Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarem oceněný scenárista a uznávaný režisér Cameron Crowe (Jerry Maguire) se znovu sešel s producentem/hercem Tomem Cruisem v mimořádně působivém filmu plném romance, podezíravosti, lásky, sexu a snů. Film Vanilkové nebe (ve vedlejší roli s Penelope Cruz), jež je inspirovaný španělským filmem Otevři oči z roku 1997, odkrývá příběh o hledání sebe sama v New Yorku. Vizuálně ohromující film s nezapomenutelnou kamerou a sekvencí z Times Square, na kterou nikdy nezapomenete, měl na starosti oscarový kameraman John Toll (Statečné srdce). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (538)

Psema 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise vrhá do kamery úsměvy hraničící s úletem u Oprah, tahá na ksichtu masku, jíž by mu záviděla i Manuela, a dvě hodiny řeší, jestli je blázen nebo se mu to všechno jenom zdá. Zajímavý experiment, který mi zaryl brouka do hlavy právě oním vysmívaným koncem, jenž je, přiznávám, prvoplánový a trčí z něj snaha dostat se z dějového klubka alespoň nějakým způsobem ven, ale imho usadil všechny žánrové úlety přesně na své místo. Po k smrti nudném Na pokraji slávy mi Crowe udělal radost. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No tak zápletkou jeden z najpozoruhodnejších filmov, trochu podobajúcich sa zmiešancu filmov 'The Game' a 'Matrix'. Má celkom kvalitný pomer drámy, romantiky, napätia, aby si film zaslúžil viac rešpektu ako sa mu dostalo. Každá scéna je perfektne vsadená a scenár dobre načasovaný. Takisto Cruise a Diaz kvalitne prekvapili no a o Penélope by som mohol básniť. 80%. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný film s překrásnou hudbou, skvělými herci a geniálním scénářem, který několikrát prostřídá žánr. Na začátku pohodovej snímek, u kterého konec přidá neuvěřitelně na celkovém zážitku. Vanilla Sky je remeke k Španělské verzi filmu ve kterém hraje také Penélope Cruz s názvem Open Your Eyes. Kopie a předělávky filmů nemám moc rád, ale na endingovou scénu na mrakodrapu s nádherným nebem se zapomenout nedá, spolu s doprovodnou písní Vanilla Sky je to paráda. 80% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vysokorozpočtová "lynchárna" s Tomem Cruisem, to si dám líbit! Ale vážně, Crowe se měl od Mistra ještě naučit, že není dobré "podivný" film na konci zatížit zbytečným vysvětlováním. Jinak je to velmi netradiční a velmi zajímavý zážitek. Miluju Croweův výběr skladeb ke svým filmům - více hudebních fandů na režiserské sesli!!! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se smíchá několik filmových žánrů do jednoho filmu, nemusí to dopadnout dobře. Tady to ani tak nevadí, respektive smíchání žánrů, jako je drama, horor, romantika, probíhá tak zajímavě, že jsem ani v průběhu filmu nad tím nepřemýšlel. Některé pasáže bych si ale přece jen odpustil a místy uvadající tempo filmu je také jednou ze slabin. Herci jsou nečekaně dobří, ale nevyrovnaní. Cruisova kreace není příliš uvěřitelně zahraná, ale je zajímavá, zvláště v pasážích, kdy není za fešáka, to stálo za to. Penélope Cruz standardně dobrá a Cameron Diaz je výstavní mrcha. I tak tenhle film řadím mezi bizarní podivnosti, a zvláštní je, že ji natočil většinou normální Cameron Crowe. Tenhle kousek by zapadal lépe ve filmografii takového Cronenberga nebo snad i Lynche. Oba dva by to zřejmě natočili ještě o kus přesvědčivěji.70% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (24)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 100,6 milionu dolarů, součet těch celosvětových 203,4 mil. (NIRO)
  • Píseň "All The Right Friends" od známé rockové kapely R.E.M. byla určena speciálně pro tento film. Jedná se o nejstarší skladbu z rané éry této kapely, která do té doby nikdy nebyla vyrobena a oficiálně vydána. (Fill16)

Reklama

Reklama