Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Armády tyranské moci si brousí zuby na mírumilovnou kolonii na okraji galaxie a jedinou nadějí na přežití jejích obyvatel se stane tajemná cizinka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (545)

liskam 

všechny recenze uživatele

Za Hunana a posledních 5 minut dávám dvě hvězdy.  Jinak za mě tedy brovské zklamání, ani né tak kvůli všem těm zkratkám, plochým postavám a nebetičně odfláknutému scénáři. Nejvíc mě mrzí naprostá neoriginalita.  Každá druhá scéna byla už dříve někým jiným natočena.  Navíc natočena lépe. Nezbývá než pálit 2* a 35% ()

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je úvodní RPG dobrodružství družinky, kde GM neumí masterovat, o worldbuildingu neslyšel ani z ponorky, ale zato se vyžívá v epických (a zpomalených) popisech jednotlivých scén a co na tom, že ani ty scény (natož celek) nedávají sebemenší smysl. Hráči si zase nebyli schopní přečíst ani úvod Player's Handbook a ještě jim pořád padají kritické neúspěchy, což se GM snaží všemi svými neschopnými silami zachraňovat. Věřím, že u stolu by to mohla být i zábava, ale jako cca dvouhodinový film funguje Rebel Moon přibližně stejně dobře jako nafukovací banán uprostřed Antarktidy. ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

Pointa o ľudskej potrebe vládnuť iným. Keby som chcel v príbehu hľadať nejaké skryté myšlienky, tak utlačované národy by som mohol priradiť ako metaforu k našim domorodcom a vládnucu dynastiu k našej civilizácii. Film obsahuje zopár zmienok o tom, ako tá dynastia úplne spľundrovala planéty. Zjavné je to napríklad na referencii na industrializmus v podobe tej ťažobnej planéty – členka tímu (Du-na Bae) pochádza z tejto planéty, a práve ona hovorila, ako to tam dynastia zničila a že predtým tam žiadne ťažby neboli a ako tam prekvital život. Okrem tohto som v tomto filme žiadnu inú pointu / myšlienku nevidel, bral som to ako ničím výnimočný Netflixovský film na znudený večer. Druhý diel ani nebudem pozerať. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zábavné Guilty Pleasure, kde si Snyder ukousl víc než chtěl, ale nemám s tím problém. Letos jsme pořádné Sci-Fi nedostali. Creator byla nezáživná nuda a tohle byť vykrádá spousta jiných filmů, tak mi to bylo sympatičtější než celé Star Wars, které nesnáším. Může za to i fakt, že mám slabost, když se ve filmech rekrutuje nějaký tým ( 7 statečných vibes!) + miluji Sofii Boutellu už od Kingsmanů a Charlie Hunham taky potěší. Nemilosrdný záporák Ed Skrein náckovského ražení mě bavil a zbytek postav, jsou docela OP postavičky, které mě zajímají. Škoda, že charakterový vývoj a interakce mezi němi je nulová ( chybí tu určitě i nějaké hlášky), ale to dokážu odpustit. Atmosféra a vizuál má nádech Warhammeru, což kvituji a akce není špatná. Fight ve stodole velmi fajn ( s Erkovým Ratingem si tam dokážu představit i slušné Gore). škoda, že Snyder nevydal erkovou verzi okamžitě, mohl být výsledný dojem lepší. Finále je trochu Meh, byť tam dojde na jeden menší zvrat, tak úplně nestrhne. Ve výsledku s tím filmem nemám problém, nenudil jsem se , ten svět mě zajímá, ale raději bych viděl sequel Armády Mrtvých než tohle. Škoda, že tu nepřidal více Monster-Pavoučice byla výborná. 6/10. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Kolosální potvrzení, že Snyder se coby nadějný a řemeslně zručný filmař definitivně vyčerpal a že se ze svých chyb nehodlá nijak poučit. Stál jsem na jeho straně dlouho (i Armády mrtvých jsem se zastal), ale tady už není z čeho brát. Proti námětu v duchu 'Sedm statečných ve vesmíru' vůbec nic nemám, to by v tom filmu ale musela fungovat alespoň jedna věc pořádně. Čert vem, že se to - jak je u režiséra zvykem - bere hodně vážně (nevzpomínám si na žádné známky nadhledu), ale když je děj opravdu mizerně poslepovaný a nelogický, postavy tuctové a bez motivace, akce fádní a vizuální stránka chvílemi až otřesná (greenscreeny a kulisovost z toho úplně srší), těžko můžu být jakožto fanda epických akčních/dobrodružných sci-fi spokojený a film doporučit alespoň jako solidní žánrovou oddechovku na jedno použití. Má to docela sympatický casting (byť ne úplně využitý) a jeden ucházející zvrat, tím však výčet pozitiv bohužel končí. Na druhou část se asi podívám, očekávám od ní však vesměs totéž, tj. mizernou vykrádačku mnoha jiných (a ve většině případů výrazně lepších) filmů. Můj donedávna oblíbený tvůrce nezadržitelně míří ke dnu, zatímco jeho ego a přesvědčení o vlastní genialitě nepřestávají růst. Fakt je mi to líto a moc bych si přál, aby se Snyder vzpamatoval. Ideálně ve smyslu spolupráce se silným producentem, jemuž bude bedlivě naslouchat. Jinak ať už se na to fakt radši vyse*e... 35 % ()

Galerie (326)

Zajímavosti (6)

  • Děj tohoto snímku byl původně zasazen do světa Star Wars a mělo se jednat o pokračování Návratu Jediho (1983). Režisér Zack Snyder návrh scénáře dokonce předložil vedení Lucasfilmu, avšak veškerá jednání byla ukončena poté, co studio Lucasfilm odkoupila společnost Disney. Nakonec se Snyder rozhodl scénář přepsat a snímek Rebel Moon koncipovat jako nové, originální sci-fi. (fiLLthe3DD)
  • Druhý plně digitálně natočený film Zacka Snydera po Armádě mrtvých (2021). Zbytek jeho filmů je natočen na 35mm nebo 65mm film. Důvodem je pravděpodobně spolupráce s Netflixem, který má dlouhodobě pravidlo natáčení na 4K. (KGBelik)
  • Natáčení započalo 18. dubna 2022 a trvalo až do listopadu téhož roku. Filmovalo se v Kalifornii, a to konkrétně v okrese Inyo County na místech jako Lone Pine nebo Santa Clarita. Filmaři též zavítali do parku Death Valley. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

05.07.2023

Koncem roku uvede na Netflixu režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) svoji novou epickou sci-fi Rebel Moon, respektive její první část. Dvoudílná sága ale bude údajně jenom začátkem, už nyní… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Reklama

Reklama