Reklama

Reklama

V pasti: Barcelona

  • Španělsko Bird Box: Barcelona (více)
všechny plakáty
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemná síla ničí lidstvo a nová zlověstná hrozba sílí. Tenhle postapokalyptický příběh z Barcelony navazuje na trhák V pasti. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (100)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Za mě se jedná o poměrně neprávem podhodnocené pokračování úspěšného prvního Bird Boxu, kdy tedy sice tento díl určitě nedosahuje kvalit právě onoho prvního filmu, na druhou stranu v něm ale vážně nevidím ani kdovíjak nepovedenou podívanou. Sice je tedy jistě škoda, že opravdu Barcelona jakkoliv nerozvíjí mytologii kolem těch ,,monster´´, nehledě na to, že opět nejsou ani na vteřinu zobrazeny a s názorem, že neviděné budí větší strach než to viditelné, tak s tím ať se jde každý vycpat, nicméně samotná zápletka i tak funguje poměrně záživným způsobem, má spád, disponuje několika opravdu napínavými momenty, stejně jako u jedničky musím určitě také pochválit atmosféru filmu, která působí skutečně ponuře a beznadějně a nakonec i veškeré postavy mi nepřišli vůbec marné, a to i díky sympatickému castingu, na čele s výrazným a charismatickým Mario Casasem, i když ale na druhou stranu musím i uznat, že vesměs ty postavy zároveň působily hlavně svým chováním skutečně béčkovým dojmem, přes to jsem se ovšem dokázal lehce přenést. V závěru pak došlo i k poměrně slušné gradaci, takže opakuji, veškerou tu kritiku tohoto pokračování upřímně neberu, jelikož Bird Box Barcelona dokáže ve většině ohledech opravdu bavit a lehce si po celou dobu udržet diváckou pozornost, a to i když jako celek skutečně působí spíš jako jen lehce dražší béčko. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Nuda ....post-apo je nejlepší, když je hned ze startu. Nestalo se a ani 5 minutová panika to nezachránila. Na Maria jsem už alergický, je všude a vypadá to, že ve Španělsku asi nemájí jiné herce.... Celý film se rěší náboženství a pošahaný Mario tomu kraluje. Čekal jsem pořádný boj o přežití, nějaké vysvětlení a místo toho jsme viděli náboženského fanatika a další bláboly ... Doufám, že druhý díl se Sandrou bude lepší a ukážou nám entity, které všechny tak děsí .... ()

Reklama

Case_f 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem od toho nic moc než mizerné tuctové "televizní" pokračování neočekávaného (a veskrze průměrného) celosvětového hitu. Výsledek v tomhle ohledu celkem příjemně překvapil, nebylo to IMO výslovně špatně napsané, natočené ani zahrané, a předchozí film to kopírovalo míň, než bych býval čekal. Není to samozřejmě ani kdovíjaký trhák, ale neurazilo mě to. Finále je takové svéráznější, ale tak nějak mi to prostě i tak přišlo o něco lepší a "logičtější" než za vlasy velmi přitažené finále prvního filmu. Kdyby tu byly poloviny hvězdiček, dal bych tomu 3.5, ale nejsou a na čtyři to taky úplně není, takže tři. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka sa mi na prvý raz páčila na 3*. Potom som si ju pozrel ešte raz... a prečítal som si knihu Josha Malermana... a pozrel som si film do tretice... a zrazu to bola jasná pecka. Jasné, k dokonalosti mala (na vlastnú škodu) ďaleko, mnohé veci boli nedotiahnuté, geniálne veci sa zas brali z rýchlika a nudnejšie zbytočne spomaľovali tempo, ale nakoniec som zmenil hodnotenie na 4* a priznám sa, že mi dodnes nejdú z pamäti niektoré nápady, postavy a scény. Na dvojku sa čakalo tak dlho... až o ňu svet stratil záujem. No a práve vtedy paradoxne vznikla. Čiže máme dočinenia s ukážkovým pokračovaním, ktoré vlastne už nikto nechcel. Ono to ale nie je sequel, ale samozrejme rip-off. Nenájdete v ňom žiadnu z postáv z minula (hoc by ma fakt dostalo do kolien, ak by kňaza hral Tom Hollander, ale to by som asi chcel priveľa) a vlastne sa ani neodohráva na rovnakom kontinente. Mne ale pripadá ako super nápad stvoriť univerzum pozostávajúce z filmov, z nich každý bude iný. Niekto sa na „to“ pozrie z pohľadu komornej drámy odohrávajúcej sa medzi štyrmi stenami, ďalší siahne po antagonistovi, ktorý je regulárnym vrahom atď. Dvojka mi každopádne zo začiatku pripadala síce fajn a nekompromisne natočená, ale zároveň nesmierne nudná. Nechytal som sa, nejak ma nebavilo pozerať príbeh zápornej postavy. Postupne do seba ale veci začali zapadať a hoci to už do konca nebol žiadny zázrak, napokon musím hlásiť (relatívnu) spokojnosť. Na 4* to tentokrát ale fakt nie je. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Prvních pár minut působila Barcelona jako solidně vypadající postapo horůrek.  Ovšem bez komorní atmosféry originálu, nebo třeba Tichého místa. Ale to by tolik nevadilo. Horší je mnoho hloupých chyb a nelogičností. Podotýkám, že zcela zbytečných. A těch působivých scén jednoduše není dost, aby je vyvážily. Tvůrci navíc pracují s jiným motivem, než je nadpřirozeno, nebo napětí. Ukazují další způsob vetřelců, jak zlikvidovat ty, co přežili. Což by mohla být silná hrozba a zajímavé téma, ale v tomto podání mi byl osud všech postav, skoro celý film lhostejný. Závěrečný rozhovor u odběru krve, dokázal celý příběh shrnout do pěti vět. Slabá netflixárna, na které se sice nešetřilo penězi, ale talentem a invencí ano. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Na hrad Montjuïc, na který se skupina snaží dostat, nevede jen cesta lanovkou. Hrad je na pevnině a lanovka, která je vidět ve filmu, je pouze lanovka z lodního přístavu. (willy1)
  • Film sa natáčal od januára 2022 v Barcelone. (Arsenal83)

Reklama

Reklama