Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (131)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Prakticky ten samý, všemi barvami zářící koktejl, který všechno, co jsme viděli minule, doručuje v mnohem epičtějším měřítku. Na snímku Godzilla x Kong: The New Empire je sympatické to, že si na nic nehraje. Fakt, že se jedná o čistokrevný blockbusterový výplach prezentuje s hrdostí sobě vlastní, přičemž právě v tomto bodě tvůrci snad ještě více šlapou na plyn. Jsme zde tedy svědky neskutečných bizarností (trhání zubu), které ale díky svému odzbrojujícímu způsobu prezentace vlastně docela zapadají do celkového vyznění. Právě ta vizuální stránka je opět výkladní skříní celého projektu – všechny monstra a další atrakce vypadají vážně dobře, pročež v kombinaci s dunivým soundtrackem tvoří neuvěřitelnou audiovizuální přehlídku, v níž si ale stejně všimnete určitých problémů. Tím zřejmě největším je neukojitelná chuť tvůrců přicházet s dalšími a dalšími vychytávkami a dějovými zákrutami – ve výsledku se tyto zprvu jistě dobře mířené nápady mění v nepřehlednou barevnou změť, v níž se divák po chvíli zcela ztratí. Ve finále tedy dostaneme audiovizuálně vypiplanou řež monster, které ale bohužel po nějaké době začne poněkud padat řetěz. Avšak i přes toto zjevné negativum se stále jedná o nenáročně zábavnou podívanou, které velké plátno prostě sluší. Dobrá práce! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „Is that a mini Kong?“ ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Epická bitva pokračuje v hromadě digitálních soubojů přerostlých zvířat bezpečně dostupné pro dětské publikum bez subjektivně potřebných emocí a důsledků boje monster. Vítězství přichází s partou starých známých, kteří se musejí smířit stejně jako já, že při nich umírají miliony lidí z různých zemí a velkoměst a nikde to neuvidíte, nikomu to nevadí. Tím se bohužel nový Godzilla x Kong dostává do tupého soupeření ala posledních katastrofických bijáků dříve oblíbeného Emmericha. Roztomile němý kukuč Kaylee Hottle opravdu už nestačí. 45% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kong Skull Island je nepřekonaný z tohodle moderního Monterverse. Být mi 15 jásám radostí, dneska je to prostě jen čistý výplach, který sice v kině neuškodí vidět a vyloženě nepohorší, tak o nějakém velkém nadšení nemůže být řeč. Když se to drželo při zemi, tak to bylo fajn. Souboj opičáků celkem připomněl Planetu Opic a vizuálně je to celkem pěkné, bohužel lidští hrdinové tomu opět podráží nohy, jsou tu zkrátka navíc a zpomalují příběh. V závěru z toho byl už slušný digitální bordel, kde lítaly různé světelné záře od růžové po bílé a to mě už moc nebere. Skoda, že se celý film neodehrával pouze v Duté zemi bez lidí, jen s Kongem a monstrama, to by bylo fajn! 6/10. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Neviem, či je to lepšie ako predošlý diel, no určite je to o dva Kongové chlpy a o jednu Godzilu šupinu akčnejšie ako predošlý diel. Nič iné som vlastne ani nečakal. Dvojka pokračuje tam, kde sme skončili, v Kongovom novom domove, dutej zemi, ktorá je tak trochu záhadná a skrývajú sa v nej ďalšie záhady, ďalšie svety, ďalšie nástrahy, ďalšie monštra, ďalšia akcia, no skratka sa v nej odohráva celý tento diel, preto aj ten názov - Nová ríša. Okrem Kong a Godzilly sa vrátilo aj pár postav s predošlého dielu, no tie vlastne ani nikoho nezaujímajú a každý je aj tak zvedavý na Konga s Godzillou. Zatiaľ čo v predošlom diely, dostala opička a jašterka, takmer rovnaký priestor na plátne, tento krát je v hlavnej úlohe Kong, ktorý je tu ako bádateľ, až kým nenarazí na novú civilizáciu, ktorú terorizuje hnusný opičiak. A aj keď je Kong pekne veľký opičák, je v menšine a bude musieť vyjsť na povrch a znovu spojiť sily s Godzillou, ktorá si medzi tým počas filmu, robila na povrchu poriadky s inými Kaiju príšerami a obliekla sa do nového sexi ružového kabátiku, aby sa mohli predávať aj ružové Godzilly. Priznám sa, že som trošku sklamaný s toho, že tu hrá Godzilla iba druhé husle, no koniec koncov som sa nenudil, pretože Adam Wingard aj na druhý krát vie ako zaujať na ploche dvoch hodín. Efekty, či hudba taktiež v pohode, no v závere som čakal aspoň scénu za titulkami, bohužiaľ neprišla, tak vy, čo chcete na ňu tiež čakať, tak nečakajte. Na záver, len dodám, že sa v tomto univerze celkom bavím a dúfam, že sa dočkáme aj ďalších filmov s Monster-verse. 75% - 4* ()

upson 

všechny recenze uživatele

V podstatě se jedná o druhý díl Konga. Na prvním místě zmiňovaná Godzilla zde slouží jako katalyzátor příběhu a vůbec to nevadí. Na druhou stranu si myslím, že kdyby na to byl Kong sám a měl scény jenom pro sebe, mělo by to pro příběh daleko větší význam. Kongova vyléčená ruka, rekonvalescence a pomoc od vlastního druhu by dávala příběhu větší smysl a bylo by to na červené hodnocení, protože katalyzátorem příběhu by byl děj, nikoliv titán Godzilla. Chápu však, že na papíře to dávalo smysl a obě monstra dohromady jsou pro studio jistota zisku. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo od mezi červencem a listopadem 2022, a to převážně v australském státě Queensland (např. město Gold Coast). Po snímcích Kong: Ostrov lebek (2017) a Godzilla vs. Kong (2021) je toto již třetí díl v sérii MonsterVerse, který se v Austrálii filmoval – produkce pomohla vytvořit více než tisíc pracovních míst a podpořit ekonomický rozvoj země. (fiLLthe3DD)
  • S rozpočtem 135 milionů amerických dolarů se jedná o „nejlevnější“ snímek ze série MonsterVerse – nejdražším filmem z tohoto univerza pak je Kong: Ostrov lebek (2017), který stál 185 milionů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama