Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (660)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Slušně romantická a slušně komediální romatická komedie. Nic víc, nic míň aneb nechápu to pozdvižení;) Všichni jsme už několikrát zjistili, že tyhle věci jde filmově zvládnout daleko lépe - tak, aby se důležité věci (jako třeba zlomové zápasy) neděly jen tak jakoby mezi řečí, aby se postavy chovaly trochu logicky (zdravíme Sama Neilla), a aby se neopakovalo klišé všech sportovních filmů "vím, že to tu vypadá děsně, ale tady jsem začínal, a teď všichni udělají áááách":) Jistě, Paul je sekáč a Kirsten sexy (ačkoliv nevím, které ženě s jejíma nohama by dělalo problém být sexy v tenisovém outfitu;)), James McAvoy jako vtipná figurka taky funguje dobře, stejně jako jeho a Paulovi rodiče jako takový ten životně mentorský hybatel, zatímco na sport tu máme sympatického Němce, ale já se prostě mezi těmi lajnami necítím tak jak bych měl. Po technické stránce je to výborné, barvy jen hrají, zápasy jsou stravitelné a svižné (což je s realitou tohoto rasově nekorektního sportu mírně řečeno v rozporu), k tomu věhlasná jména skutečného tenisového světa...ale jako celek to prostě postrádá to něco, co by mě donutilo se podívat znovu. Do doby než budu mít nějaký výčitkoidní záchvat a budu mít náladu se ujistit, že jsem tomuhle kousku neukřivdil, samozřejmě:) Pro tentokrát tedy 60% a nashle za pár let. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám to na rovinu, na tenhle film jsem se dívala jen kvůli Paulu Bettanymu a jako vždy mě nezklamal. Zápletka filmu není nijak originální a my všichni už předem tušíme, jak to dopadne, ale on propůjčuje Peterovi ohromné charisma a táhne celý film na svých bedrech. K sypání vtipných hlášek jako by se narodil. Kirsten Dunst už nepůsobí tolik přesvědčivě, vypadá spíš jen jako ozdoba, aby tam Paul nebyl pořád tak sám. Sam Neill jakožto Lizziin otec hraje opravdu jen štěk, stejně tak ostatní herci, celé představení opravdu stojí jen na titulní dvojici, za povšimnutí stojí ještě Peterův tréninkový partner Dieter Prohl, sympatický Němec s roztomilým přízvukem. A to snad ne, málem jsem zapomněla na Peterova floutkařského brášku Carla v podání okouzlujícně čtveráckého Jamese McAvoye. No a když už jsem se takhle rozpovídala, ještě jsem byla nakonec překvapená, když jsem zjistila, že herečka, která ztvárnila matku povedených bratrů, totiž Eleanor Bronová, ta sakrastická šedovlasá stařenka, je démonická Ahme ze slavného beatlovského filmu Help a právě ta samá Eleanor, po níž pojmenoval McCartney neméně slavnou písničku Eleanor Rigby. Ale zpátky k samotnému filmu. Svižná hudba a zajímavý střih celý film osvěžují, kamera nám v několika momentech nabízí nečekané záběry, například když se ke konci filmu začne rychle zvedat vzhůru, až vidíme jenom planetu Zemi kroužit ve vesmíru a potom do ní bouchne tenisová pálka a my se velkou rychlostí vracíme zpátky do Anglie. Když je parné léto, večer a vám se nechce nic dělat, tak vás tohle příjemné pokoukáníčko velice osvěží. Nudit se u Wimbledonu rozhodně nebudete, jelikož ho natáčeli Angličané, najde se v něm i místečko pro typický britský humor. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Mistr golfista i mnozí další museli mít asi zatmění, když sledovali tento film. Podle mého názoru je to velmi nepovedená romantická komedie ze sportovního prostředí. Děj je velmi přihlouplý a samotné situace, které se dějí na kurtu jsou až zarážející. Dobrý nápad natočit film o Wimbledonu na pozadí milostného vzplanutí dvou tenistů se nakonec moc nepovedl. Některé hloupé situace přímo bijí do očí a vybízí k otázkám... Co je to za demenci? - přesně jak se tázal Paul Brettany před finálovým zápasem svého protivníka. To byla taky jediná chvíle pro zasmání. Skutečnost, že se tenistovi nedaří a 2x ho pokropí živá voda poté co zhlédne v davu diváku osobu, do které se zamiloval během okamžiku, je naprosto stupidní a i některé další náhody dávají pocit, že to točili neomylní a vždy happyendoví amíci. Tento film nenaplnil má očekávání a ty dvě hvězdičky jsou snad za Kirsten Dunst a originální nápad. 40% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení! Moc se mi do toho nechtělo, ale takhle dobrou romantickou komedii jsem vážně nečekal. Ta hlavní dvojka má mezi sebou neuvěřitelnou chemii - prostě klasickej Paul Bettany, ze kterýho charisma prostě čiší a taky mě potěšil Sam Neill, kterého tak často nevídám a spoustu dalších známých dnes nepoměrně známějších tváří, až mě to překvapilo. A je neuvěřitelné, jak mi přišla Kirsten Dunst neskutečně sexy, a to jsem jí přitom hlavně ve Spider-manovi a Úsměvu Mony Lisy nesnášel. Skvělé, že to vůbec nestárne, až teda na ten tenis samotný. Pro člověka co má nakoukáno bezpočet zápasů je to až úsměvné, ale o to tam zas tolik nejde...9/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

P.Bettany jako 119. hráč světového žebříčku a K.Dunst (která je výš), vyvrátí předsudek, že sex před zápasem může uškodit..... . Ano, P.Bettany je sympaťák a K.Dunst se moc hezky směje, ale stejně jim moc nevěřím, že mohou hrát tenis. To ostatní ale ano. Film nenudí, po čase mám však dojem, že se mě stále někdo snaží za každou cenu dojmout a následně rozesmát. Je to prostě romantická komedie. Přesto jsem to dokoukal. Abych věděl, jak to dopadne. Tenis je totiž napínavej sport. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Původní název snímku zněl "Two Weeks in Love". (imro)
  • 31milionový snímek vydělal během úvodního víkendu (17.-19. 9. 2004) v severoamerických kinech jen průměrných 7 mil. amerických dolarů, když se umístil na čtvrtém místě. Nakonec se s filmovým kurtem rozloučil s obratem 17 milionů, v celosvětových kinech to pak souhrnně bylo 41,7 mil. (imro)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama