Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve známé písničce se zpívá o tom, že „medvědi nevědí, že turisti nemaj zbraně“. Medvědi ale bohužel také nevědí, že když najdou v lese kokain, který při neúspěšné předávce vypadl z letadla pašerákům, neměli by ho žrát. Takový medvěd na koksu totiž vůbec neví, co dělá. Ke smůle všech lidských hrdinů příběhu se drogy vysypaly nad idylickou přírodní rezervací, kde by jim za normálních okolností hrozily maximálně puchýře. I proto se jich tu sešlo tolik – klasičtí výletníci, děti za školou, matka jednoho z nich, obětaví strážci parku, gangsteři, kteří hledají spadlý kokain, policista, hledající pro změnu tyhle gangstery… Jak si myslíte, že dopadnou, když narazí na čtvrttunové chlupaté monstrum na tripu? Špatně a většinou na několik kousků. Ačkoliv všichni sem původně dorazili z rozdílných důvodů, teď se upínají k jedinému cíli – dostat se pryč se zdravou kůží. A to nebude jen tak. Zatímco skutečný předobraz medvědího antihrdiny se v roce 1985 předávkoval a pošel, ve filmové verzi je mnohem odolnější, vynalézavější a naštěstí také zábavnější. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (237)

Morholt 

všechny recenze uživatele

První cca polovina byla poněkud mdlá a vtip oscilující mezi Méďou Béďou a Brickleberry mi připadal příliš nucený. Naštěstí medvěd byl na scéně dost často a pokud za to vzal, bylo se na co koukat. Druhá půlka pak už byla jízda, která dokázala rozesmát a hlavně nenudit. Samostatnou kapitolou je pak povedené gore. V tomhle ohledu jsem moc nečekal, ale nakonec tu bylo tolik lahůdek, že je těžké si vybrat tu nejchutnější. Nicméně pokud bych měl vypíchnout scénu, při které jsem se otřásl, tak to byla obličejová jízda po asfaltu. Herecky je to oukej a rozloučení s Rayem Liottou, který dal tvář pěkné řádce parchantů, bylo celkem symbolické. Od Elizabeth Banks jsem moc nečekal, ale mile překvapila. 75% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Cocaine Bear" sa snažilo ísť tou zlatou strednou cestou, kde sa čiastočne dočkáme thrilleru a čiastočne komédie. To bola podľa mňa tragická chyba, na ktorú tento film doplatil. Na jednu stranu to nemôžeme brať dostatočne seriózne, pretože veľa postáv sa správa ako vo filmovej komédii, plus mnohé reakcie nášho medveďa sú celkom komické, no takisto nemôžeme pri tom vypnúť mozog a brať to ako absolútnu zábavku, pretože je tu niekoľko situácií, kedy sa nás film snaží presvedčiť, že by sme ho mali brať vážne a priniesť do toho niečo skutočné. Ja si myslím, že film si mal zvoliť jednu cestou a ísť ňou naplno. V prípade komédie možno nie úplne naplno (nepotrebovali by sme komédiu typu "Disaster Movie" alebo niečo podobné), ale potom by film fungoval podľa mňa lepšie. Takto je to totiž ani kočka ani pes a film nemá na ponúknutie niečo, čo by asi reálne stálo za to. Možno sme sa mohli viac zamerať na príbeh matky, ktorá chce zachrániť svoju dcéru pred sfetovaným medveďom. Možno sme mohli mať viac scénok ako pri tom altánku... ja neviem. Film očividne netrafil správnu strunu a vo výsledku je tak len niekde mixnutý film, ktorý nejde ani tak ani tak. Je to pozerateľné a nemá to moment, ktorý by ma vyslovene iritoval, no nemá ani nejaký moment, ktorý by nejakým spôsobom vynikol. Hodnotenie: C ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Asi jediný film, jehož název je zábavnější než on samotný. Medvěd na koksu má jeden vtip a tím je... no medvěd sjetý na koksu, co jste čekali? A tento vtip se ohraje rychleji, než vtipy o Pepíčkovi. Zbytek je plný nudných, otravných postav, který nudně zabijí otravně CGI medvěd. Na konci se pokusíme o moralizaci, poučení a rodinné zprávy, což je v Rkové komedii dost nepochopitelný... Ach jo, potenciál možná nějaký byl, ale ne v těchto rukou. Nuda, nuda a ještě jednou nuda. Alden Ehrenreich a Keri Russell jako jediný aspoň trochu baví. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

5/10. Film který si na nic nehraje a jeho účelem není nic víc než zabavit diváky na dlouhý večer. S jeho kratší stopáží a poutavým názvem se mu to i daří. Do kina bych na to nikdy asi nešel (pokud ano, tak posilněn nějakým alkoholickým mokem a s přáteli). Nemá cenu to tady jakkoliv rozebírat, prostě medvěd na koksu. Ve skupině "divnofilmů roku 2023" bych rozhodně i v budoucnu dal přednost tomuto, než třeba přeumělkované trapnosračce jménem Někdo klepe na dveře, která si naopak hraje na něco, co není. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem do kina nešla s představou, že uvidím nějakou hlubokou myšlenku zabalenou do příběhu. Ne, bavil mě trailer a obsazení bylo příjemný. A ve výsledku to nebylo zase tak špatný. Film má totiž všechno dobrý: humor, akci, lehce úchylnou romantiku, spoustu koksu, zviřátka, rodinné hodnoty. Ale bohužel má taky takový zvláštní konec nekonec. Medvěd na koksu je vtipná jednohubka, která je hodně krvavá a poměrně dost vtipná. A co si budeme, ta scéna šňupání koksu dvěma desetiletejma dětma a jejich řeči u toho...perfecto! Bylo to vážně lepší, než jsem čekala. Jediné, co mě mrzelo, je ten konec filmu. Protože tohle je druhou linkou především o rodině. SPOILER Takže jo, bude to na konci doják. Medvědice zůstane se svýma feťáckýma děťátkama, mamča zachrání svoje lidský děťátko, hafan dostane nového adoptivního rodiče. Ale co ty další oběti, které mohou vznikat dál? Dozvíme se, že ten kokain se nikdy nenašel. Takže v lese se dát pohybují vlastně jakákoliv zvířata, která to najdou a sjedou se. A občas si někoho zabijou? No, je pravda, že denně se v Americe ztratí asi hodně lidí, tak se to v tom ztratí. A lepší je zůstat doma, příroda je nebezpečný fuj. Prostě konec nekonec.... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Film obsahuje 2 potitulkové scény. (Stanley619)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno