Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti krále Edwarda vyrazí Uhtred z Bebbanburgu se svými druhy po boku na dlouhou cestu po rozdrobeném království. Podaří se mu konečně sjednotit celou Anglii? (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

HAL 

všechny recenze uživatele

Důstojná tečka za vynikajícím seriálem. Ne víc než důstojná tečka, jako samostatný historický film to nijak neobstojí a na úrovni třeba Outlaw King fakt není, ale seriál takový dovětek potřeboval. Jen je hloupé že jsme na něj museli čekat celý rok, po delší době se nedá hned tak naplno naskočit do rozjetého děje a množství ustanovených vedlejších postav, takže expozice je tu bídná, začátek je spíš nezajímavá směs dialogů a dramatický oblouk začne pořádně fungovat až později. Při bingování věřím že by to fungovalo trochu líp. A obecně mnohem líp fungoval poslední díl poslední řady v emocionální rovině, jako vyvrcholení dlouhého Uthredova příběhu - i když ten pořád hraje hlavní roli, je trochu na vedlejší koleji protože tady se hlavně zakončuje příběh celého zrodu Anglie - jak jinak než velkolepou krvavou řežbou. A za to se nikdy nebudu zlobit. (btw trochu mě sralo že první Anglický král je to zobrazený jako gay - působí to na první pohled jako další Netflixovský nepatřičně násilný pokus roubovat moderní diverzitu někam kde kvůli historické věrnosti vůbec nepatří. Ale tady mě k tomu nasrání vedla jen ta už zažitá pověst Netflixu, ve skutečnosti je tak zobrazený už v knize kterou film adaptuje) ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Původní seriál je na vysoké úrovni a je mým oblíbeným. Tento dovětek je przněním velkolepého díla. Opět nechápu, jak si ho ostatní příznivci pochvalují. Děj rychle a chaoticky poskakuje a působí až parodicky. Rovněž chování hlavních postav. Místy toporné, dialogy na úrovni školního divadla. To ještě umocňuje špatný dabing od Netflixu. Poznámka umělecko-etické komise: buzny nechyběly. Takže mé 2 hvězdy jsou jen za toto: opět kvalitní vizuál a bitva na dobré úrovni. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

U mě dobrý, tedy dnes večer za tři, budu-li to brát jako zakončení série, v níž jsem si několik postav oblíbila a držela palce pro štěstí.. Valí se to expresem, zvratů spousta a pravdou je, že ta závěrečná bitva byla fascinující.. Něco se mi líbilo, něco nelíbilo a něco bych vypustila, nicméně jako tečka za příběhem Uhtreda z Bebbanburgu to na mě zafungovalo.. ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Zakončení slušné, ale je to podle mého méně kvalitnější než seriál, který byl snad s každou sérií lepší a lepší. Celé mi to přišlo dost uspěchané, každou chvíli se cestovalo napříč zemí a chvíli jsem se ztrácel. Za to měl film ale vysoké tempo, kde u 2h stopáže jste neměli ani minutu času si oddechnout. Všiml jsem si zde také rychlého a trochu nepřehledného střihu, ale je to možná jenom u mě. Uthred mě ale bavil vždy a bohužel končí další éra, ale myslím, že se z tohoto tématu vyždímalo dost. Dal bych ale přednost to zakončit celou sérií namísto filmu. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

neuvěřitelné jak se dá něco ještě dodatečně sprznit. Serial jsem po shlednuti posledni serie uzavřel sice s poněkud pochmurným pocitem, ale byl jsem nakonec rád že ho tolik nezlikvidovala dnes tak oblibená všudypřitomná propaganda a absurdity snažici se nějak nuceně vyvolávat zvraty v ději. Jenže to jsem se šeredně spletl, Uthredův (skoro) nevlasní synáček se na poslední chvili zblaznil a přidal se k LGBT+- analnim teroristum, což je dnes zřejmě už podmínkou pro jakékoliv natáčení a celé se to opět stočilo uplně jinam. Odvolává se na křesťanství, ale během prvních 15 minut poruší snad všechny přikázání, řiťopišství samozřejmě nevyjmaje. Meč kterým to celé před lety začalo se stal jen radoby vtipnou vsuvkou, poměrně nedůstojně se zabilo par známých postav a nesměl chybět dovětek, že se vlastně jedná o datované anglosaské dějiny. V tomhle připadě by se tomu ovšem dalo věřit, vysvětlovalo by to koneckonců proč novobodý anglosas aka USA utočí na všecky okolo a všichni jsou teplý nebo barevný. Není co víc dodat... snad už o tomhle serialu znova neuslyšim. ()

Galerie (32)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama