nezapadá, ale o to zajímavější pak jednotlivé konfrontace jsou. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Annie Wu nevedela v čase nakrúcania hovoriť kantonskou čínštinou (v tej dobe sa ju len učila), preto boli všetky scény natočené s mandarínskou čínštinou. (Peter-1307)
  • Ocenenia a nominácie:

    1996 Golden Horse Film Festival
    - víťazstvo v kategórii Najlepšia akčná réžia - Stanley Tong

    1997 Hong Kong Film Awards
    - víťazstvo v kategórii Najlepšia akčná choreografia - Stanley Tong
    - nominácia v kategórii Najlepší film
    - nominácia v kategórii Najlepší herec - Jackie Chan
    - nominácia v kategórii Najlepší nováčik - Annie Wu
    - nominácia v kategórii Najlepší strih - Peter Cheung a Yau Chi-wai

    1997 MTV Movie Awards
    - nominácia v kategórii Najlepší zápas (Peter-1307)
  • Při závěrečné scéně v obřím akváriu se inspektor Chan Ka Kui (Jackie Chan) úplně promočený snaží dostat ven. Když se mu to podaří a vyběhne ven, je ale v dalším střihu úplně suchý. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno