Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (660)

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Paula Bettanyho, a když se rozhodl zahrát si v romantické komedii, nemohla jsem si to nechat ujít. Nezklamalo mě to. Dunstová i Bettany byli dobří, Sam Neill v roli otce také. Bavily mě vtipné ironické komentáře Petera Colta, bavil mě celý ten film. Mé hodnocení se vám může zdát nadsazené, ale pět hvězd dávám i za to, že jsem se u Wmbledonu párkrát smála i nahlas. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale tento film mě vůbec ničím nenadchnul. Dunst a Bettanyho mám sice rád, ale tohle mi přišel jako neskutečně vyprázdněný film, kde vládne hlavně filmová rutina, ohrané dialogy, předvídatelnost a nuda. 98 minut mi v tomhle ohledu přišlo neskutečně dlouho a nebýt výše uvedených dvou herců, asi bych úplně usnul nudou. Slabé 2*. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Díky za anglické nefekální a nenechutné komedie, díky za opravdu vtipný a výstižný scénář, stojící hlavně na vnitřních hláškách hlavního hrdiny. Také díky za perfektně a zajímavě natočené tenisové zápasy, bylo to poprvé, co jsem si tenis opravdu užila a nezdál se mi nudný ač v podání anglických sucharů. Bettany je prostě fajn chlap k pohledání a navíc také komiky schopný herec. O jeho americkém protějšku Kirsten Dunst mám trochu pochyby (tedy hlavně z dob Spider-mana), ale i přesto jim to spolu jde. Tak proč ne? Tento film osvěží duši a rozesměje. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Typický příběh s typickým koncem, který obsahuje veškerá dávno provařená schémata romantických filmů (jako je nelibost rodičů a obligátní změna situace na poslední chvíli), ale pokud se s tímto srovnáte a pojmete to prostě jen jako další příjemnou oddychovku, rozhodně nebudete zklamáni. Za zmínku také stojí zajímavé nasnímání tenisových zápasů a i když je samozřejmě od začátku jasná, jak ten či onen souboj dopadne, nepostrádá Wimbledon určitý prvek napětí a originality. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Wimbledon by se dal označit za klasickou romantickou komedii, neboť z klasického schématu nijak nevybočuje. Tvůrci si zdatně pohráli s romantickými klišé, které ale používají tak zdatně, že nepůsobí rušivě, ale právě naopak. Máme tu rozhádané rodiče, jejichž vzájemné bydlení pod jednou střechou je vážně ohroženo. Bratra, který sází na wimbledon, ovšem tím způsobem, že si vždy vsadí na protihráče svého sourozence. Hromadu trapných situací a samozřejmě krásný páreček, který se přes hromadu překážek dává dohromady. Přesto všechno je ale Wimbledon jiný, má trumf v rukávu, kterým si svého diváka zcela jisté získá, britský humor. Ano, je to vážně tak, nemusíte čistit brýle a leštit monitor, opravdu jste přečetli ''britský humor''. Právě tento fakt spolu s dokonalým hereckým obsazením a skvěle zvládnutou režii dělá z Wimbledonu jednu z nejlepších romantických komedií všech dob, u které se za maximální hodnocení opravdu nemusím stydět. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Pět let po natáčení filmu byla kapacita centrálního dvorce All-England Clubu zvýšena ze 14 000 na 15 000 diváků. V roce 2009 pak dvorec obdržel zatahovací střechu, takže přerušení finále kvůli dešti by dnes už nebylo možné. (Jirka_Šč)
  • Při předposlední výměně ve finále Peter Colt (Paul Bettany) zasáhne těsně lajnu, ale lajnový rozhodčí to vidí jako aut. V roce 2006 bylo na významých tenisových turnajích, včetně Wimbledonu, zavedeno tzv. Jestřábí oko - systém pro dopad míčků, který tento lidský element výrazně snižuje. (Shakaar)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama