Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

Lima 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná, která sice ničím neohromí, ale potěší zobrazením filmově neokoukaného prostředí vrcholového tenisu a nesmírně sympatickou ústřední dvojicí Bettany - Dunst. Filmové ingredience jsou namíchány ve správném poměru - trocha nevtíravého humoru, trocha zápasového napětí (i když vzhledem k vývoji děje s předem odhadnutelným výsledkem a Bettanyho zápasová zmrtvýchvstání byla spíše z říše sci-fi), trocha nepřeslazené (hurá!) romantiky. Jako sportovního komentátora lze vidět legendárního Johna McEnroa a aby herci vypadali jako skuteční hráči, o to se ve funkci poradce a kouče staral australský wimbledonský vítěz Pat Cash. Bettanymu jsem toho vrcholového tenistu věřil, Dunstové už méně (divná smyčka při servisu)......Celkově tři a půl*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborné spojenie romantickej komédie so športovou drámou. Bettany mi opäť raz dokázal, že postavy neistého smoliara mu sadnú ako uliate. S tým je spojené aj pekné posolstvo, a síce, že láska hory prenáša, dodáva na sebaistote a prispieva k lepším športovým výkonom. Len to s ňou treba vedieť a snažiť sa, aby potom vydržala. 75/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V tomto romantickém díle se tvůrci tentokráte už diváka nesnaží ani napínat s nějakým chozením kolem horké kaše. Kirsten a Paul se do sebe prostě zamilují hned od začátku a basta. Romantické filmy díky svému jasně danému a předvidatelnému ději stojí tím pádem většinou na hercích a nejvíce na ústředním duu. Neřekl bych že tentokráte byla volba nejlepší. Paul Bettany rozhodně nedokáže utáhnout film. Vedlejší postavy jsou typicky anglické a tak tady máme sympatické rodiče, nepřejícího tenisového trenéra (otec hrdinky) anebo bratra našeho tenisty, který sází zásadně proti svému sourozenci. Kýčem se tady ale bohužel nešetří (co mělo proboha znamenat to interview v televizi, kdy se tenista veřejně vyznává k lásce? Viděl snad někdo něco podobného u nějakého sportovce? Třeba u Jardy Jágra nebo u Dominika Haška? Co je vlastně veřejnosti po tom? Tak k tomu přistupují sportovní celebrity a já jim rozumím), když někdo napíše u Avatatu "tenhle příběh jsme viděli už mockrát" uvědomuje si že co se týče Wimbledonu tak "tenhle příběh jsme viděli už milionkrát". Je to opravdu tak, chci být jen spravedlivý. Film je to příjemný a určitě si svých 50% zaslouží i ode mě. Ale tím to končí. PS: Proč se tedy ti tenisti tolik válejí po zemi? ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Wimbledon je taková lehká, sympatická komedie, díky které si můžete odlehčit teplé letní odpoledne u televize. Svým námětem je sice poměrně svěží, ale schematicky je to naprosto tendenční počin. Naštěstí jsou postavy dobře napsané a některé monology hlavního hrdiny i docela vtipné. Člověk u toho nemusí přemýšlet a já sám se přiznám, že mě to pěkně chytlo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sny, láska nebo vítězství? Tenhle britský chlapík toho nikdy moc nevyhrál, je na sklonku své kariéry, nicméně na legendárním Wimbledonu nechce být díky divoké kartě jen za statistu. Ač všichni tuší, že padne hned v prvním kole. Pozná vycházející americkou hvězdičku a najednou začne vyhrávat. Naopak jí se přestává na kurtu dařit. Co si budeme nalhávat? Vše je jasně nalajnované jako čáry na centrkurtu, lobů se moc nepodaří, smeče jsou jen ojedinělé. Rozestavení figur je klasické a předvídatelné, nicméně postavy jsou civilní, žádná potrefená ucha. Jen se prostě mělo (mnohem) víc těžit z toho, že jsme v Anglii, kde se jede na jízlivý ironický humor. Tenis jako takový obsahuje až moc digitálních pomocníků, protože takhle hra (jedna výměna za druhou s takovou úrovní rychlosti, akrobacie a přesnosti) fakt nevypadá. Ve výsledku neokoukané prostředí, velmi dobří herci (sympaťák Bettany, roztomilá Dunst) i místy funkční romantika. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Pět let po natáčení filmu byla kapacita centrálního dvorce All-England Clubu zvýšena ze 14 000 na 15 000 diváků. V roce 2009 pak dvorec obdržel zatahovací střechu, takže přerušení finále kvůli dešti by dnes už nebylo možné. (Jirka_Šč)
  • Podle scénáře měla Lizzie (Kirsten Dunst) vystoupit Peterem (Paul Bettany) ze sprchy nahá, což herečka učinila. Nakonec ale přesvědčila režiséra, aby tuto scénu nepoužil. (Jirka_Šč)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama