Reklama

Reklama

Divoké devadesátky. Šusťákové soupravy, pestrobarevná saka, velké kazeťáky, videopřehrávače, kýčovitá techno hudba, videopůjčovny na každém kroku, nové společenské poměry, záplava různých podvodníků, začínající organizovaný zločin. V této době a prostředí anonymního maloměsta se odehrává příběh Laca, na svou profesi hrdého údržbáře místního muzea, který se kvůli své výbušné povaze ocitá v nesprávném čase na nesprávném místě a po setkání s drsnými podvodníky skončí na vozíku. Když pak zjistí, že spravedlnost je nedosažitelnou utopií, rozhodne se vzít věci do vlastních údržbářských rukou. Začíná pomsta, jakou jste ještě neviděli. A poznáte přátelství, jaké by vás ani nenapadlo. (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (468)

Nevka 

všechny recenze uživatele

První půlka je takový decentní průměr s pár solidními nápady, který mě relativně zklamal. Vždyť sakra. Ze všech stran slyším samou chválu, tak jak je možné, že mě to až tak moc míjí? No, pak přijde druhá polovina... Olda Šetrhendů vyjede do boje a já z toho umíral smíchy. Mít takové tempo celý film, asi nemám co vytknout. Takhle mě jen mrzí, že je ten „prolog" až moc dlouhý, protože tady se dalo vyřádit mnohem více. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

JA VÔBEC NECHÁPEM, KTO BY CHCEL ÍSŤ SÁM DOBROVOĽNE NA POLICIU. Invalidovi jsem moc nevěřil, ale zajímal mě. Kdybych ho neviděl, litoval bych - film prostě vtipný je (občas jednoduše, ale to vadí jen minimálně) a humorným způsobem vypráví o vážných věcech. Ať už je to rasismus, korupce nebo to, že ženy muže zklidňují (i když jsou často důvodem jejich neklidu). 70%. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vynikajcí osvěžující zábava. Zdá se, že Slováci mají svůj zábavný klenot. Vtipná není jen samotná pointa, ale i dokonale napsaný postavy, které dostávájí do pusinky vymazlené dialogy, je to fakt radost sledovat takhle povedenou vtipnou hříčku. Už dlouho se mě nestalo, aby mě film taklhle upravil do smíchu. Budu doporučovat, kudy budu chodit. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na SK pomery to má kvalitnú technickú stránku a palec hore Godlovi za jeho slovenčinu. Nemal som ani na sekundu problém veriť, že je slovenský cigáň. Ale všetko ostatné išlo mimo mňa. SK humor mi je snáď ešte viac vzdialený ako ten český a už ten je pre mňa dno. Takže evidentne nie som cieľovka.  Ale kto sa zabáva pri všetkých tých Horných, dolných a podobných slovenských sitcomoch, tak bude nadšený aj z tohto. 4/10. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Mafstory 2023. Trikrát som sa zasmial nahlas (konečné riešenie rómskej otázky, Rytmus, gayovia). Používa to divné gradovanie deja (čo tu niektorí paradoxne vyzdvihujú). Mne to prišlo nudné a zmätené. Drvivá väčšina gagov vychádza zo záhoráckeho nárečia a rómskeho prízvuku. 90.kovým retrom to možno zabáva, ale jak je to prepálené za hranicu balkánskej gangsterky, tak to vlastne žiadnym retrom nie je, nakoľko až takto to tu nikdy nevyzeralo. Podobne mečiarovskú atmosféru načrtol Havran v Analfabetovi, ten ale nemal zbesilý soundtrack a strihy jak youtube video, aby divák náhodou za štyri vety neprerušeného dialógu nestratil pozornosť. Herci nadpriemerní; s prehľadom najlepší je Gogál a veľmi prekvapivo si to celkom dáva aj Malachovský, inak tragický komik. Cameá úplne zbytočné, len aby boli (hlavne Spirit a Vec). Najvtipnejší na celom filme je Rytmus. Na Slovensko povedzme dobré, ale na Západ (myslím západ Európy), by toto nestačilo ani pred dvadsiatimi rokmi. Ono je pekné vytvoriť pár dobrých hlášok a vysmiať sa provinčnosti (ktorá je napol národná hrdosť 😉), furt to ale stojí na basic príbehu a dávno ohratých postupoch. Prial som si, aby to skončilo. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (25)

  • Na "Návrhu na rozvod manželstva", ktorý si Laco našiel doma v obálke, je uvedené priezvisko jeho manželky "Zdenka Huýnterová". Obaja majú trvalé bydlisko Žilinská 474, 068 01 Medzilaborce. (MishkoBiker)
  • Keď Laco ide už na vozíku v nemocnici, kričí za svojou ženou: "Mňa sa nezbavíš, s tým sa lúč... Sem tvúj muž." Je to citácia zo skladby Richarda Müllera "Nebude to ľahké" z roku 1992. (Dance29)

Související novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

26.04.2024

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama