Reklama

Reklama

VOD (1)

Ona, její láska, jeho opičák... Philo Beddoe (Clint Eastwood) je bezstarostný řidič kamionu a ranař, který bydlí u své milované – a neméně svérázné – maminky (Ruth Gordonová). Se svým huňatým kamarádem, orangutanem Clydem, kterého vyhrál v sázce, se Philo toulá po zapadákově, dopřává si studené pivo, country odrhovačky a příležitostné rvačky. Jednoho dne jej okouzlí country zpěvačka Lynn (Sondra Lockeová), která mu dá vzápětí košem, když zjistí, že ve vztahu dupe příliš na plyn. Do cesty za svou milou se však Philovi připlete motorkářský gang Černých vdov, stejně jako pořádková policie. Vydobyde kamioňák zpět svou lásku? A udělá Philova máti řidičák? (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Další důkaz faktu, že Clint komedie prostě neumí.Sázka na přiblblý scénář, bitky bez nápadu, laciné vtípky, nic neříkající záběry, pupkatý moto gang, jejichž největší výkon je padat do kaluže a naprosto šíleně hluché momenty, kterých je až přespříliš. Jedině, co tak tohle filmové neštěstí zachraňuje před odpadním hodnocení, je opičák Clyde a sympaťanda D´Angelo, pro kterou mám od dob Bláznivých dovolených s Chevy Chasem slabost..veliké Eastwoodovské zklamání! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj keď Eastwood počas celého filmu vrazil svoju päsť vždy na to správne miesto, tak film počas svojho trvania mal v triafaní dobrých scén k divákovej spokojnosti občas medzery. Keby mala druhá polovica také tempo ako prvá, a koniec by zasadil poriadny knockout, nemal by som čo vytknúť. V druhej polovici to však značne zaškrípalo a dej sa už nie a nie rozbehnúť. Čoho som sa obával najviac, bola kombinácia s orangutanom, tá však bola bezchybná a ani desivej stopáži, ktorá v takejto podobe pri oddychovkových béčkach väčšinou straší, sa netreba obávať. Je neškodná. 75%. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je fantastická. Legrace střídá legraci, hláška střídá hlášku a neobjeví se jediná nezajímavá nebo dokonce nudná věc. S druhou polovinou film pomalu ztrácí dech a konec se mi zdá dosti nedotažený. Když si ale všechny dojmy z filmu přeberu, pak je to velmi povedená komedie o samorostlém truckerovi, který rád boxuje a jeho parťákovi opičákovi, který stále chlastá pivo. Film o falešné lásce, odplatě a kamarádství. Jako prototyp drsného a správného chlapa se představí jak jinak než skvělý Clint Eastwood, jeho partnerku (v té době myslím že i v soukromí) sehrála Sondra Lockeová a kamaráda Orvilla další Clintův oblíbenec Geoffrey Lewis. Škoda té druhé poloviny. 80%. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

První hláška Clinta? Ten hajzl! :D >Z prvu jsem myslel, že se bude jednat o velkou ptákovinu, protože jsem byl naštvanej, že nedávaly s Clintem Náhlý úder, ale tuhle srandu. Chvilku jsem tak vyčkával jestli z toho něco bude, hned ta první bitka mě udeřila a já si řekl, že to dokoukám. To co mě nejvíc dostávalo a kde jsem se fakt nachechtal, byli scény s tim šimpanzem. To bylo tak unikátně natočené, neskutečně výtečné a ten humor ktomu, kde opičák chlastá pivko. Ty bitky byli tak úžasný, hlavní záporáci, ty dva chlupatý a ten motorkářskej gang byli fakt pro smích. Nezapomenutelná country hudba. Těším se na dvojku, vlastně celej tenhle příběh je originální, tenhle film je něco víc, než Drsný Harry, nebo ostatní filmy co mám v topce, je něčím výjímečnej. Je zajímavé co dokáže láska udělat s člověkem... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak zatim asi to nejhorší, co jsem s Eastwoodem viděl. A nejhorší je na tom ta country hrůza a celá ta americká cowboyská komunita s velkejma kovbojskejma kloboukama. Ale uplně nejhorši je ta synchronizace zpěvu/playbacku do huby/obrazu. Hlavně poslední vystoupení Sondry Locke a následujícího teplouše bylo tak uplně mimo, že papež v pornu je míň mimo. Do toho trapní motorkáři, kteří nevim jestli měli působit drsně (ale nepůsobili) nebo komicky (a vtipní nebyli). Easwtood tam klasicky eastwoodoval, ale do kapsy ho s přehledem strčil orangutan Clyde, kterej je roztomilej jenom tím, že tam je a že se chová, jak se chová. Škoda, že nedostal moc prostoru. Uplně hrozná kráva a navíc škaredá, je Sondra Locke, kterou mi tenhle film zhnusil ještě víc, když tam hrála takovou štětku. Geoffrey Lewis taky není můj oblíbenec, ale nebyl tak hroznej. Afmoška osmdesátek z toho docela čiší a já se nudim. A kolikrát sem dumal nad logikou, třeba: byl přehnaně silnej, přepral klidně celej gang, náhody jak sviň že se dycky všichni nkde potkali/našli nebo proč všichni pijou z plechovek stejné značky (že by product placement?). Další trapná chvíle, když tam pustili řev Tarzana nebo hudbu z jakyhosi Leoneho westernu (kde pravděpodobně Eastwood hrál). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • „Všichni mí poradci mi říkali, ať netočím film s orangutanem, ať netočím Nikdy neprohrát, ať to prostě nedělám, že tohle není pro mě. Ale co potom je pro mě? Potom na mně přeci není nic zajímavého,“ prozradil Eastwood, který chtěl naplno využít šanci zahrát si v komediálním filmu a parodicky se strefovat do svých starších rolí velkých drsňáků. (ClintEastwood)
  • Před začátkem natáčení musel Eastwood absolvovat náročný boxerský výcvik. Využil pomoci herce a výborného boxerského trenéra Ala Silvaniho, který si ve filmu zahrál manažera boxera Murdocka, se kterým se Clint Eastwood v závěru filmu utká. (ClintEastwood)
  • Autorem scénáře byl Jeremy Joe Kronsberg, který si ve snímku zahrál malou roli (Bruno). (ClintEastwood)

Reklama

Reklama