Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. Hitler dobývá Evropu. A ve Spojených státech se snaží sekretářka dobýt srdce svého nadřízeného, právníka Eda. Díky podivným služebním cestám šéfa ale začíná tušit, že něco není v pořádku. A skutečně - Američané vstupují do války a Ed se přiznává, že je špiónem, pracujícím v Německu pro americkou vládu. Když je potřeba dalšího agenta, bývalá sekretářka ochotně nabídne své služby. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (93)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kým v reále židia z nacistického Nemecka utekali ozlomkrky, v tomto vybásnenom filme židovka uteká do nacistického Nemecka, aby tam robila špiónku. Nečudo, že film získal Zlatú malinu, jednak je natiahnutý a imaginárny a na druhej strane tej Melanie tá úloha vôbec nesadla a jej nemecký prízvuk bol na úrovni Cuky Luky, keď sa hrajú na Rakúšanky. Ale čo je najvtipnejšie - Douglas ako hlavný špión nevie ani slovo po nemecky a tak sa tvári, že nemôže hovoriť. 😂 Hej, hej, tak to určite v tých špionážnych službách fungovalo. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Slušná válečná romance. Ale kdyby "agentka" za války udělala jen jedinou chybu, kterými se to při jejím pobytu v Německu jen hemží - mám dojem, že by visela a s ní i další její pomocníci a pro ostatní by ani nestačily pryčny v Buchenwaldu. :-) Panebože - ta přestřelka na hranicích !!!! No jo - v Hollywoodu si mnohdy s realitou a logikou žádnou hlavu nedělají... ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tohle přece není žádný válečný thriller, ale (svým způsobem dokonalá) filmová pocta (většinou naivním) vlasteneckým historkám o lásce a špionech ze 40.let (koneckonců, kde jinde hrdinka nasbírá svoje "špionské" zkušenosti než právě v biografu). Spíše než na děj doporučuji soustředit se na způsob snímání (Jan de Bont) a přesnou hudbu (byť M.Kamen v ústředním romantickém motivu poněkud vykrádá Morriconeho Bio Ráj). ()

jurajpower odpad!

všechny recenze uživatele

Toľko tragédie vo vojnových rokoch, toľko pohnutých osudov a ONI si musia vymyslieť skoro všetko a natlačiť to do 127 minút. Musí to byť Thriller / Drama / Romantický / Vojnový / a samozrejme s dobrým koncom vyšponovaným do posledných sekúnd so šľahačkou a čerešničkou na konci. Musím uznať, že v roku 1988, ak by to dovtedy stihli natočiť, by som to pozrel aj na čiernobielom televízore a s poľským dabingom. Bol by som vo vytržení, no na rok 1992 je to námet bez reálneho podkladu a smutný dozvuk studenej vojny. ()

wayne99 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám moc rád, poprvé jsem ho viděl ještě v kině, a protože to bylo začátekem devadesátých let, tak s titulky. Je to napínavé drama se skvělým hereckým obsazením, a jeho jedinou slabinou je to, že hlavní zápletka (ústřední motiv) se nezakládá na historických faktech. Základnu v Peenemünde, kde němci vyvíjeli balistické rakety A-4 (známé později jako V-2) ve skutečnosti neobjevili američtí špióni, ale byla idnetifikována podle fotek z průzkumného letounu Mosquito. Také nálet, který základnu vážně poškodil (a nacisté v důsledku toho převedli výrobu raket do podzemních továten), provedly britské těžké bomrbardovací letouny. To však filmu na zajímavosti nijak neubírá, navíc hlavní dvojici Douglas - Grifithová to spolu náramně sluší, nevím jestli spolu natočili ještě nějaký film, ale tady to prostě skvěle funguje. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Mnozí z vojáků SS byly ve skutečnosti američtí vojáci z Berlínské brigády. (HellFire)
  • Při scéně v obýváku, kdy Linda spolu s otcem čte dopis, hraje "Kinderszenen," Opus 15 od Roberta Schumanna. (HellFire)
  • Michael Douglas si za natáčení řekl o honorář 15 milionů amerických dolarů a procenta ze zisku, ale nakonec se musel spokojit  se 14 miliony. (Zdroj: Michael Douglas) (Locksley)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno