Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které jsou normální, pak je skupinka" těch ujetejch" a nakonec je Rocky Horror Picture Show. Tenhle filmovej šlágr se prostě nedá nikam zařadit ! Když jsem si Horror pouštěl, nevěděl jsem co mám od něj očekávat. Je to parodie? Muzikál? Komedie? No, abych řekl pravdu ani teď nejsem dvakrát chytřejší. Co ale vím na sto procent, že Tim Curry je největší úchyl na světě a jeho role Franka-A-Furtera je největší hardcore. Songy jsou neskutečně chytlavý a Susan Sarandon, která se celej film promenáduje v podprdě je božská. Pokud si myslíte, že tenhle film je určenej jenom pro ty co spí v podvazkách a nebo nosí spodní prádlo navrchu, jste pekelní blbci. Kdyby se u nás slavil Halloween už teď bych věděl co na sebe :D ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Co dodat? Snad nejkultovnější film všech dob. S geniální rockenrollovou hudbou a tanečními čísly, provokativní a vzrušující mizanscénou, dokonalým Timem Currym a původním autorem muzikálového představení Richardem O'Brienem, polonahou Susan Sarandon, trefnou cameo Meat Loafa, spoustou promakaných narážek a odkazů na béčkové filmy a výtvarné umění (nejlepší je Americká gotika). ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevšední a kuriózní muzikálový snímek, ve kterém nejvíce z herců vyčnívá transvestita Tim Curry. Celý děj filmu mi přišel bláznivý a jako utržený ze řetězu, což není vždy na škodu. Co musím opravdu pochválit, byly písně, které společně s pestrými kulisami a kostými utvářely skvělou audiovizuální atmosféru. Mladá Susan Sarandon také potěšila. Zkrátka originální film, který se nemusí líbit každému, ale mě zaujal nadprůměrně. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pozlátková doba 70. rokov 20. Storočia. Priniesla punk rock, zopár skvelých rockových a jazzových albumov. A samozrejme aj skupiny ako Kiss a Queen. Trblietajúce lesklé kostýmy, flirty, veľa mužského a ženského make-upu a vyprázdnený obsah v megapódiovej show, hodnotou limitne sa blížiacou sa nule. No a samozrejme uctievanie týchto ikon pop kultúry masami aj s príznačným vonkajškovým napodobňovaním. Z rovnakého súdku je aj Sharmanov film – muzikálová paródia na béčkové horrory. Predsa len niektoré pozitíva sa dajú objaviť – asi dve dobré pesničky (Time warp a tá s Meatom Loafom), démonický herecký výkon hlavného osnovateľa deja Franka a podľahnutie jeho libidu dvom zaľúbencom v noci nasledujúcej po ich zasnúbení. To je však na dobrý film prekliate málo. Inak ide o veľmi jednoduchučký, zabudnuteľný príbeh založený na schéme vstupu do strašidelného domu. Komixová ilustratívnosť a bláznivý kolorit príznačne celý doznievajúci kult dotvárajú. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Není v historii kinematografie zase tak moc filmů, o kterých by se v první řadě dalo hovořit jako o kultovních. Rocky Horror Picture Show toto poměrně úzké pojmenování ale bez debat naplňuje. Pestrobarevný žánrový pelmel, který si utahuje nejen z klasických (béčkových) hororů a sci-fi, ale i sám ze sebe, přičemž neustále ironicky pomrkává na diváka (jednotlivá muzikálová čísla jakoby parodovala a zároveň reflektovala předešlou pasáž - systematické narušování klasičnosti). Jak jinak si vysvětlit typickou a doslova profláklou zápletku o píchlé pneumatice, blízkém a tajemném panství či hradu s ještě tajemnějším (a v tomto případě ulítlejším a extravagantnějším) majitelem a následném večírku plném bizarních postav, převleků a situací. [==] Obecně si nedokážu představit, že by film vznikl v jiném desetiletí než právě v 70. letech, kdy extravagance, nejrůznější experimenty a hlavně určitá uvolněnost či vyprázdněnost formy (citelná zejména v tehdejším hollywoodském filmu než opětovně v 80. letech s ohledem na zesílenou kontinuitu „zklasičtěla“) hrály prim, respektive dosáhly vrcholu. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Původně bylo zamýšleno natočit film černobíle a barevné ponechat pouze rty Frank N. Furtera. (Alfréda)
  • V jednom kině v Mnichově se film promítá každý týden od roku 1975. (Galadriel)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama