Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Molly Gunnové je právě 22 let. Je dcerou rockové legendy Tommyho Gunna. Rodiče jí tragicky zemřeli, když jí bylo necelých 9 let a od té doby žije z peněz, které jí rodiče zanechali. Molly nepracuje, je zhýčkaná, hodnotu peněz nezná. Na oslavě narozenin jí padne do oka Neal Fox, začínající zpěvák, který se však nechce vázat. Svůj život zcela zasvětil zpěvu a hraní a doufá, že prorazí ve světě šoubyznysu. Přesto s Molly odejde k ní domů, ale druhého dne jí poví, že pokračování nebude. Její způsob života ho skoro děsí. Není to však všechno, co Molly potká. Její účetní zmizí i s jejími penězi a Molly je na mizině. Musí dokonce opustit i byt, ve kterém skoro dvacet let žila. Zůstaly jí jen osobní věci a sbírka vzácných kytar po otci. Přestěhuje se ke své kamarádce Ingrid, ale ta trvá na tom, že si Molly musí najít práci, aby jí pomohla s placením nájmu. Po špatné zkušenosti v obchodním domě jí její kamarád Huey sežene práci u jeho šéfové Romy Schleinové jako chůva její osmileté dcery Ray. Romy nemá na dceru vůbec čas a její manžel leží v komatu v domácím ošetřování. Když se Molly s Ray seznámí, potkávají se dvě naprosto odlišné osobnosti. Molly, věkem dospělá, ale chováním dítě a Ray, dítě, které se chová jako dospělá. Ray je velmi upjatá, trochu hypochondrická, věnuje se baletu a poslouchá klasickou hudbu. Molly je její pravý opak. I když je Ray tak trochu nesnesitelná, Molly by ji ráda rozveselila. Všimla si, že Ray vůbec neukazuje žádné emoce, které by dívenka v jejím věku měla mít. Dokonce i ke stavu svého otce se vyjadřuje velmi věcně. Je to vlastně žijící mrtvola, která brzy zemře. Molly má práci, ale stále myslí na Neala. Neal si u ní zapomněl svou bundu, která mu přináší štěstí a chce ji zpět. Molly ji však ve své ztřeštěnosti zničí a pak ji upraví, aby ji Neal mohl dál nosit. Nealovi se to nelíbí, ale bundu si vezme. Molly zjistí, že Neal získal smlouvu na natáčení, spí s Romou a bundu si vzal na sebe na natáčení klipu, ke kterému ho inspirovala Molly. Molly je znechucená, a když se ještě navíc pohádá s Ingrid, musí se vystěhovat. Huey jí nabídne bydlení ve svém bytě a Molly ráda přijímá... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Přesně u takových filmů trpím a nejinak tomu bylo i tentokrat. Holky z lepší společnosti aneb "jak jedna naivní, tupá, bohatá a naprosto neschopná blondýna přišla o svůj majetek" je prostě jedno klišé vedle druhýho. Nic tady nefunguje, pokud se podíváme na škatulky komedie (ne, není to vůbec zábavné, spíš k pláči), drama (tak tohle je hodně velkej výsměch všem dramatům) a romantický film (tady by se snad se zavřenýma očima přelepenýma neprůhlednou páskou dalo ještě mírně přikývnout), musím se jenom chytat za hlavu. Tu jedinou hvězdu dávám za roli Dakoty Fanning a to malý prasátko. Tam to ale končí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Značně infantilní komedie, které jednoznačně vévodí sehraná dvojka Brittany Murphy a Dakoty Fanning. Místy až nehorázně nesnesitelně hrající na (slzavý) efekt, ale zároveň také s několika místy, které byly příjemné a dětinsky dojemné. Ve vedlejší roli potěšil mladý Jesse Spencer, coby fešný kytarista, který se však o rok později rozhodl, že svůj skutečný talent mnohem lépe využije v bílém plášti a v ordinaci Dr. House:) "Nepoznala by, co je hudba, ani kdyby ji s ní majznul Mozart po hlavě." ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Byl to můj otec !! Teď už jen vegetuje.. Brzo už umře !!" - "To je dost krutý !!" - "Život je krutý !!" Krutý byl spíš život k Brittany Murphy, která platila za krutopřísně krásnou a nesmírně talentovanou - Či nadpozemsky neschopnou ?? - živelnou herečku, kterou bych se vůbec nebál přirovnat k Marilyn Monroe nového tisíciletí, když z těch mnoha až zarážejících podobností mezi oběma hvězdami by jednoho až zamrazilo.. Kruté se rovněž zdá i to, že podobnou repliku o krutosti života pronáší dítě, mimochodem v podání tradičně výborné Dakoty Fanning, které by se podobnými úvahami snad ani zabývat nemělo.. Yakinův skutečně dobrý snímek, který tak ukazuje, že být velkým dítětem může často znamenat dvě naprosto odlišné věci - Když Ray coby malé děvčátko, které bylo okolnostmi donuceno dospět výtečně kontrastuje s Molly, která má svému věku navzdory dost problémů sama se sebou.. - což po divákovu odhalení dává naprosto jiný rozměr i smysl celému příběhu i jeho poetice,rozhodně tak nepostrádá hloubku, uvěřitelnou a místy až bolestivě hmatatelnou, byť na první pohled vypadá naivně a infantilně.. Na ten druhý už rozhodně ne, když navíc podepřen výkony obou hereček a jejich vzájemnou chemií ukazuje svou pravou tvář, jednomu se zdá krutá spíš skutečnost, s jakou velmi zábavné Holky z lepší společnosti většinový divák povrchně odsoudí.. Jeho chyba !! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná a k tomu ne moc vtipná Roman Tyčka komedie s rádobyslzavými momenty, ve které opět Brittany Murphy vypadá jako fest vyžilá princeznička na bále a Dakota Fanning jako nezdravá kostřička, která to bude mít v životě hodně těžké. Jeden z těch filmů, na který se začnete dívat proto, že nikde jinde nic nedávají, a dokoukáte ho jen proto, abyste se přesvědčili o tom, že po těch letech už máte docela dobrý odhad:) 40% ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Popravdě? Čekala jsem něco lepšího. Po přečtení obsahu jsem měla chuť se na film podívat, myšlenku měl, to mu nejde upřít, snažil se divákovi ukázat něco jiného, než je běžné, dítě učí dospělého a naopak, co se týče děje taky bych přivřela obě dvě oči, ale dialogy, to jak se film táhl. Ani konec mu neprospěl a nepřidal na hodnotě, proto jej hodnotím spíše záporně. Jasně, měl světlé chvilky, při některých příležitostech jsem se i bavila, ale tohle rozhodně nenapraví ostatní chyby. Doporučení filmu se zdržím, udělejte si svůj názor. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Když ve filmu Neal natočí hudební video, můžete si všimnout, že je pod ním jako režisér podepsaný Boaz Yakin, což je ve skutečnosti také režisér celého filmu. (HappySmile)
  • Když jede Molly (Brittany Murphy) s Ray (Dakota Fanning) do zábavního parku, má na nohou podpatkové boty. V zábanvím parku, když odchází od uklízeče podpadků hledat Ray, má na nohou bílé tenisky, ale v dalším záběru se jí na nohou objevují opět podpatky. (nufanek)

Reklama

Reklama