Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joel Goodsen zůstává sám. Rodiče odjeli a nevrátí se dříve než za týden. Ještě nikdy neměl holku, a tak je jeho první starostí, aby nějakou s pomocí kamarádů sehnal. Jeden z nich zavolá prostitutku. Joel musí otevřít černošce s mužským hlasem a není to jeho první zkušenost se sexem, která ho deprimuje. Potíže totiž teprve začínají... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Film s notnou dávkou nadsázky, který je opravdu spíše teenegerskou komedií než čímkoli jiným, a i v tom vtipu by potřeboval ještě trochu přikořenit. Riskantní podnik dal ale tehdy jednadvacetiletému Tomovi Cruisovi obrovskou šanci a on se k ní postavil čelem, chopil za pačesy a z filmového plátna se již neodlepil. Tímhle snímkem se Tom zapsal u mnohých mladých fanynek a jen o pár let později natočil hity typu Top Gun nebo mojí největší srdcovku Rain mana. Příběh tohoto filmu je úsměvný a tenkrát herecky o nic zkušenější Rebecca De Mornay vypadá celkem k světu. Přesto své role zvládli oba protagonisté hlavních rolí s dostatečným přehledem. Jo, s postitutkou by se doopravdy asi nikdo netahal a bordel doma také nedělal. Ale filmy nejsou vždy kopiemi dramatických životních situací. (60 %) ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Nějaké roky to už budou, co jsem to viděl poprvé a nijak zvlášť mi to v paměti neutkvělo. Bez dabingu mě to moc nebavilo. To se ale teď díky němu změnilo a nakonec se z toho vyklubala dost dobrá '80s záležitost. Tomík a ta jeho slečna to zahráli dobře a k tomu skvělá hudba. Možná bych si představoval trochu pestřejší konec. 4-* ()

Reklama

Lukkyn 

všechny recenze uživatele

Je až neskutečné co člověk objeví, když se brouzdá v začátcích slavných herců!!Tuhle libůstku , která mě i přes svoje stáří skvěle pobavila jsem objevil úplnou náhodou!!A jsem moc rád. Podnikavý Tom udělá za týden rodičům z krásného baráčku prvotřídní bordel , kde si všichni jeho kámoši přijdou na své a on shrábne škváru. Naneštěstí ho přechčije pasák jeho nových zaměstnankyň :-) je to vtipné, nápadité, místy i erotické a Tom tady válí jako domací tanečník ve slipech ala 80 léta :-)komedie na jeden nudnej večer!!! ()

cab 

všechny recenze uživatele

Takove guilty pleasure se zacinajicim (Tom Cruise), ktery je presne stvoreny pro roli skolniho nymanda, kteremu rodice odjizdi pryc z domu a on je poprve v zivote sam doma. Shluk mnoha zabavnych udalosti, ktere se vymknou kontrole a vse jde od jedne k peti. Zivotni zkusenost k nezaplaceni a z mladika se stava dospelejsi jedinec. 70% ()

Bajislaw 

všechny recenze uživatele

Archaická teenagerská komedie bez špetky vtipu, která došla nesmrtelnosti díky jednotlivostem a nostalgii, kterou v dnešních padesátnících vyvolává. Po většinu času je to sotva snesitelná nuda, ale podmanivá atmosféra, vlezlá hudba od Tangerine Dream a subverzivní scény s úchvatnou Rebeccou De Mornay dělají z téhle podivnosti (místy) bezmála snový zážitek. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (23)

  • Firma Ray-Ban zaznamenala rekordní tržby díky brýlím Wayfarer, které má ve filmu na sobě Joel (Tom Cruise). Nejen díky snímku, ale i fotografii na přední straně časopisu GQ vyskočily tržby z 18 000 amerických dolarů na rekordních 360 000 dolarů. (Jimmy15)
  • Snímek se natáčel ve státě Illinois (zejména ve velkoměstě Chicago), ve kterém se také příběhově odehrával, což nebývá vždy tak časté u filmů. (Yardak)
  • Automobil, na ktorom vo filme jazdí Joel (Tom Cruise), je Porsche 928 z roku 1979. (hollci)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama