Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama vychází ze skutečných událostí, k nimž došlo při bankovní loupeži v roce 1997 v sverním Hollywoodu. Na zemi tehdy zůstali ležet dva mrtví a patnáct lidí bylo zraněno. Byla to nejbizarnější a nejhrdinštější akce v historii losangeleské policie. (oficiální text distributora)

Recenze (63)

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Dva borci z posilky přepadávaj obrněný vozy ale jednou se jim troche zvrtne plán a tak nezbývá než zkusit nějakou novinku.Udělají banku ale způsobem jakej nemá obdoby.Vyzbrojený jak na 3.světovou válku vtrhnou do místní komerčky a do konce filmu nesundají prst ze spouště.Všechno se totálně podělá,přijíždí celá policejní stanice a zbejvá jediná možnost jak se odtamtud dostat.Hoši nabijou kalachy a na parkovišti před bankou rozpoutají inferno.Film se nijak nezaobírá historií obou psychopatů ale soustředí se vyloženě jenom na posledních pár hodin jejich života.Škoda že to mělo až moc televizní look ale musim pochválit Bryniarskiho i Taktarova protože z nich jde maximální respekt.Ani Madsen jako hodnej nebyl špatnej.Prostě čekal sem hroznou chujovinu ale velice příjemně mě tahle střílecí záležitost překvapila. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Nevím důvod, proč tu někdo píše, že je film zdlouhavý. Mě to nepřišlo, ba naopak. 44 minut má slušný spád a je obsazen sympatickými herci, kteří odvádí kvalitní výkon. Líbilo se mi dokumentární pojetí celého příběhu a i když si událost nijak ve zprávách nepamatuji, výkony policistů mě ohromily - pokud se tedy 44 minut drželo skutečnosti. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Kdyby ten Simoneau nebyl takovej patlal. Nesnášim ho od tý doby, co totálně zkurvil Napoleona. Omlouvám se za sprostý slovo, ale tenhle člověk nemá za kamerou co dělat. Tím spíš nechápu, že mu přihazujou samý relativně zajímavý věci, aby měl dost materiálu ke kurvení. Působí to nudně, usedle a nepřesvědčivě, což u filmu podle skutečný události je obzvlášť zarážející. Není to průběhem událostí, ale rejžovou neschopností dosáhnout působivosti nebo netelenovelovosti (ve všech bodech obžaloby - kamera, postavy, dialogy, akce). Film, jehož lepší části jen mírně překonávají zprávy na TV NOVA, si zkrátka soucit nezaslouží. Sakra, proč to nedostal někdo schopnější. Simoneau by se měl podívat na Baader Meinhof Komplex, aby se dozvěděl, jak má vypadat film podle skutečnejch událostí, ale obávám se, že by to stejně nepochopil. Hallmark jsi a v Hallmark se obrátíš. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

44 minut střílejícího pekla uprostřed Hollywoodu. Skvělý námět na film podle skutečné události, škoda jen, že došlo na televizní zpracování, tohle mělo zatraceně větší potenciál. A nakonec z toho nemuselo vzniknout to, co z toho vzniklo. Řada nelogičností je prostě tatam, na řadu přichází slušný příběh, který v začátcích rozehrává hru, kterou Vám už poté nic nepřekazí. Na televizní film slušní herci, střelba, chaos to je jedn něco málo. 44 minut střílení nepřežili pouze dva úročníci, ostatní zázrakem přežili. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události. Což je asi jedinej důvod se na to koukat, protože popisuje něco, co se jen tak nestává. Ale natočeno je to bídně, akce se snaží být reálná a jako by uprostřed dění, ale působí nezajímavě a rutinně. A závěrečných deset minut vypadá, jako by to natočila sama Los Angeleská policie. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • 28. února 1997 v 9:15 došlo v severním Hollywoodu k přepadení jedné z poboček Bank of America. V době přepadení bylo v prostorách banky 32 zákazníků a 10 zaměstnanců. Bankovním lupičům se podařilo získat 303 tisíc amerických dolarů. (Rollo_Tomasi)
  • Na fotke svojho otca, ktorú Ron Livingston drží v ruke, je vlastne skutočný SWAT LAPD dôstojník Donnie Anderson, ktorý bol jedným z troch zasahujúcich dôstojníkov SWAT, ktorí vykonali finálne zatknutie podozrivého a na ktorom je postava Rona Livingstona založená. Môžete ho tiež vidieť s ostatnými dôstojníkmi LAPD na konci filmu pri udeľovaní medailí za statočnosť. (Smok)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno