Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pignon je vyhořelý učitel trpící depresemi, žije se svou matkou, momentálně je bez práce a věčně páchá sebevraždy, naštěstí bez úspěchu. Lucas je novinář, který žije vzrušující, ale nebezpečný život. Právě se snaží dostat zkorumpovaného politika a jde mu o krk. Oba muži jsou velmi rozdílní, jedno však mají společné: oba chodili s Christine, a dokonce ve stejnou dobu. Christine uteče dospívající syn Tristan, a když se její manžel Paul nemá k tomu, aby jej hledal, vyhledá oba své bývalé přítele a řekne jim, že chlapec je jejich. Muži neváhají a vydají se každý sám svého syna hledat. Nakonec se jejich cesty střetnou a oni zjistí, že matka vlastně neví, který za tří mužů je otec. I tak ale hledají Tristana dál. Cestu jim znepříjemní gangsteři, kteří se snaží umlčet Lucase, protože se chystá odhalit špínu na jistého politika. Tak se z cesty stane nebezpečné dobrodružství. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

"Vy chlastáte, on chlastá. Copak všichni ti co chlastaj, jsou vaši synové?" Po velkém úspěchu filmu Kopyto, bylo jasné, že se trio Pierre Richard, Gérard Depardieu a Francis Veber opět sejde. Scénář díky vhodně zabudované kriminální zápletce zaručuje dobré tempo a dramatičnost. Příběh je vtipný, gagy nejsou zatíženy balastem, film má odpovídající rytmus. Především, ale přesvědčil Depardieu jako tvrdas se sametovou duší. Opět vytahuje své velké výrazové trumfy- cituplný pohled, jemný úsměv a výbušnou hektičnost. Dabing je bezkonkurenční Petr Oliva na Richarda a Miroslav Moravec (vyjímečně, ale vhodně) na Depardieua. "Čau mládeži! Zírám. Nja, ty kytary jsou senza. Skupina jako noha, to je žrádlo, co?" ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Gerard Depardieu a Pierre Richard jsou pomoci lsti přesvědčeni, že jeden z nich je otec Tristana, který utekl své matce Christině (Anny Duperey) a ta ho chce samozřjemě zpátky. Oba "tatíci" se spojí, aby našli syna a zjistili pravdu. Ač film nabízí dvě velká jména francouzského filmu a režiruje známý Francis Veber, tak je to zábava jen tak napůl, film nabízí několik povedených momentů, na druhou stranu i několik nudnějších situací, takže výsledek je poté značně nevyrovnaný. Ale už kvůli dvoum velikánům stojí za to se na film kouknout. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když se sejde dobrý komediální režisér (Veber), skvělý a oduševnělý komik a herec (Richard), talentovaný hudební skladatel (Cosma), nemůže z toho vzniknout špatný film, obzvláště, přidá-li se k nim Depardieu. Na první pohled to na humorem dštící komedii nevypadá, ale ty vtípky vždycky vykouknou zpoza rohu, než vám jejich pointa (nebo vůbec to, že šlo o vtip) dojde, už se na obrazovce děje úplně něco jiného a tak se mnohdy zasmějete při jiné situaci. Což považuji za skvělou věc. Duo Richard-Depardieu možná až překvapivě docela sedí. Hezký, milý, humorný film. Ne tak ztřeštěný, jak by se od filmu s Richardem dale čekat, ale i to je z jedné strany dobře. Všeho moc škodí. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Richard a Depardieu byli skvělá komediální dvojice. Díky nim se v Otec a otec vytvořila krásná rovnováha – není to ani příliš bláznivé jako některé Richardovi filmy, ale ani příliš vážné, jako některé filmy Depardieuovy. Oba aktéři dokázali uvěřitelně podat lehce neuvěřitelnou historku o dvou chlapících, kteří se vydávají hledat svého potomka. Jejich cesta není jen výprava za ztraceným synem, ale také výprava za smyslem vlastního života (napsané to zní pateticky, zahrané ani trochu!). ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Tuhle dvojici našich oblíbených herců v jednom filmu jsme si nemohli nechat ujít a obzvlášť když to bylo v TV a žádná hloupost to nebyla. Nasmáli jsme se dost a už se těšíme na Uprchlíky, protože tento film je absolutní perla novějších francouzských komedii a na Uprchlíky nás prostě úplně nažhavil (doufám, že víte jak to myslíme:). Prostě skvělá komedie, kterou všem určitě doporučujeme. A scéna s roztrženým sakem je fakt výborná jedna z mnoha!!!! 75% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Když si v čase 1:20:00 pravý otec prohlíží Tristanův pokoj, v poličce lze zahlédnout figurku E.T. mimozemšťana. Tento film měl světovou premiéru téměř přesně o 1,5 roku dříve, než Otec a otec, a to právě ve Francii na festivalu v Cannes. (jan.hryz)
  • Vůz, kterým Jean Lucas (Gérard Depardieu) jezdil v průběhu filmu, byl BMW 528i z roku 1977. (xmy)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskom meste Nice. (dyfur)

Reklama

Reklama