Reklama

Reklama

Tenkrát na východě

  • USA Shanghai Noon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1881 a Pei Pei, dcera čínského císaře, se rozhodne s pomocí svého učitele angličtiny uprchnout do Ameriky. Zrádný učitel ji však prodá nelítostnému Lo Fongovi. Zanedlouho přijde císaři dopis, ve kterém vyděrač požaduje velké výkupné ve zlatě výměnou za život princezny. Do Ameriky se vydává tlumočník doprovázený třemi nejlepšími vojáky císařské gardy a synovcem Chon Wangem, aby předal požadovaný obnos a přivedl Pei Pei zpět. V Nevadě je však vlak přepaden čtveřicí banditů. Při přepadení je omylem zabit tlumočník a jeho synovec Chon se rozhodne pomstít. Postupně zlikviduje všechny bandity, pak se na vlastní pěst vydá do Carson City, aby našel princeznu. Cestou zachrání malého siouxského chlapce před nepřátelskou přesilou. Indiáni uspořádají velkou oslavu, po níž se ráno Chon probudí po boku krásné indiánky. Je to náčelníkova dcera, a než se naděje, musí se ženit. Zanedlouho opouštějí novomanželé vesnici a vydávají se na cestu do Carson City. Ve městě se setkají s frajerským pistolníkem Royem a Chon ho přivede do potíží, když odhalí jeho karetní trik. Po rvačce skončí oba ve stejné cele, odkud je osvobodí Chonova indiánská manželka. Roy nabídne Chonovi, že mu pomůže princeznu najít. Situaci poněkud zkomplikuje skutečnost, že je na ně vypsána odměna a v patách mají nejen lovce odměn, ale také šerifa Van Cleefa. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (286)

choze 

všechny recenze uživatele

Jackie na Divokém západě mohl být zábavný. Ale není a to vysoké hodnocení je mi záhadou. Rodinný remake Rivalů pod rudým sluncem, přičemž Chan a Wilson nejsou kdovíjaká dvojka, humor je pro děcka a bitky jsou jen slabým odvarem toho, co Jackie předvádí doma v Hongkongu. Za mě stejná mizérie jako Křižovatky smrti. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl kdysi mým kultem, a dobře si pamatuji, že když ho dávali, vždycky jsem se chtěl dívat a vždycky jsem na něj čekal hodně dlouho. Bohužel ne vždycky jsem ho v televizi stihl a když se pak v programu objevil, tak jsem se samozřejmě zaradoval. Pro mě to byl takový opak Tenkrát na Západě po Americku a Čínsku zároveň. Osobně jsem ten příběh zbožňoval, a Jackie Chan a Owen Wilson mě neskutečně bavili. Sehraná dvojka lupiče Roye a strážníka Wonga byla mou oblíbenou filmovou dvojící. Film jsem v dětství viděl tak 3x, a potom až tak před dvěma lety a to snad poprvé víceméně úplně celý. Celkově jsem ho viděl tak 7x. Příběh je krásný, ale jak jsem starší, tak si uvědomuji, že je to vlastně taková typická americká sračička, ale zato dělaná s citem a duchem. Scénář vcelku dobrý. Skvělé hlášky a mnoho skvělých scén, jen sem tam něco okoukaného ba dokonce trapného, ale zase je to westernová komedie z Ameriky, takže si to vlastně takový film může dovolit. Jackie Chan a Owen Wilson jsou excelentní. O tom žádná. Lucy Liu či Tarantinův oblíbenec Goggins také ujdou. Vizuálně brak, ale vcelku vkusný. Hudba také ujde a vlastně je celý film hodně atraktivní. Je to film pro pobavení, ale je dělaný s citem a rozhodně si zaslouží shlédnout a možná i dostat nějakou cenu za komedii. Tom Dey natočil skvělý film, který mu sice občas vrže, ale jinak neztrácí na eleganci a dobré filmařině. Roy a Wong jsou už dnes kultem. U mě 65% a čtyři hvězdičky. Nejlepší scény jsou útěk z vězení, přestřelky a finále. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Chanovu hollywoodskou periodu moc nemusím, ale vyjímkou jsou jeho "shanghai" komedie. U novějšího Shanghai Knights jsem se výborně bavil a tenhle jeho staší bratříček kvalit svého mladšího bráchy sice nedosahuje, ale pořád je to slušná zábava. Scenář je plný vtipných momentů, z Wilsona občas vypadnou solidní hlášky a Chan se snaží hrát a není to špatné. Choreografie bojových scén je jednoduše znamenitá, vtipná i zajímavá ( např. souboj s podkovou přivázanou na laně), v tomhle je Chan mistr, tady klobouk dolů. Nechybí tu ani kouzelně rošťácké momenty, ze kterých úplně čiší, že se při nich filmový štáb náramně bavil. U "Rytířů" to byla polštářová "bitka" s prostitutkami, tady zase scéna z koupelny s "panákovou" hrou. Zkrátka pohodička, okořeněná kouzelnou parodickou reminiscencí na "Butch Cassidy a Sundance Kid" na konci filmu. A závěrem ukázka jednoho z dialogů mezi Chanem a Wilsonem: "Má věrnost náleží císaři." - "Jo, o cisaři už jsem slyšel. To musí bejt chlap!" - "Je mu pouze dvanáct." - "Děláš si srandu? Chceš zhebnout pro někoho, komu ještě nesestoupily varlata?"...:o) ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Po poměrně úspěšném (anebo možná spíš líbivém) Wild Wild West přišla alternativa, kde černocha nahradil asiat a kde místo technologických vymožeností fungují především dobře mířené kopy a pěsti. A musím říct, že se mi tahle alternativa líbila o něco málo víc než doktor Bezláska... což o to, kočičky ve Wild Wild West byly parádní, ale tentokrát rozhodovala ústřední dvojka - resp. poměrně fádního Kevina Klina strčil agilní Jackie Chan s přehledem do kapsy. Byl zábavný, rvačky byly originální a vošukal náčelníkovu dceru (a nejspíš potom i princeznu Lucy Liu, což mu sakra závidím). I Owen Wilson, který mezi moje oblíbence nepatří, filmu neuškodil a držel krok v roli všemi ženami milovaného kovboje, který byl ale jinak poměrně k ničemu. Jak jsem ale už psal; film jako celek mě bavil, bitky byly fakt super a vedlejší postavy byly dobře vybraný / zahraný. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zábavná oddechová taškařice, kterých je dvanáct do tuctu.   Ale zábavných šarvátek je tu docela dost, třeba souboj s indiány či duel(y) se šerifem jsou  moc fajn, Wilsonova komika lehce zbabělého natvrdlíka mi docela sedí, stejně jako Chanovo úsměvné pitvoření, čili není moc co hanit. Společná projekce se synkem se pak rovněž povedla, pro dvanáctiletého klučinu vynikajicí volba. Nenáročné trojčení. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (33)

  • Natáčení probíhalo v Zakázaném městě v Pekingu a v kanadské provincii Alberta, konkrétně v Badlands u městečka Drumheller, dále u Exshaw a poblíž města Cochrane od 25. 5 do 20. 8. 1999. (džanik)
  • Jackie Chan (Chon Wang) si ve filmu nejen zahrál, ale také jej produkoval a poskytl námět k filmu. (Rominator)
  • V kulisách filmu se zároveň natáčel videoklip zpěváka Uncle Krackera pro píseň 'Yeah, Yeah, Yeah', ve kterém se objevil jak Owen Wilson (Roy O'Bannon), tak i Jackie Chan (Chon Wang). (IvcaSammet)

Související novinky

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

10.09.2016

Jackie Chan a Owen Wilson se konečně chystají na třetí díl "šanghajské" série. Chon Wang a Roy O'Bannon se poprvé objevili v roce 2000 ve westernu Tenkrát na východě, jen aby se o tři roky později… (více)

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama