Reklama

Reklama

Země Jhamora je rozdělena vzájemnými předsudky dvou národů - okřídlených Nohrinů, pánů oblohy a Lockniů, kteří využívají mystické síly země. Když se Delgo, Locknický teenager sblíží s Nohrinskou princeznou, nepřátelství mezi oběma národy ještě vzroste. A je ideální situace také pro císařovnu v exilu, která se připravuje na svou pomstu. Za pomoci vychytralého zrádce a dvou nemotorných sluhů unese císařovna Nohrinskou princeznu a vše svede na Delga ve snaze vyprovokovat mezi dvěma znepřátelenými národy válku. Delgo je zoufalý, snaží se očistit své jméno a zachránit princeznu. Se svým bázlivým přítelem Filem se vydává za Nohrinským velitelem… Podaří se Delgovi dokázat svou nevinnu, vysvobodit princeznu, odhalit zrádce, ukončit válku a sjednotit oba národy dříve, než bude pozdě? (HBO Europe)

(více)

Recenze (28)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Upřímně říkám, že jsem ještě nikdy neviděl horší animák natočený v počítačové grafice, než byl právě Delgo. Vtip nulový. Animace příšerná. Příběh jediný má naději, ale je tak zprasený, že ani ten si větší pozornost nezaslouží. Hrůza a děs. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tu mame zase jednou dost na hovno animak. Pritom napad nebyl spatnej, misty trochu temnejsi fantasy pohadka, ktera se obejde bez nejakyho poucovani, takovejch animaku neni nikdy dost a dalo by se pak i prehlidnout nijak zvlast originalni pribeh. Problem je, ze tady nic nefunguje. Hodinu je to naprosto prisernej opruz, kdy postavy jen tak saskujou, jenze bohuzel dost trapne a vtipky nefungujou, nezasmal sem se ani jednou. Pak se sice zacne bojovat, coz trochu vyslednej dojem zlepsi, ale ne o moc. Cemuz taky napomaha docela uchazejici hudba a hlavne hvezdne obsazenej dabing. Jenze je tu pak dalsi zasadni problem, animace je na dnesni pomery dost hnusna, skoro jak kdybych cumel na nejakou videohru. Hrebickem do rakve pak jsou postavy a prisery, nevim teda, kdo to vymyslel, ale vzhledove je to fakt hnus. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Vcelku nezajímavá podívaná s mnoha špatnými vtipy, nezajímavými dialogy a s otřesnou a odpudivou animací postav(prostředí vcelku ujde…). Těšil jsem se na závěrečnou bitvu, která mohla být zajímavá…. ale bohužel nebyla. Je smutné, že v tomto animáku vůbec nic nefunguje, a tak hodnotím 1 hvězdičkou... PS: Podobnost tohoto filmu s Avatarem je opravdu nulová… ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Podivná "něcojakoještěrková" variace na Romea a Julii, které ale chybí nějaká ta poezie a pravdou zůstává, že tady není jediná postava, která by vizuálně vypadala alespoň trochu hezky. Takže ani motýlí ještěrky ani zelené ještěrky ani trollové (nebo co to bylo) a ani jiný ze zdejších příslušníků fauny není nikterak hezký a ani extra zajímavý. Fantasie je hezká věc, ale když nemáte smysl pro estetiku, tak vám vyleze jen podivné nehezké cosi. Další věc co mohu potvrdit je, že to postrádá humor i když se to snaží, ale skeče ve stylu Mimoňů a ani retardovaný kamarád hlavního hrdiny mě nepobavili a ze zmíněného kamaráda mi bylo až kolikrát trapně. Humor je fajn, ale když pro něj nemáte smysl, nebo je vaše pojetí humoru někde jinde než u jiných, pak máte smůlu a jediné co v lidech vyvoláte je trapné ticho. Toliko roviny, kde film tragicky selhává. Co se týká příběhu tak to není nic extrémně originálního, nepředvídatelného a ani nijak extrémně zajímavého, ale koukat se na to dá a dokonce mě to ani nikterak neuráželo. Dokonce bych i řekl, že bojové scény, nebo spíše ta velká bitva docela ušla. Animace na to, že je vše dosti nehezké není úplně špatná, hudby jsem si nějak výrazně nevšiml. Přesto musím říct, že jsem čekal větší průšvih a že to mohlo dopadnout mnohem hůř (třeba se tu mohlo zpívat jako v Strange Magic...). Takhle je to prostě jenom takové nehezké nic moc, které mě nijak neokouzlilo, ale že bych u toho nějak trpěl - to zase ne. 3,7/10 ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nuda, plný klišé. Jakoby děj a scény byly poskládány z jiných filmů. Téměř na chlup stejné scény, kde se dělo úplně to samé... Grafika na rok 2008 opravdu nic moc a postavy si také nikterak moc neoblíbíte. Tenhle animák se nepovedl. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Prečo by som sa mal na niečo hrať, páčilo sa mi to. Klasický sci-fi/fantasy súboj medzi dvomi znepriatelenými rodmi - intrigy, súboje, láska... Akcie je dosť, občas aj dáka dobrá hláška padne a pomerne rýchlo to odsýpa. Dal som štyri šutre SÚBOJU O PLANETU TERRA (od ktorého si Cameron určite požičal viac), tak prečo nie aj teraz... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Aneb jak kamínky zachránily celý svět. Pokud si Cameron pro Avatara z tohoto animáku bral inspiraci, pak to musely být pouze opravdu detaily, protože o ničem jiném se tady nedá mluvit kladně. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Nie prilis zvladnuta mimika a obcas gestikulacia postav, ale velmi prijemny fantasy animak. A pekne bojove scenky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

DELGO je nezaujímavý ( nie v zmysle neoriginálny ) CGI animák, kde sa pomerne vysoký ( nezávislo zriadený ) rozpočet na takýto druh filmu, stratil zrejme v neustálom naťahovaní pri tvorbe. Pretože výsledná forma, rozhodne k tým utrateným miliónom dolárov, nepasuje. Ktovie, koho by tento snímok zaujal natoľko, aby si ho pochvaľoval? Deti, ktoré pred tým nikdy nič podobné nevideli? Divákov, ktorý proste nemajú cit pre filmové umenie a berú ho ako fastfood? Alebo len samotných tvorcov ( myslím, že nie )? ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to jako filmečky z nějaké herní adventury nebo pohádkového RPG sestříhané do jednoho filmu. Kvalita animace, spád a příběh by tomu odpovídal. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nudné, nezajímavé, i ta sotva hodina a půl se příšerně táhla. Jediné, co se mi líbilo, tak zasazení, ale zbytek... primitivní příběh, možná celkem ucházející postavy, které dokonce v několika případech i umíraly (po této stránce to bylo takové lehce drsnější), ale to by bylo všechno. A z humoru se toho taky moc nevydolovalo. PS: Kdyby Avatar nevyšel o rok později, i bych řekl, že to má zejména dva prvky ukradené z něj. Takhle nemohu nic takového stanovit. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

"Shakespearovské drama" o dvou znepřátelených národech, které zachrání láska... S tím rozdílem, že jedna rasa vypadá skoro jako lidé s vílími křídly, ta druhá jako drakové z Enemy Mine a celé je to ohrané a nudné. Animace podprůměrná... Postavy, které mají být vtipné, jsou jen zoufle trapné... Nic na tom nezachrání ani dabing známých herců, sem tam originální létající potvora a look několika prvků z tohoto fantasy světa... Zbytečné i pro nejmenší, pro které bude příběh příliš vážný a nezábavný... ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Film velmi příjemně přeqapil. Jeho animace je přečež jenom trošku jiná než u ostatních animovaných filmů, což vítám protože se na to hodne pěkně dívá. Zvířátka mi připadala hodně převzatá trošku z mmorpg typu silkroad, wow nebo lineage ale je to možná jenom můj subjektivní pocit... každopádně skvělý film, ve kterém jsou některé gagy dost k zasmání... ()

Rehooo 

všechny recenze uživatele

Pro mě parádní animák. Mělo to spád a akci. Místy mi to připomínalo Hvězdné války skřížené s Pánem prstenu. Přesně to sci-fi co se mi vryje pod kůži a drží mě to. Film se mi opravdu líbil a rád se na něho podívám znovu. Jediné co mi tam trochu překáželo, byl zmatený až přematený Delgův společník. Ten tam na mě celkem často působil jako pěst na oko. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Je to klasická 3D pohádka, máme tady 3 strany, ztoho jedna (královská) pomocí generála kuje pikle s Odpadlíky a skrz princeznu osnuje plány na mír s Ještěrkami. Ve filmu narážejí na nenávist a odpuštění, které spolu tak nějak bojují. Každá ze dvou stran má figurku podobnou oslíkovi ze Shreka a nejaké další zajímavé schopnosti (ovládání kamenů, létání). Pokud máte rádi klasické animáky, kdy praštíte obra kladivem do hlavy a on si toho nevšimne, stylem Tazmánský čertík, tak se budete celkem často smát. Je tam dost narážek a vtípků propletených celým filmem, občas nějaké to poselství pro voliče ODS a hodně vydařená animace. Jinak Mrazíkovy titulky jsou hodně zcestné (jako by ten film ani neviděl, jen přeložil txt), raději jsem si vytvořil vlastní... ()

SpeedyCZ 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vubec zle, ale zase na druhou stranu to nebylo buhvico. Libilo se mi graficke podani a hudba. Jo a MC Duncana bych poznal vzdycky. :-) ()

Reklama

Reklama