Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pignon je vyhořelý učitel trpící depresemi, žije se svou matkou, momentálně je bez práce a věčně páchá sebevraždy, naštěstí bez úspěchu. Lucas je novinář, který žije vzrušující, ale nebezpečný život. Právě se snaží dostat zkorumpovaného politika a jde mu o krk. Oba muži jsou velmi rozdílní, jedno však mají společné: oba chodili s Christine, a dokonce ve stejnou dobu. Christine uteče dospívající syn Tristan, a když se její manžel Paul nemá k tomu, aby jej hledal, vyhledá oba své bývalé přítele a řekne jim, že chlapec je jejich. Muži neváhají a vydají se každý sám svého syna hledat. Nakonec se jejich cesty střetnou a oni zjistí, že matka vlastně neví, který za tří mužů je otec. I tak ale hledají Tristana dál. Cestu jim znepříjemní gangsteři, kteří se snaží umlčet Lucase, protože se chystá odhalit špínu na jistého politika. Tak se z cesty stane nebezpečné dobrodružství. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalšia francúzska kvázi bláznivá komédia. I keď čo sa týka vtipu, drží sa skôr pri zemi a čo sa týka krimi zápletky, tak tá je prekvapivo drsná a objaví sa tu sem tam aj nejaká mŕtvola. Je zhruba jasné, kam film celý čas smeruje a je preto chvályhodné, že záver je vkusný a povedzme že aj dojímavý. Film o vzťahu otca a syna môže byť zaobalený v akomkoľvek žánri a s komédiou, ako tu vidíme, si môže rozumieť. Škoda len, že som sa od srdca zasmial iba raz. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* lehká oddechová francouzská komedie pro všechny generace, která je i po těch letech stále zárukou dobré zábavy. Ve srovnání s dnešními komediemi je to nadstandard. Navíc po natočení amerického remaku musím zvednout na 4*. Hlavní herecké duo jede na plné obrátky stejně jako v Uprchlících. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další vynikající komedie z dílny Francise Vebera, tentokrát nás dokázal situovat do situace, kdy matka vyšle dva údajné otce aby našli svého syna. Oba samozřejmě souhlasí aniž by tušili že se jedná o tutéž hledanou osobu. Nastává tak vodopád komických situací, není nouze o rány pěstí a ke slovu se dostanou i Depardieho známé hlavičky. Zjišťuji že s přibývajícím počtem repríz je takhle komedie čím dál tím lepší. 80% ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

"Von mi dal hlavičku. Pánové, von mi dal hlavičku! Tak tys mi dal hlavičku. Uhhh. Dal mi ještě jednu, vidíte!" Scéna, která mě spolehlivě dostane vždycky a pak ještě ty hlody o bezva kytaře - kapela jako nová, když přijde Pignon poprvé mezi mládež do baru. Richard a Depardieu spolu sehráli pár filmů a vždycky to stálo za to. Otec a otec nejsou výjimkou a oba se sice drží svých archetypů potřeštěnce a drsňáka, ale perfektně to funguje. Ostatně jinak by to snad ani být nemohlo. K tomu skvělá hudba Vladimira Cosmy a poctivý dabing. Tohle nestárne... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já budu zde stručný, mám rád především P. R. a na neobvyklé spojení s G. D. jsem se docela těšil. Naproti klasickým Richardovým filmům postrádá tento opravdový humor. Něco málo se tam nachází, ale spojení tvrďáka a blba prostě nefunguje. Celý děj je chabý a vidím to spíše jako pokus dát dva vynikající francouzské herce 80. let dohromady. A ono to úplně nešlape. Ve filmu se navíc objevují první náznaky toho, jak Francie vypadala a že to nebyl úplně hezký pohled. Zkrátka šlo o lepší průměr, který zachraňoval především Pierre Richard. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Když si v čase 1:20:00 pravý otec prohlíží Tristanův pokoj, v poličce lze zahlédnout figurku E.T. mimozemšťana. Tento film měl světovou premiéru téměř přesně o 1,5 roku dříve, než Otec a otec, a to právě ve Francii na festivalu v Cannes. (jan.hryz)
  • Vůz, kterým Jean Lucas (Gérard Depardieu) jezdil v průběhu filmu, byl BMW 528i z roku 1977. (xmy)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskom meste Nice. (dyfur)

Reklama

Reklama