Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti krále Edwarda vyrazí Uhtred z Bebbanburgu se svými druhy po boku na dlouhou cestu po rozdrobeném království. Podaří se mu konečně sjednotit celou Anglii? (Netflix)

Diskuze

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Muel

přeložíš to i pro ty, které matka odstavila od prsu už před desítkami let a ne jak tebe a tvé vrstevníky včera?

na příspěvěk reagoval Muel

verbal

verbal (hodnocení, recenze)

mm13

Zoznam gayfriendov má teraz každý na profilu, a každý z nich by mal vidieť všetky moje pasivity, aj ked idem na hajzel. Čiže sa opýtaj akože v kuloároch. A ja ani netvrdím, že som to vymyslel, len som to prvý skopíroval z Wykydpédie ako všetko.

na příspěvěk reagoval mm13

verbal

verbal (hodnocení, recenze)

Dadel

Vylhal ses z toho celkem s xichtem, tak jen drobná korekce: Kretén je tvoje máma, pičusku, já jsem jen kokot. A hlavně na mě nemluv napřímo jako správný bezpáteřní přizdisráč. ;)

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Dadel

naštěstí to nejde. Mazání je tu od toho, aby jsi smazal příspěvek, který jsi v podstatě odeslal omylem nebo gramaticky špatně a podobně. Pokud se za názor stydíš, tak nemaž, ale nepiš!

Mimochodem, to, že sem do diskuze přijdeš a uznáš chybu/porážku z tebe dělá chlapa a zasloužíš si za to respekt!

Zkušenost s internetovými diskutéry mi říkala, že buď budeš dělat mrtvého brouka, a nebo se do krve hádat i bez argumentů. A mýlil jsem se.

Nikdo není neomylný, ale jen opravdový chlap umí omyl přiznat. 

👍

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Staré příspěvky v diskusi bohužel nejdou mazat:(

(bug nebo feature?)

na příspěvěk reagoval cernakus

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Upozornění!

Po důkladné rešerši jsem dospěl k závěru, že verbal skutečně slovo vymyslel dříve. Já ho vymyslel nezávisle na něm, ale asi fakt později. Že ho verbal používá, jsem zjistil náhodou až teď, jinak bych se ozval dřív a ne až po 3 letech. Jeho recenze nečtu, protože je to kretén. Až teď při rešerši jsem zjistil, že slovo používá velice často a někteří jeho fans ho po něm opakují.

Rozhodl jsem se tedy svoje použití tohoto slova smazat, aby si snad někdo nemyslel, že kopíruji verbala, což by pro mne byla velká potupa.

na příspěvěk reagoval verbal

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

verbal , mm13

Udělám to za verbala. Google má totiž funkci limitace vyhledávání podle času, takže jsem zadal 

"netflusu csfd" od 1.1.2020 do 1.7.2022

a vyjelo mi mnoho odkazů - zde výběr

https://www.csfd.cz/film/788685-enola-holmesova/recenze/?comment=11508224

https://www.csfd.cz/film/902757-damsky-gambit/recenze/?comment=11533985

https://www.csfd.cz/film/793034-vyprosteni/recenze/?comment=11411372

https://www.csfd.cz/film/921946-oloture/recenze/?comment=11517248

S ohledem na fakt, že náš ultravulgární tlustoprd neměl šanci vědět co si vyberu, je pravděpodobnost, že strávil minulou noc horlivým upravováním tolika recenzí, jen aby zfalšoval použití neinvenční a nepřiléhavé zkomoleniny mnohem menší, než že Dadel nebyl první, kdo ji použil.

Mimochodem, tím neobviňuji Dadela ze lži nebo krádeže duševního vlastnictví. Zkomolenina Netflus se tak nabízí, že mentálně chudší jedinci s malou invencí v dehonestaci s ní mohou přijít paralelně a nezávisle na sobě. ;-)

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

verbal

Čakal som to... potvrdenie od správcu stránky, že za posledných 24 hodín nedošlo k úprave predmetnej recenzie ale máš?

na příspěvěk reagoval cernakus, verbal

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

hooorus

Alfréd vládl takřka 30 let, přitom mu už, dejme tomu čerstvě dospělý, Uthred pomáhal na trůn. Alfrédův syn Eduard vládl dalších 25 let, takže při ději tohoto filmu by mu mělo být 70+ let. V té době, po těch zraněních, by samozřejmě už dávno nežil a i kdyby tak, by rozhodně nebyl schopen ani jízdy na koni, natož boje v první linii. Bohužel tvůrci se vůbec nesnažili maskovat ani dreymona, ani kohokoliv jiného. Když například Æthelflæd uhnila děloha (v seriálu koza, aby to šlo zobrazit), tak jí bylo 50 let a ne 25, jako bylo, byť nenalíčené, Millie.
Ze seriálu by měl člověk pocit, že je zobrazeno rozmezí 20 let, jenže to by pak znamenalo, že Edward, kterej byl v bažinách kojenec, měl Atlhestana v 10ti a Athlestan se chopil moci taky v 10ti :-D 

Dreymonu je 39 let, proto vypadá v traileru na 40 let ;-)

Jak říkám, s tímhle se nepárali, stejně jako se s tam nepárali Vikingové a tam to nikomu nevadilo, že Lagertha tam má pravnoučata, a přesto vypadá jako čerstvě MILFka.

Asi to bude tím, že Vikingové byla naprostá historická slátanina, zatímco Saské kroniky jsou pseudohistorická slátanina.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Dadel , mm13 , Omnibus

Naprosto debilní zkomolenina. Nemá žádnou souvislost s charakterem společnosti. Kdo ji použije nemá koule na to nazvat Buzflix Buzflixem, protože charakter společnosti je o tlačení buzen a jiných úchylek do všeho, co vyprodukují. Že by tam nadměrně plivali, byť do tváře diváků, jsem si nevšiml. Na to jsou experti jiné společnosti (například takový CBS/Paramount fanouškům Star treku do tváře neplive, ale rovnou sere).

hooorus

hooorus (hodnocení, recenze)

cernakus

Jo, to mas pravdu, ale Cornwell se nikdy nesnazil maskovat co si vymyslel a co cerpa z historie..Ale vymyslene postavy pasoval do skutecnych boju tak aby to sedelo...nicmene uz trailer tohodle dila rika ze...po smrti Edwarda bla bla...coz indikuje ze Uta prezil Alfa a Edu (oba byli u vesla hodne dlouho, Eda snad 20+ let) a ted do toho zase slape. Film sem nevidel, ale v traileru vypadal max na 40 let.  Ale OK, hlavne ze se lidi bavi.

na příspěvěk reagoval cernakus

Martas81

Martas81 (hodnocení, recenze)

hooorus

To mě taky štvalo + brnění  který má od první série a nepoužívání helem . Holt kniha je kniha a Cornwell patří k tomu nejlepšímu.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

hooorus

Jednoduše, tak jako u Vikingů, Uthred stárne jako víno. Bylo tam i naznačeno, že už to není drtič sanic jako za mlada (ztráta Hadího dechu dvojici výrostků), ale jinak je v 60ti v lepší kondici nežli leckterý třicátník. Dreymona se moc nesnažili maskovat.

Jinak samozřejmě tyhle pseudohistorické věci nelze brát zcela vážně. Pravý Uthred žil 100 let po událostech ze Saských kronik.

na příspěvěk reagoval hooorus

hooorus

hooorus (hodnocení, recenze)

To je totalni hovadina. Knihy jsem cetl a pokud si nejak neupravi dejiny, tak nevim jak to jako udelaji. Nas Uhtredik bojoval za Alfreda, jeho syno Edwarda a po jeho smrti, jako stary muz pomahal Afredovu vnukovi Æthelstanovi prave v bitve kde melo zemrit 7 kralu...Takze serialovy Uhtredik bud nestarne, nebo nevim.

na příspěvěk reagoval cernakus, Martas81

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Bylo hodně cítit, že autoři mají materiálu ještě na dvě série a stříhali jak diví. To po silné páté sérii nebyl nejlepší nápad.

Navíc komplexní politika se smrskla jen na popis klíčových pseudohistorických událostí. Proto asi takový problém s buznou Athlestanem, kterej přitom nejspíše bukvice opravdu byl. Takže tam ten příběh, jak Atlhestana ovládl jeho milenec a uvrtal ho do nejhorších rozhodnutí jeho života, aby ho nakonec velkolepě zradil vzali takovým hopem, že to moc na emoce nebrnkalo.

Co se dá dělat, buďme rádi za ty dary, že Buzflix uvolnil peníze alespoň na tohle. Obvykle totiž seriály na Buzflixu nedostanou šanci na více než 2-3 série a tady jsme dostali 3 série (první dvě natočil BBC a být to na nich, tak by tím LK končilo) a film.

Longin

Longin (hodnocení, recenze)

Seriál se zlepšoval každou sérií? LoL. :D Čtvrtá série už ani nevím o čem byla a pátá je naprosto dojebaná Netflixovou neomarxistickou sterilností.

Uživatel antichrisis smazal svůj příspěvek.

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Toto muselo byt? 5 seria bola tak vkusne zakoncena, ze mi pride zbytocne dalej pokracovat. Aj ked na druhu stranu tento serial (teraz film) sa zlepsuje kzdou dalsou seriou. Tak mozno nieco epicke este vymyslia.

hypnos11

hypnos11 (hodnocení, recenze)

O čem to má být? Bude to čerpat z knih, nebo jako 5. série se to vydá vlastním směrem?

na příspěvěk reagoval Drnqonovic

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama