Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (309)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla slusna jizda. Sice trva zhruba 10 minut nez se film rozjede, ale pak to stoji za to. Vtipku tu moc neni, ale ty co tu jsou, jsou umisteny ve spravnej moment, takze nerusi a daj chvilku odpocinout od zbesily akce. Akce tu je skutecne hodne svizna a prislo mi, ze celej film je hodne realistickej (hlavne pri plynovym utoku mi bylo, jako bych tam fakt byl). Hlavni trojice je perfektni a presto, ze Clooney ve filmu rika, ze chce jit do duchodu, dokaze to slusne rozjet a ostatni za nim nijak nezaostavaj. Navic tu je pekne svizna hudba a naprosto cool a dokonala kamera. Jediny co mi vadilo a proc nedam 5*, jsou nektere zdlouhave rozhovory s rebelama, ale jinak sem se skvele bavil. David O. Russell natocil netypickej akcne-valecnej film a je to to nejlepsi, co dosud natocil. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách vydařené válečné drama, které přináší neokoukanou zápletku s nesmírně emotivním vyvrcholením a vyvážený poměr mezi akcí, humorem a morálním poselstvím. Konečně válečný snímek kde se dočkáme více příběhu na úkor rozsáhlých bojových scén!!! Nesmím zapomenout vyzdvihnout herecké výkony - hlavně Mark Wahlberg a George Clooney jsou skvělí! ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nutnosť. Najdôležitejšia vlasnosť - ten hnací motor posúvajúci ľudí k tým správnym rozhodnutiam aj keď sú len malý krôčik od toho aby spravili to nesprávne. Morálka a zároveň chamtivosť stoja v rozhodujúcom súboji na území Iráku a boj spočíva v rukách štvorice pochybných individuí s tvárami známych hviezd. Russel vytvoril formálne bohaté dielo s niektorými dych berúcimi zábermi a desiatkou výborne spracovaných aj natočených nápadov. Scenár je niekde na rozmedzí medzi komédiou a drámou ale ani v jednom žánri sa úplne nestratí. Cube, Clooney, Jonze a Wahlberg si očividne svoje úlohy užívajú a Russel im na to dáva kopec príležitostí. Veď kde inde si môžte zastrielať na lopty s idúceho džípu, a zároveň pobehovať s taškami zlata cez mínové pole? Síce si nie som tou 4 hviezdou až tak istý, lebo vrchol filmu nastal niekedy v polovici a odvtedy to bolo celé akési nekonzistentné, a nebyť konca, celá tá myšlienka by išla do horúcich pekiel ale každopádne tam tú 4 hviezdu dám. Predsa len sa jedná o netradičný film, ktorý má kopec highlightov a tiež kopec hluchých miest. Asi len záleží na čo dokážete upriamiť svoju pozornosť. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Prvních 65 min. o ničem, respektive trapná fraška hraní si na něco nic neříkající, kam tím rejža vlastně míří. Jediný rozhovor mezi dvěma obětmi v bunkru, alias mučení Marka, řekl vše, čímž předchozí dlouhé nic mohlo být řečeno v pouhých 5 min. se stejným výsledkem. Tím se stal snímek průměrným, protože přes všechno pozlátko k zakrytí skutečného záměru tvůrce nalít si čistého vína, aby kritický film zaujal většinové publikum, vyšel nakonec do ztracena. Jediné pozitivum pro mě je výborný netradiční výkon Clooneyho. Russell umí trefně rýpat, cení se odvaha poukázat na nesmyslnost veškerého válčení (vměšování do cizích konfliktů) a naivitu jeho služebníků, co se řídili NUTNOSTÍ. Touto přehnanou alegorií ale dokázal jen to, že problém sklouzl po povrchu a málokoho doopravdy oslovil. Navíc tomuhle bude těžko jen tak něco konkurovat!! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Výstřely doznívají, slunce pálí o sto šest.. operace „Pouštní bouře“ skončila. Nechvalně známá válka „v přímém přenosu“ z Perského zálivu začíná coby humorná idylka a končí jako přímá žaloba celého konfliktu. Tihle vojáci ale mají leccos u zadku a právě ze stejných míst jednoho z nepřátel vytáhnou podezřele zajímavou mapu, která je má dovést ke zlatému tajemství. Tuhle čtyřčlennou bandu nakonec povede major Gates (dnes silně respektovaný George Clooney je ve vojenském k zulíbání) a mezi gardisty, šejky i místním obyvatelstvem to nejednou bude vřít. A šlohnout něco nebude zase tak horký; navíc onen důležitý orgán má tohle kvarteto na správném místě a ušlechtile pomůže několika nevinným obětem celého válečného konfliktu. Netriviálně vystavěný příběh jde rovnou k věci a doposud nepříliš prověřený režisér David O. Russell ordinuje v několika žánrech, nicméně jeho mutant nepostrádá nadhled, inteligentní humor i brutální násilí. Jeho doménou je kvalitní scénář, který zbytečně nemoralizuje, ale četněkrát ťukne na ožehavou notu. Dočkáme se endoskopie lidských útrob, vizuálních srandiček a.. netýrejte Michaela Jacksona!! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Film byl po svém uvedení okamžitě zakázán v Iráku. (don corleone)
  • „Skoro všechno, co uvidíte ve filmu, je pravda. Především základní zápletka, protože Saddám ukradl z Kuvajtu obrovské množství zlata a ne všechno na konci války vrátil. Spousta našich vojáků byla také silně roztrpčena z toho, že se musí stáhnout a přitom je Husajn stále u moci,“ prohlásil Russell. [Zdroj: iDnes.cz] (pornogrind)

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama