Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Griselda Blanco uteče se třemi malými syny a kilem kokainu z Medellínu do Miami, kde se z ní stane nemilosrdná šéfka drogového impéria, které se rychle rozrůstá. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (95)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Za mě je to dost přehypovaný seroš s hype Sofií. Jasně, že to každý srovnává s Narcos to se přece nabízí. Já ho viděla když neměl žádnou reklamu a skoro nikdo o něm nevěděl a byla to jak víme naprostá pecka. Za to toto dílo je vidět všade, ale skutek utek. Vůbec to nemá koule i když je tam reklama cpe horem dolem a po mě to steklo jako voda po igelitu. Takže nic, žádné emoce, žádný zážitek. Zítra už o tom ani nebudu vědět na rozdíl od Narcos, které mám pod kůží. Holt agent Peňa je jenom jeden...Za mě vyčpělých 55% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

někde mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Jako hodně přibarvená narcopohádka Griselda obstojí bez problémů a i když se na svého slavnějšího Narcos sourozence moc nechytá, tak jí v jádru nic nechybí. Je tu líbivý retro vizuál, dobře vybraný soundtrack, mocenské boje mezi drogovými dealery, nějaká ta vražda a samozřejmě velmi dobrá Sofia Vergara. Ta je nejlepší během hysterických momentů, kdy přestává věřit úplně všem a všude vidí zrádce. Jako životopis drogové kmotry nicméně tahle série kulhá na obě nohy. Tam kde se již zmíněné Narcos snažilo držet skutečných událostí poměrně věrně, Griselda se realitou inspiruje jen velmi velmi volně. Zatímco tady je nám Griselda ze začátku představena jako "chudinka" prchající před manželem a snažící se v Americe začít nový život pro sebe a svoje syny, ve skutečnosti to byla pěkná a drsná svině už od mládí, která se neštítila zabíjet (i svoje nejbližší) a v době svého přesunu do USA už do země dávno pašovala drogy (nemluvě o tom, že už předtím řídila spolu s jedním ze svých manželů drogový byznys v New Yorku) a postupem času udělala z Miami místo s největším počtem vražd, kdy umírali i nevinní lidé. To, že Sofia Vergara vypadá i po faceliftu asi tisíckrát lépe než reálná Griselda se tak jeví spíš jen jako drobný detail. Jenže on by se asi divákům příběh o úplném magorovi prodával trochu hůř než příběh o silné ženě, která přechytračila svoje drogové kámoše. Je každopádně jen na divákovi jak si tohle všechno přebere a kolik toho bude ochoten Netflixu odpustit...70% ()

Reklama

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Griselda Blanco, jediná žena, které se bál sám Pablo Escobar, jehož citát celý tento seriál otevírá.  Kdo viděl Narcos a bude čekat stejnou akci, bude nejspíš zklamán. Griselda je v tomto podání spíš osobnostní drama o vývoji ženy, které se bál kde kdo a která si zcela podmanila drogový svět. Sofia Vergana ji ale zahrála naprosto dokonale a pro skvělý zážitek doporučuju originál znění s titulky a rozhodně ne dabing. Pro ty kdo o této ikonické ženě nemají ani potuchy doporučuju trochu zapátrat, nebo si poslechnout opravdové zločiny, kde ji holky zpracovaly dosti dopodrobna. Za zhlédnutí ale rozhodně stojí. Moje hodnocení: 8/10 ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sofía Vergara (nar. 1972, Kolumbie) jako Griselda Blanco - asi největší kokainová královny všech dob, která prodala tuny drog a nechala za sebou desítky mrtvých. Má to feeling Narcosu (2015) nejen tématem, ale i atraktivním filmovým zpracováním, takže se na to dobře kouká. O tři třídy lepší než skoro nedůstojný film Cocaine Godmother (2017) se Zeta Jones, ale myslím, že daleko přesněji a mrazivěji o tý dámě vypověděl brilantní dokument Kokainoví kovbojové (2006). který měl být už kdysi zfilmován s Markem Wahlbergem jako Jonem Robertsem aka tady štěkající pejsek, ale zatím to neklaplo. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Jako příznivec Narcos jsem si tenhle seriál nemohl nechat ujít. Jméno Griselda Blanco jsem slyšel poprvý. Nedá se o ní zase tak moc dohledat, takže nemůžu posoudit, jak moc reálně byl tenhle příběh o ní natočený. První dva díly byly takový seznamovací, ale aspoň se něco dělo. Třetí a čtvrtý díl jasnej nadprůměr, to mělo vyloženě znaky Narcosu. Poslední dva díly zklamání, přišlo mi, že tvůrci přešlapovali na místě a zbytečně se všechno natahovalo. Když jsem si po shlédnutí Griseldy přečetl něco málo o ní, co se dá dohledat, musím konstatovat, že spousta situací v seriálu byla vymyšlená. Ale podívaná to nebyla špatná - 60%. ()

Galerie (365)

Zajímavosti (7)

  • V čase 39:28, kdy probíhá párty na lodi, má mezi ostatními kolumbijskými ženami cameo americká pornoherečka Vanna Bardot. (Dr_Virus12)
  • Skutočná Griselda spáchala svoju prvú vraždu, keď mala len 11 rokov. Uniesla chlapca z bohatšej časti mesta Medellín a vypýtala si za jeho život výkupné. Keď zistila, že jej to asi neprejde, nevinného chlapca bez váhania zabila. (Motinski)
  • Jedná se o druhý seriál, ve kterém se Griselda Blanco (Sofía Vergara) objevuje coby hlavní postava. Tím prvním byl La Viuda Negra (od r. 2014). Tato nechvalně proslulá drogová obchodnice se také mihla v seriálu Pablo Escobar: El Patrón del Mal (od r. 2012) a jako vedlejší postava v seriálu El Barón (od r. 2019) – tyto tři seriály spadají do žánru „narconovel“. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama