Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Inu co, docela dobré, jenže přestože bych měl spíš koukat na Kirsten Dunst, film povyšuje hlavně Paul Bettany, kterého jsem si oblíbil jako Maturina v Master and Commander. Tenisové zápasy, i když zoufale předvídatelné, byly pěkně udělané. Angličani si aspoň na plátně splnili sen a vyhráli Wimbledon. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Bála jsem se, že film odehrávající se právě v období Wimbledonu, bude jen a jen o tenisu a že laik jako jsem já, která se ještě tak dme pýchou nad původem Martiny Navrátilové, se v něm bude ztrácet. Zbytečná obava. Příběh o tom, že láska hory přenáší a že člověk je někdy down a jindy zas třeba díky té lásce up, se mohl klidně odehrávat i ve vědeckovýzkumné laboratoři ( bane, takhle to bylo mnohem lepší). Film to byl velmi milý, zvlášť v detailech: nemluvení a následné "kamarádění se " rodičů, postřelený míčkopodavač, kolega tenista, bratr, fanynky, vykutálený manažer a spoustu dalších drobností, které utvořili tak příjemný celek. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Wimbledon na první pohled vypadá jako další z mnoha nadprůměrných romantických komedií, kterých jsme mohli vidět už spoustu, ale narozdíl od většiny podobných snímků má v soboě originální nevtíravý humor. Navíc se celý film odehrává v novém a neokoukaném tenisovém prostředí, což je další velké pozitivum. Co se dá označit za "klasiku" byl písničkový soundtrack, tvořený klasickou romanticko-popovou směskou převážně ženských interpretů - nic proti tomu, protože v celkovém výsledku působí film poměrně dobře a to je to hlavní. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale tento film mě vůbec ničím nenadchnul. Dunst a Bettanyho mám sice rád, ale tohle mi přišel jako neskutečně vyprázdněný film, kde vládne hlavně filmová rutina, ohrané dialogy, předvídatelnost a nuda. 98 minut mi v tomhle ohledu přišlo neskutečně dlouho a nebýt výše uvedených dvou herců, asi bych úplně usnul nudou. Slabé 2*. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Filmově je Wimbledon průměrná romantická komedie, která bohužel nemá onen britský jiskřivý a chvílemi černý humor známý z Lásky nebeské, Notting Hillu, Deníku Bridget Jonesové, nebo epizod Mr.Beana. Film byl nejzajímavější i nejdojímavější na tenisovém kurtu, ne už tak mimo něj. Přesto mne film o lásce dvou tenistů (opačného pohlaví) a jejich hře na slavném travnatém dvorci dokázal zaujmout a ke konci i trochu dojmout. Trailer: http://www.csfd.cz/film/117433-wimbledon/videa/ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Pět let po natáčení filmu byla kapacita centrálního dvorce All-England Clubu zvýšena ze 14 000 na 15 000 diváků. V roce 2009 pak dvorec obdržel zatahovací střechu, takže přerušení finále kvůli dešti by dnes už nebylo možné. (Jirka_Šč)
  • Původní název snímku zněl "Two Weeks in Love". (imro)
  • Herci podávali se skutečnými míčky, ve zbytku výměny už byly většinou dodělávány počítači. (zajda404)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama