Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teprve devítiletý Hogarth zachrání obrovského robota, který na Zemi přiletěl z vesmíru. Hogarth se snaží svého nového geniálního kamaráda ubránit před vládním agentem a vojáky. Ve zdánlivě klidném městečku Rockwell ve státě Maine žije v roce 1957 devítiletý chlapec Hogarth, který sní o invazi vetřelců a bitvách s komunistickými agenty. Jednoho dne se mu jeho sen splní - do nedalekého jezera prý spadl obrovský robot z vesmíru. Hogarthovi se podaří robota vylovit a navzdory protestům své matky Annie ho schová u kamaráda Deana. O robotově přítomnosti se brzy dozví vládní agent Kent Mansley, který chce vetřelce zničit za každou cenu. A bude jen na Hogathovi, jestli se mu to podaří. (HBO Europe)

(více)

Recenze (376)

balcazar 

všechny recenze uživatele

Prvé pocity po niekoľkých minútach boli: ako toto môže lietať v takých vysokých číslach?...Ako hlboko som sa mýlil. Parádny príbeh o vzťahu, jedinečnej osobnosti, predsudkoch, ktoré film parádne kritizuje, no nestráca svoju úroveň. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Úžasný originální animák, který je ale dost opomíjen, což je velká škoda. Také mě samotnému  dlouho dobu trvalo, než jsem ho objevil. Přitom toho tolik nabízí. Prostý, ale milý příběh o jednom obrovském mimozemském robotovi, který spadne z nebes.  A co čert nechtěl, najde ho zrovna devítiletý Hogarth. Ten nejenže obra nalezne,  ale dokonce ho zachrání a stanou se z nich velcí kamarádi. Jenže, co si počíst s takovým monstrem, který pojídá železo? No přece na šrotiště s ním. Ovšem ještě předtím, než ho Hogarth ukryje, se u nich objeví vládní agent, který vyšetřuje podivné události v jeho okolí. A než se Hogarth naděje, je tu armáda, která chce železného přítele zničit. Vtipné a komické situace, které pramení ze seznamování mezi ohromným návštěvníkem z vesmíru a nadšeným malým klukem, jenž má konečně někoho, kdo by ho vyslechl a s kým by si mohl hrát, jelikož je vychováván pouze matkou a navíc jako jedináček. Film nejen skvěle odkazuje na mnohé filmy, ale také dobře odráží tehdejší 50. léta, včetně zbrojení a nukleární války. Animace sice není nic extra, snímek má ale za to velmi slušné tempo a velkou finálovou akci. Jednoduše parádní animák, který potěší svou bezprostředností, vyspělostí i humorem. ()

Railman 

všechny recenze uživatele

Při tak kladném hodnocení jsem čekal lepší film. Je hodně směřován na děti a mě osobně vadilo, jak je tam vše doslovné a několikrát zopakované, aby to pochopil každý. Postavy nechutně "přehrávají" a mě ten styl, kdy se obličeje příliš pitvoří moc nevyhovuje. Scénář není nijak zvlášť originální, řekl bych až trapně neoriginální. A pak ty detaily. Robot ze železa, ale kluk přežije každý pád. Robot má super zbraně, ale na konci.... Dávám jenom tři, protože při srovnání s takovým "Triem z Belleville" jsou tři až moc. ()

D.I.G 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl v ráno dňa, keď som sa poobede chystal na Vojnu svetov.........a tento film jasne zvíťazil ()

DonTommy 

všechny recenze uživatele

Brad Bird nepotřeboval astronomické rozpočty Pixaru k tomu aby dokázal svůj talent (i když ty rozpočty mu nijak neškodí :-) Každopádně i ve 2D formě dokázal svůj režijní a vypravěčský um, Iron Giant je opravdu milý, vtipný a dojemný film...a navíc je to nejlepší role v kariéře Vina Diesela ;-) ()

vetsinezobri 

všechny recenze uživatele

Trocha staré animace není rozhodně na škodu. Viděl jsem ji zase po docela dlouhé době a nebylo to zlé. Nejvíc jsem se nasmál u instruktážního videa správného počínání při výbuchu atomové bomby. Hold padesátý v Américe no. ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Krasny rucne kresleny animak, ktory mi pripomina tie z cias stareho Disneyho, ked este nemuseli mat najdokonalejsie CGI efekty aby boli super, pretoze mali srdce. King Kong, E.T., Superman sa spojili v jednom dojimavom pribehu, ktory je sice dejovo velmi jednoduchy ale emocialne a myslienkovo bohaty. Uz dlho ma ziadny film tak nezahrial pri srdci. ()

Desdinova 

všechny recenze uživatele

Troška ten záver, ako sa z robota stal neporaziteľný superrobot. Nemám veľmi rád keď je niečo neporaziteľné, okrem Stevena Seagala, čo by to bolo za film keby Stevena porazili a osobne si myslím, že tento film tam Stevena Segala na konci vôbec nepotreboval. ()

Hudino 

všechny recenze uživatele

Nebavil som sa s mamou asi týždeň, keď kedysi, pred rokmi vracala túto rozprávku späť do videopožičovne.Bude mi navždy pripomínať detstvo...Jeden z mála filmov, pri ktorých, roním slzy ako malý.Tento animák mi jednoducho nejak prirástol k srdcu. ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná "pohádka", spíše pro větší publikum. Má silný příběh, jasně definované zlo i dobro. Padesátá léta jsou super :-) ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka, ktorá je veľmi nedocenená. Neprávom. Jedná sa o skutočne skvelé dielo, ktoré ani po toľkých rokoch nezostarne. Treba chváliť predovšetkým scenár, ktorý je naozaj premakaný. V tak pomerne krátky čas dokáže prispieť všemožnými emóciami, aké už dlho nedal žiaden animák. Škoda len, že posledných 10-15 minút, kedy robot vytiahne všelijaké vymoženosti film stráca na kvalite. Inak ale jeden z najlepších animákov od Disney. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Krásna rozprávka o detskej dobrote, kamarátstve a takej čistej duši. Keby sa k tomu robotovi dostane niekto amorálny, mohol by zničiť svet. Ako keby Supermana nevychovávala dobrá rodina. Príbeh je jednoduchý, ale pútavý a aj smutný. Super vykreslená atmosféra 60tych rokov, kedy ľudia žili v povedomí, že hocikedy môže prísť nukleárna katastrofa. No a zelené mozgy samozrejme vykreslené dokonale. "Neviem odkiaľ to prišlo, ale nie je to naše a musíme to zničiť skôr, než to zničí nás". ()

Milda003 

všechny recenze uživatele

Navzdory hodnocení mi to připadalo až moc dětské.. I když jsem přihlédnul k roku vydání nenašel jsem nic moc zajímavého.. Tak trošku vykraden E.T akorad maximalizován... Navíc někomu by mohlo vadit že film je kreslený .. což mne osobně nevadí .. ()

wef 

všechny recenze uživatele

Stojí to za to. Žádný 2D animovaný film se s tímto nedá srovnávat, když pominu Prince egyptského a spol., tady jde režisérovi o něco zcela jiného. A i když je režisér samotný velikán Brad Bird, dabuje Jennifer Aniston či Vin Diesel, jde o propadák. Holt je to z roku 1999. Doby, kdy všechny zajímají jen 3D filmy. ()

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Reklama

Reklama