Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

V 50. letech je společnost přesvědčená, že žena patří do domácnosti, a zavrhne tak sen Elizabeth Zottové být vědkyní. Ta tedy přijme práci v televizním pořadu o vaření a začne národu přehlížených hospodyněk předávat mnohem více než jen recepty. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (15)

winetach 

všechny recenze uživatele

Chémia a varenie ma nikdy nelákalo, ani neviem prečo som to začal pozerať. Režijne, dramaturgicky, scenáristicky a herecky perfektne zvládnutý seriál, ktorý je krásne uzavretý. Do piatej hviezdičky to dosiahlo perfektné herecké obsadenie nielen hlavných ale aj vedľajších postáv. Dwight Schrute v jemne zápornej roli potešil. Jednoznačne prekvapenie tohtoročnej seriálovej sezóny. Neodporúčam pre krčmových mizogýnov. ()

anura 

všechny recenze uživatele

Musím dát dvě hvězdy, protože seriál mne potom, co vysublimoval hlavní hrdina, úplně přestal bavit. Jestli to měl být příběh o chemii, pak ta chemie byla mezi ústřední dvojicí a tím pádem pak vzala za své. Zbylý čas se seriál utápí v retrospektivách, nezajímavých osudech vedlejších postav a emancipaci za každou cenu, kdyby snad někdo tento motiv stačil přehlédnout. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Elizabeth chce být vědkyně ale doba jí nepřeje a aby toho neměla málo, ani život se s ní úplně nemazlí. Jenže Elizabeth je silná žena a tak se s tím vším popere po svém. V jádru silný příběh, který je ovšem zpracován celkem tuctově a až na pár momentů nedokáže nabídnout nic co bychom v lehčích obměnách neviděli jinde. Na Apple TV celkem průměrný kousek, kterému by víc slušel celovečerní formát…60% ()

Mrs.Vader 

všechny recenze uživatele

Velmi silny zacatek a silny konec nakonec zvedl me hodnoceni na 4 hvezdy, ale priznam, ze nekdy ve treti epizode sem to skoro vzdala, prostredek proste trpel vice slabymi misty v deji a absenci jedne z hlavnich postav, coz sice melo uplny smysl pro celkovy pribeh, na druhou stranu strasna skoda v neuplnem vyuziti nejzajimavejsiho hereckeho talentu. Snad se Pullmanovi dostane vice prostoru v blizke budoucnosti. A Brie Larson teda obycejne moc nemusim, ale tady ji to opravdu sedlo. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Příběh Elizabeth, která by ráda uspěla na akademickém poli v oblasti chemie, jenže doba jí nepřeje. A i když jí život uděluje jednu lekci za druhou, tak se odmítá vzdát a svou nezdolností si nakonec vybojuje své místo na výsluní. Knihu, na které je příběh založený, jsem nečetl, ale příběh mě bavil. Brie Larson znovu dokazuje, že je mnohem zajímavější herečka než z ní Marvel dělá. Líbí se mi retro atmosféra, a i když je příběh vlastně docela smutný, tak dokáže vyvolat příjemné pocity, hlavně když se uzavře. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (2)

  • Když dojde v seriálu na detailní záběry rukou při přípravě jíděl, tak nejde o ruce Brie Larson (Elizabeth). Ty patří konzultantce a kuchařce Courtney McBroom, která také připravila všechna jídla ukázaná v seriálu. Jde o blízkou přítelkyni Brie Larson, která se jí zeptala, zda by neměla zájem se podílet na produkci seriálu. (Pajky3)
  • Postava Elizabeth Zott (Brie Larson) je volně založená na jiné známé chemičce, Rosalind Franklin. Elizabeth se stejně jako Rosalind musela potýkat s tím, že ji kolegové nebrali vážně, se sexismem a také s tím, že jí ukradli výzkum k DNA, za který si zloději připsali všechny zásluhy. (Pajky3)

Reklama

Reklama