Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (660)

novoten 

všechny recenze uživatele

Vizuálně výborná a příběhově příjemná podívaná, která ale dokazuje, že i britský stroj na nezapomenutelné romanticko-komediální skvosty se může zaseknout. Wimbledon v mých očích nikdy nemůže dosáhnout kvalit takového Nottng Hillu, natožpak Lásky nebeské. To, že se s potenciálníhi hitu vyklubala zapomenutelná jednohubka, mi nevadí. Spíš jsem delší dobu přemýšlel, kdy přesně přišla ta doba, kdy spolu hlavní dvojice jen tak stráví noc těsně po seznámení, místo toho, aby z toho byl jeden z emočních vrcholů. Nemluvě o tom, že Paul Bettany je výborný herec, ale romantický hrdina k němu absolutně nepasuje. Naštěstí Kirsten Dunst je nádherná jako asi nikdy a její odlehčený herecký výkon dokáže zakrýt nejeden dějový zádrhel. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Adam Brooks, Jennifer Flackett, Mark Levin .. Před vložením filmu do přehrávače jsem měl pramalé očekávání. Ani ta nebyla překonána a hodnocení na to dostatečně upozorňuje. Dva tenisté, jeden na vzestupu, druhý na sestupu, se setkají a pozmění si životy. Vztahy založené na sexuální přitažlivosti sice vznikají a mohou fungovat, ale chtělo by to větší scénáristickou nápaditost, než jen využití lidského pudu a božské ba nereálné cesty outsidera k vrcholu (komentátorská hláška: „věřili by jste tomu, Peter Colt podává na titul Wimbledonského vítěze“ mluví za své - osobně jsem tomu nevěřil ani za mák...) na vytvoření zápletky. Ostatně, jako komedie prachsprostě slabé, jako romantický film prachsprostě průhledné a předvídatelné asi s takovou úspěšností, jako že na Wimbledonu opět zaprší. Klady se samozřejmě najdou a těmi jsou herecké osobnosti, ať už ty mladší či starší nebo povedená hudební složka a poutavé vizuální zpracování s velice povedeným závěrečným odpalem Země k rodinnému happyendu. .. 45%. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie z prostředí tenisových kurtů na Wembley stadionu v samotném centru dění tenisového turnaje Wimbledon, při kterém se do sebe zapletou dvě tenisové hvězdy a tak to jde z kopce a do kopce a zase zkopce tak jak to obvykle v komediích s romantikou až na půdu bývá. Každopádně v tom hraje Kirsten Dunst a té to s Paulem rozhodně jiskří. I když celkově z toho nic nebylo. Jenže co k tomu dál dodat, když je to prostě průměr, který ale nenápadně vyvyšuje suchý britský humor, kterého nikdy není dost, stejně jako v tomto filmu. --- Předpokládám, že za pár tisíc let se Anglánům vyvinou plovací blány. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Adam Brooks, Jennifer Flackett, Mark Levin | Hudba: Edward Shearmur | Produkcia: Tim Bevan, Eric Fellner, Liza Chasin, Mary Richards | Rozpočet: 31 miliónov $ | Tržba: 41,512,007 $ | Pekný počin, na ktorý sa dobre pozerá, a tiež dobre počúva vďaka inovatívnym, miestamy až prasáckym slovným spojeniam. Mimo toho však chýba to extra plus, ktoré činí dielo jedinečným a menej predvídateľným. Tu sa tomu ťažko ubrániť, nakoľko ide o športový subžáner. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Wimbledon na první pohled vypadá jako další z mnoha nadprůměrných romantických komedií, kterých jsme mohli vidět už spoustu, ale narozdíl od většiny podobných snímků má v soboě originální nevtíravý humor. Navíc se celý film odehrává v novém a neokoukaném tenisovém prostředí, což je další velké pozitivum. Co se dá označit za "klasiku" byl písničkový soundtrack, tvořený klasickou romanticko-popovou směskou převážně ženských interpretů - nic proti tomu, protože v celkovém výsledku působí film poměrně dobře a to je to hlavní. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Kirsten Dunst (Lizzie Bradbury) se před natáčením podrobila náročnému fyzickému tréninku, aby vypadala sportovně. (imro)
  • Film se natáčel během skutečného Wimbledonu v roce 2003, pričemž herci se pohybovali na kurtech před začátky zápasů a po jejich skončení, jako by se jich skutečně účastnili. Rozhodčí a diváci byli často opravdoví. Bylo to poprvé v historii turnaje, kdy někdo získal takové povolení. (imro)
  • Podle scénáře měla Lizzie (Kirsten Dunst) vystoupit Peterem (Paul Bettany) ze sprchy nahá, což herečka učinila. Nakonec ale přesvědčila režiséra, aby tuto scénu nepoužil. (Jirka_Šč)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama