Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alan Parker (Jonathan Jackson) se musí co nejrychleji dostat domů,aby navštívil svou těžce nemocnou matku. Jeho auto mu za temné, nevlídné noci vypoví službu a Alan pokračuje dál pěšky a stopuje. Zastaví mu podivná bytost - duch jménem George (David Arquette) a Alanova noční můra začíná. George seznamuje Alana s děsivým verdiktem: tuto noc musí zemřít buď on nebo jeho matka. Pokud se Alan nerozhodne pro jednu z variant, George s sebou na "onen"svět,bez lítosti,vezme oba, Alana i jeho matku. Na rozmyšlení má celou dlouhou noc. Jak se Alan s děsivou volbou vypořádá? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

septic 

všechny recenze uživatele

na jednu stranu to vůbec nechápu, jelikož tento příběh je na severu ameriky známý jako u nás 'Skákal pes' a King je jen jeden z mála, kteří ho zpracovali do povídky. Netuším proč je to tak zdlouhavě natočeno, ta stopáž je úděsná pro takový příběh. Kamera, střih a výkony herců jsou strašné, ale má to jednu fantastickou vlastnost. To slovo nelze v plnohodnotném významu přeložit do češtiny, ale Riding the Bullet je prostě úžasně "CREEPY". Scény v jednotlivých autech, vzpomínky a tyhle body mají třeba mnohem mnohem větší koule než u mistra horroru v Cronenbergově The Dead Zone. Kvalitativně honě podobné The Needfull Things, ale svou ujetostí jedna z nejlepších variací na Kinga ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Cesta za sebepoznáním v podání mladíka fascinovaného smrtí. Na můj vkus se tady toho strašně moc nakecalo. Jasně, vlastně se jedná o road movie, ve které si hlavní hrdina ujasňuje priority a to by asi bez dialogů nešlo, ale i přes veškerou snahu všech zúčastněných jsem se u nich nudil. Z hlediska hororového se tu pár slušných momentů najde, ale jsou to spíš takové výkřiky. Nelíbil se mi ani Jonathan Jackson v hlavní roli, ačkoliv to bude dáno i tím, že jeho postava byla nesympatickým sebestředným uchem. Dalšík z Kingových adaptací, která se zrovna dvakrát nepovedla. 35% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Jazda na Strele" je zhruba päťdesiat stranová poviedka, ktorú napísal americký spisovateľ Stephen King. Je súčasťou zbierky "Všetko je možné" (Everything´s Eventual). V roku 2004 túto literárnu predlohu spracoval do podoby celovečerného filmu režisér a scénarista Mick Garris. Podarilo sa mu natočiť celkom dobrú filmovú adaptáciu. Je to príbeh o smrti. Príbeh o fatálnej otázke, na ktorú sa veľmi ťažko odpovedá. Kto umrie? Vy alebo vaša matka? Vyberte si. Je to na vás. *** ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +snad jen Erika Christensen a nějaké ty haluze -nezáživné, zvláštní příběh/// Velice podivný film, který až na konci vyřkne poselství. Bylo zde pár dobrých nápadů, které mě udrželi tak tak pří vědomí. Jinak je to slabota. Kdyby vás to zajímalo film je o smrti, ale není to žádná vyvražďovačka, spíše takový psychothriller. Navíc Erika Christensen měla málo prostoru. Takže v tomto případě není opravdu o co stát./// Celkem 47%/// ()

Phillo 

všechny recenze uživatele

Najtmavší film, čo som kedy videl, ktorý ma dokázal aj zabaviť aj mierne vystrašiť a poučiť. Množstvo dejových zvratov, množstvo vedľajších postáv a toto všetko v prostredí, aké sa vída len málokedy. Nevadí mi béčkovosť, nevadí mi istá predvídateľnosť, ba nevadí mi ani ústredné duo matka-syn. To, čo mi vadilo bola miestami až prílišná prekombinovanosť (nepoznám predlohu) a detský predstaviteľ hlavnej postavy (ten 12 ročný, čo sa bál ísť na strelu). Viem, že sú určite aj lepšie filmy vo vykreslení atmosféry aj v tom ostatnom, ale ja nemám (a ani nechcem) mať napozeraných toľko hororov, aby som mohol porovnávať. Preto chválim výborné zavádzanie diváka, atmosféru a koniec, v ktorom na vás tvorcovia vybafnú toľko ponaučení, že nestíhate vnímať, ale napriek tomu si niečo zapamätáte. 75% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Auto, které během filmu téměř způsobí několik nehod, je Plymouth Fury 1958, což je zřejmá narážka na jiné dílo Stephena Kinga „Christine", kde právě toto auto vraždilo lidi. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama