Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Britský seriál vznikl podle stejnojmenné knihy Bena Macintyrea a vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak vojáci britské armády vytvořili během druhé světové války v severoafrické poušti nejelitnější speciální jednotku na světě, známou jako SAS – Special Air Service. Jednotka byla zaměřena na provádění záškodnických operací za nepřátelskými liniemi. Seriál se snaží autenticky zachytit historii a životy mužů, kteří se stali prvními členy SAS. Vojáci si prošli tvrdým výcvikem a prováděli riskantní mise, které měly významný vliv na průběh války. Scenárista a producent Steven Knight, který je znám díky své práci na seriálu Gangy z Birminghamu, byl kritikou oceněn za autenticitu a historickou věrnost seriálu. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Chvílemi stylová polopohádka o tom jak si partička různě velkých psychopatů založila za druhé světové speciální jednotku SAS, která vytrvale šlapala v Africe němcům na kuří oka. Knight pokračuje ve stylu blízkém Peaky Blinders což je fajn, nicméně jsem přeci jen čekal intenzivnější nálož. Takhle je to chvíli velmi zábavné a solidně drsné aby se to pak v určitých pasážích docela vleklo. Herci jsou každopádně fajn, soundtrack velmi dobrý a prostředí bojů v Africe není v rámci válečných filmů a seriálů zrovna okoukané. Nadšením do stropu neskáču, ale pokračování bych si klidně dal…70% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako Bratrstvo neohrožených bylo o vzniku 101 výsadkové, je Pluk mizerů o vzniku SAS. Takže od začátku tahá z klobouku jména jako David Stirling, Paddy Mayne, Jock Lewes, Dudley Clarke a Mike Sadler. Tedy reálné postavy o kterých každý s Wikipedii hned zjistí jejich šance na setrvání v seriálu. Také (bohužel) dává jistou povinnost všechny řádně představit a proto (řekněme) první dvě epizody jsou značně užvaněné (aby každý pochopil kdo je tu drsňák). Zbytek pak jede neskutečným tempem. Jako celek je to natočené skvěle (kamera, střih, hudba, výprava, režie, obsazení). Když jsme u toho obsazení, setkáme se tu s mnoha tvářemi vedlejších rolí (IMHO nevím jak po tomhle by se Connor Swindells ještě mohl chtít vrátit do Sex education). Hodně mě bavili ty občasné prostřihy na dobové záběry… nebo třeba citace reálných dopisů. To samé následování mnoha reálných akcí (př. Operace Albumen). Prostě snaha o autenticitu (čímž jde ruku v ruce i občas vláčnější tempo) je znát. Podrobněji u jednotlivých epizod. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné a přitom tak stejné, a to je vlastně dobře. Steven Knight je tvůrce, který nám nadělil Peaky Blinders a tak očekávání od nového seriálu, který se zakládá na skutečných událostech, rozhodně nebyla malá. To znamená, že nebylo jednoduché je naplnit a přitom se o Rogue Heroes mluví jako o jednom z největší letošních seriálových hitů. Zajímavé postavy, perfektní reálie a skvěle obsazené hlavní role. Vůdce smečky Connor Swindells (Sex Education) nemá chybu a postavu Jacka O'Connella (Skins) si nejde neužívat. Strašně mě baví fakt, že se opět podařilo spojit rockovou hudbu s historickou dobou. Přesně tohle fungovalo v prvních řadách Peaky Blinders a funguje to i tady, protože co jiného by mělo hrát když jedete pouští vyhodit do vzduchu neměcká letadla, než AC/DC? Hrdinství z toho přímo kape, ale není to takové to okázálé. Je to napínavé a až do konce nevíte, co se vlastně bude dít, protože smrt je nedílnou součástí této cesty. Tohle byla jizda a nemůžu se dočkat pokračování. ()

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

Soustředění na méně podstatné detaily a to, co bylo pro vznik této legendární jednotky a její činnost hlavní, to je místy až v druhém plánu, pro znalce této části vojenské a válečné historie to musí být zklamání. Nejvíc mne ale iritovalo užití muziky ACDC, hudby elektrických kytar a další novodobé nehodící se do obsahu děje 40. let 20. stol.. To považuji skutečně za zprznění mimořádného tématu a nejhorší přešlap tvůrců, který nemohu v žádném případě tolerovat. Tohle by snad mělo být u reálných příběhů, které aspirují na zobrazení historie, trestné. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nakonec příjemný překvápko. S trochu otevřeným koncem, což mi vůbec nevadilo. Nevím, jestli tvůrci plánují dvojku, nebo čekají na (ne)úspěch téhle první, ale i já prostě nevím všechno. Co ale vím na beton že se to nakonec celé povedlo. Veskrze pánská záležitost, která střílí nejen břitkým humorem, ale když je potřeba, tak i ostrými. A tady  jich padlo pěkných pár beden. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Vozidla, která používala Long Range Desert Group (LRDG) a posléze i Special Air Service (SAS), byly upravené americké Chevrolet 1533X2 a Willys Jeep MB. (p3tris)
  • I když jsou repliky německých Messerschmitt Bf 109 vcelku povedené, můžeme si všimnout, že některé z letounů mají nesmyslně místo třílistých vrtulí čtyřlisté. (p3tris)
  • I když Stirling (Connor Swindells) tvrdí, že zničil při nájezdu 15 Stuk a 18 Messerschmittů, za celý seriál neuvidíme na nepřátelských letištích jiný typ letounu, než stíhací Messerschmitt Bf 109 a kurýrní Messerschmitt Bf 108 Tajfun. (p3tris)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama