Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. Hitler dobývá Evropu. A ve Spojených státech se snaží sekretářka dobýt srdce svého nadřízeného, právníka Eda. Díky podivným služebním cestám šéfa ale začíná tušit, že něco není v pořádku. A skutečně - Američané vstupují do války a Ed se přiznává, že je špiónem, pracujícím v Německu pro americkou vládu. Když je potřeba dalšího agenta, bývalá sekretářka ochotně nabídne své služby. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (93)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají. Mně zazpívali jména Douglase a Neesona, přidali sloku o válečném špionážním dramatu a doplnili to refrénem o mladé Američance židovského původu, která sebere všechnu odvahu a vydá se přímo do jámy říšsko-německé. Já jsem pro změnu musela sebrat veškeré sebeovládání, abych to vydržela do konce. Protože slibované drama se kouzlem nějakého poťouchlého alchymisty přetavilo v knihovnu červenější než zář nad Kladnem, postavy se do jedné chovají jako osazenstvo ústavu pro choromyslné, spíš než tomu, že by osoba typu Lindy Vossové přežila v nacistickém Německu déle než dvě hodiny, uvěřím v existenci létajících hranostajů, a navíc se to celé díky k prasknutí nafouknuté stopáži vleče jako umírání. Budiž, Douglasovi a Neesonovi to v uniformách sekne a Joely Richardsonové coby pohlavárské dcerce s nejedním tajemstvím také (kdy už té ženské dá konečně někdo pořádnou roli?), jenže na to, aby vyvážili příběh plný nesmyslných zvratů a završený koncem, který zřejmě splňuje americkou představu o dramatickém vyvrcholení a mou o nepovedené parodii, prostě nestačí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Telenovela o poloviční Židovce, která za druhé světové války pracovala jako špionka pro Ameriku v srdci Berlína. A Michael Douglas tu vystupuje jako její šéf. Co si budeme vykládat, zvládli jsme i horší dramata z válečných dob, tady máme alespoň v závěru Michaela v německé uniformě, kterak obelstí po zuby ozbrojené nacistické důstojníky, povzbuzovaný jako na nějakém sportovním klání.. Co už, jsme v Hollywoodu a tam platí, že hranice prostě neexistují. Takže je v podstatě jedno, kam tvůrci starý dobrý kousek o lásce umístili. Období druhé světové války je tak jen pouhou kulisou, nicméně díky kameramanovi Jan de Bontovi (Základní instinkt, Smrtonosná past) výtečně nasnímanou. Poměrně civilní i napínavé, stejně jako lehce zapomenutelné. A dlouhé. ()

Reklama

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Dost slabé ve všech stránkách. V první řadě a v podstatě tou hlavní stránkou je odbytý scénář a režie. Utahaný začátek, který nedokáže říct jak moc velká láska je spoutaná mezi hlavními představiteli což je dost velký kámen úrazu protože zbytek filmu měl být právě o tomto. Dalším mínusem je styl vyprávění příběhu. Protože víme, jak to s hlavní hrdinkou dopadne, nejsou „napínavé“ scény napínavé atd. No a ten závěr to už byla třešnička na dortu. Další chyby netřeba zmiňovat ani herecké výkony, které tu taky více méně nestojí za nic… ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Slušná válečná romance. Ale kdyby "agentka" za války udělala jen jedinou chybu, kterými se to při jejím pobytu v Německu jen hemží - mám dojem, že by visela a s ní i další její pomocníci a pro ostatní by ani nestačily pryčny v Buchenwaldu. :-) Panebože - ta přestřelka na hranicích !!!! No jo - v Hollywoodu si mnohdy s realitou a logikou žádnou hlavu nedělají... ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Výborne natočená vojnová špionážna dráma s perfektnou produkciou a hviezdnym obsadením. Michael Douglas a Melanie Griffith v hlavných úlohách sú zárukou bezchybných hereckých výkonov a Liam Neeson tu zrejme zložil skúšku na rolu v Schindlerovom zozname. Príbeh americkej špiónky snažiacej sa zachrániť svojich príbuzných v Berlíne a získať polohu tajnej továrne, v ktorej vyvíjajú rakety. Atmosféra sa výborne stupňuje, takže o napätie nie je núdza. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Mnozí z vojáků SS byly ve skutečnosti američtí vojáci z Berlínské brigády. (HellFire)
  • Při natáčení v Berlíně byla odpálena budova za 500,000$ v nesprávný moment – žádná z kamer nebyla zapnuta. (HellFire)

Reklama

Reklama