Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Armády tyranské moci si brousí zuby na mírumilovnou kolonii na okraji galaxie a jedinou nadějí na přežití jejích obyvatel se stane tajemná cizinka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (546)

Skrk 

všechny recenze uživatele

Nutno předem napsat, že jsem fanoušek Zacka Snydera, jehož Watchmen považuji za nejlepší komiksový film všech dob. Líbilo se mi i (viděl jsem ho několikrát) guilty pleasure Sucker Punch. Armádu mrtvých nepovažuji ještě pořád za vyloženě špatný film a jsem schopen obhájit nedoceněného Batman v Superman se ZSJL. Zkrátka mám rád jeho vizuální styl, ale to, co předvedl zde s Rebel Moon, si žádné zastání nezaslouží. Už dlouho jsem neviděl něco tak digitálně nepřitažlivého, něco tak nudného a nezajímavého, že jsem to měl rozkouskované na třikrát. Postavy ploché a bez charakteru. Akce komická (zpomalovačky s kupou lens flarů, které stojí za prd). Vykrádačka desítek filmů (Klofan wtf?), která je tak zbytečná a dementní, že nechápu, proč to má vlastně vzniknout do dvou částí, krerou po tomhle rozmazaném bordelu vidět už ani nechci. Snyder potřebuje pevnou ruku a nepsat sám scénáře. Jedině pak natočí dobrý film. 2/10 ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Bohužel. Má očekávání nebyla naplněna ani tak z poloviny. Asi můžu potvrdit, že se jedná o jedno z největších zklamání uplynulého roku. Snyder tentokrát ustřelil. A to pořádně...Neberte mě špatně, úplný odpad to fakticky není (to zase nechápu některé zdejší uživatele). Už jen ten vizuál místy kladně překvapí. A najde se i pár zajímavých sekvencí (třeba souboj s arachnoidem). Jenže ten příběh? To mělo být jako sakra co? Vůbec jsem nepochopil motivace všech přítomných postav, proč se přidávají k hlavní hrdince za účelem obrany malinké vesničky. Záporák spíše karikaturou. Herecky to taky moc nemá co nabídnout (když se zamyslím na scénářem, tak jsem asi více chtít nemohl). Sofia Boutella hraje ucházejícím způsobem. A závěr? Já se fakt ani moc na tu dvojku netěším. Takový potenciál to mělo. Achjo. Za mě dávám 5/10 (hlavně díky soundtracku...Junkie XL nezklamal) P.S. Ty zpomalovačky byly spíše častěji k smíchu ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Snyder byl kdysi pro mě nejprogresivnějím filmařem z hlediska vizuálu, po zhlédnutí Rebel Moon si však musím malinko zabrblat, přičemž jsem představoval si od největšího sci-fi Netflixu pro letošní rok jinačí hody. Jsem tak trošku purista, mám rád čistý obraz ve vysokém rozlišení a jelikož Enko na dobré příběhy nedá, cením alespoň jejich požadavky na natáčení na digitál ve 4k. Rebel Moon je však čistě digitální fraška (Rachel Stone je furt ale horší), kde mě to trhalo za oči a spílal jsem, že se tvůrci drobet více nesnažili buď o realističtější barvy nebo praktické efekty. Zajímavé pro mě však bylo, že předcházející digitální hrátky (například 300) pro mě tak otravné nebyly. Jsem zvědav na druhý díl, kdy už nutnou expozici máme za sebou a mohlo by se tak jednak o zajímavější kousek. I když z hlediska vizuálu půjde o totéž, příběhově už víme, že nemáme čekat nic objevného (takové Star Wars od něj bych opravdu vidět nechtěl), ale doufám, že to bude alespoň záživnější guilty pleasure. Tohle už si znovu nepustím, i když jsem se spíše bavil než nudil. PS : Sofia Boutella je tu suprová (nejlepší bod na filmu), Charlie Hunnam naopak dost upozaděn (všimněte si, že půlku filmu vůbec nemluví) a hrozně mi připomínal Travise Fimmela. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Zas jeden tragéd (Snyder), co se zoufale snaží vymyslet velkolepou ságu od tří čtvrtin. Naprosto nudný řídký kus míchaného poťeru na podlahu hajzlu odpočivadla kamioňáků. Snaha slepit trhliny v jinak debilním a nudném příběhu, které nevyplní zřejmě ani dva kamiony pryskyřice, se jeví zcela marná, když vám do toho co chvíli někdo šlápne, případně se vysere. Tohle je vskutku zbytečně dlouhý večerníček pro nejmenší. Alespoň ti snad ocení jinak nezajímavou blockbusterovou sračku, když z toho ještě nemají rozum. Mrzí mne to už kvůli hercům, kteří nejspíš sami tušili, že strkají hlavu do oprátky hned na začátku kariéry. Upřímně se těším na druhý díl. Jsem totiž tuze zvědav, jestli se krapet neprodraží a jestli kvůli rozmařilosti jednoho blba nelehne studio. 20% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zack Snyder by se na to režírování svých scénářů měl nadobro vysrat. Nedělá to dobře jemu a nedělá to dobře ani těm všem, kteří si ještě před patnácti lety mysleli, že se na scéně rodí filmař, od kterého budeme chtít vidět všechno. Už teď totiž vím, že nechci vidět nic. Rebel Moon vůbec neměl vzniknout. Producenti Hvězdných válek, kam to původně chtěl prodat, moc dobře věděli, proč z tohoto námětu nechtějí udělat další příběhovou epizodu. Stejně tak i další cejtili, že tady se rodí hovadina. Jenže to by tu nesměl být zatracený Netflix, který ví, že diváky natáhne na jména, kteří se pod filmem skrývají...a už je vlastně jedno, že si to ti všichni pustí jednou a mnohdy budou mít co dělat, aby to dokoukali. Tenhle film je totiž absolutní hámotina. Má sice všechny znaky klasického adekvátního sci-fi, jenže všechny ty pozitivní znaky jsme už několikrát viděli. A nejenom viděli, ale i si je užili, protože nás bavily. Jenže tady je to ostuda. Ostuda nevýslovná. Kdyby Zack radši přijal, že scénáře nejsou jeho silné stránky a chopil se radši zfilmování nějakého slovutného sci-fi románu. To by podle mě zvládl, ale nesmí do toho námětu kecat. V tu ránu je totiž průser na světě. Jak se mám po tomto filmu nadchnout pro celé univerzum...to teda fakt netuším. Třeba mi to ale Zack druhým dílem dovysvětlí. ()

Galerie (326)

Zajímavosti (6)

  • Děj tohoto snímku byl původně zasazen do světa Star Wars a mělo se jednat o pokračování Návratu Jediho (1983). Režisér Zack Snyder návrh scénáře dokonce předložil vedení Lucasfilmu, avšak veškerá jednání byla ukončena poté, co studio Lucasfilm odkoupila společnost Disney. Nakonec se Snyder rozhodl scénář přepsat a snímek Rebel Moon koncipovat jako nové, originální sci-fi. (fiLLthe3DD)
  • Druhý plně digitálně natočený film Zacka Snydera po Armádě mrtvých (2021). Zbytek jeho filmů je natočen na 35mm nebo 65mm film. Důvodem je pravděpodobně spolupráce s Netflixem, který má dlouhodobě pravidlo natáčení na 4K. (KGBelik)

Související novinky

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

05.07.2023

Koncem roku uvede na Netflixu režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) svoji novou epickou sci-fi Rebel Moon, respektive její první část. Dvoudílná sága ale bude údajně jenom začátkem, už nyní… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno