Reklama

Reklama

Medaka Box

(seriál)
  • Japonsko めだかボックス
TV spot
Japonsko, 2012, 9 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Nišio Išin (komiks), Akira Akacuki (komiks)

Hudba:

Tacuja Kató

Hrají:

Tóru Nara, Kacujuki Koniši, Kijoši Kacunuma, Tóru Sakurai, Emiri Kató, Takahiro Fudžiwara, Ajuru Óhaši, Juka Iguči, Jošiki Nakadžima, Kana Ómuro, Kósuke Gotó (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Recenze uživatele daGGos k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2012) (S01) 

Jakkoli to podle prvních epizod nemusí tak vypadat, Medaka Box je shounen. Přehnané souboje se spoustou výbuchů, dobrák hlavní hrdina, který když zrovna neskáče před projektil mířící na jeho bližní, mele pacifistické kecy o míru, lásce a přátelství, nečekaná transformace nepřátel na spojence a tak dále a tak dále ... snad každý někdy v životě viděl Naruta, Bleach, Dragonball, One Piece nebo další ze stovek zástupců tohohle žánru. Medaka Box tenhle koncept posouvá do absurdity, protagonistka Medaka je už od první minuty dokonalá, nejlepší a nejsilnější, skáče tři metry vysoko, holými pěstmi ničí budovy, když otevře pusu, vyvrhne takový příval patosu, že by se i podomním vykladatelům bible začervenali uši studem, všichni oslavují její velkomyslnost a záporakům nezbývá nic jiného, než se poklonit před jejím charismatem a urychleně napravit svoje jednání. To je sice určitě originální přístup, ale to je tak asi vše. Představte si třeba OP, ve kterém by se Luffy stal během pěti minut první epizody králem pirátů. Jistě, jedná se pouze o první řadu dlouhé manga série a dá se očekávat, že v pokračování (které už bylo oznámeno) se dostane i na ostatní charaktery a kdoví, třeba se seriál skutečně zlepší. Nejspíše to ale už bude beze mne coby diváka, protože jak už se asi dalo z těchto řádků vyčíst, první setkání s Medaka Box na mne příliš velký dojem neudělalo. ** ()

アブノーマル (2012) (S02) 

Rozhodně nejujetější seriál loňského roku. A že to je v už tak hodně pošukaném světě Anime obdivuhodný primát... Druhá sezóna Medaka Box již dočista opouští formát několika oddělených krátkých dějových linek a naplno se pouští směrem čistokrevného bojového shounenu, přičemž naprosto věrně kopíruje absolutně všechna dějová klišé, bez ostychu vykrádá známější žánrové bratříčky, ale to vše podává v tak neuvěřitelné "over the top" formě, že má divák vlastně pocit, že sleduje něco neuvěřitelně originálního a jedinečného. A to jsem si myslel, že po Gurren Lagann už člověk větší mindfuck mít nemůže. Slabší *** ()

Reklama

Reklama