Reklama

Reklama

Hoši z Brazílie

  • Česko Kluci z Brazílie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý židovský lovec Barry Kohler kontaktuje svůj velký vzor, Ezru Liebermana. Lieberman je po celém světě známý jako neústupný lovec nacistů. Kohlerovi se podařilo zjistit, že se skupina nacistů vedená dr. Mengelem má sejít na tajném shromáždění v Paraguayi, a informuje o tom Liebermana. Lieberman Kohlera odbude s tím, že ví, že Mengele se v Paraguayi skrývá. Zároveň Kohlera varuje před dalšími kroky, které jsou pro něho nebezpečné. Kohler však varování nebere vážně a pokusí se setkání nacistů nahrát. To se mu sice povede, bohužel je ale při tom odhalen. Mengele Kohlera nechá svými poskoky zabít. Kohlerovu vraždu Lieberman dokonce slyší v telefonu, protože k ní dojde právě ve chvíli, kdy Kohler svoji nahrávku přes telefon Liebermanovi pouští. Lieberman z nahrávky pochopí, že Mengele plánuje zavraždění 94 pětašedesátiletých bývalých státních úředníků během dvou let. Liebermanovi není jasné, proč nacisté plánují takovouto hromadnou vraždu, a začne sbírat informace o podivných úmrtích. Pozůstalé pro mrtvých dokonce sám navštěvuje. Při těchto návštěvách si všimne zvláštního vzhledu synů zavražděných. Vždy se jedná o tmavovlasé chlapce s modrýma očima, kteří jsou svým vzhledem doslova identičtí. Chlapci se chovají panovačně a povýšeně. Lieberman také zjistí, že všichni chlapci byli adoptováni. Adopci zprostředkovala bývalá dozorkyně nacistického koncentračního tábora, Frieda Maloneyová. Lieberman ji navštíví ve vězení, kde se Maloneyová nachází po svém odhalení právě Liebermanem. Maloneyová neochotně přizná, že miminka určená k adopci připlouvala z Brazílie. V té době se k Liebermanově činnosti připojuje mladík David Bennett, člen Organizace mladých Židů. Také on pátrá po okolnostech tajemné smrti Barryho Kohlera. Lieberman navštíví ve vídeňském biologickém ústavu odborníka na klonování a dochází k hrůznému zjištění, že se Mengele snaží naklonovat nového Hitlera. Co však Lieberman neví, je to, že velení nacistické tajné organizace Mengelův projekt ukončilo, a to právě z obav před pátráním Liebermana a jeho možnými kontakty na tajné služby světa. Nicméně Mengele rozhodnutí svých šéfů nemíní respektovat a je odhodlaný v projektu pokračovat dál sám... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Velice zajímavý (a v dnešní době imho aktuální) námět, neméně zajímavé a především pak kvalitní zpracování, ať už jde o her. obsazení hudbu atd. Líbilo se, tedy za hezké 4* zde na csfd.cz...

mirec88

mirec88 (hodnocení, recenze)

majo25: :-) Nemyslel som doslovné depky, ale skôr nepríjemné situácie.

mirec88

mirec88 (hodnocení, recenze)

majo25: Motýlik myslím depku v tom zmysle, že keď bol Henri Charriere v samotke takú dlhú dobu, to je dosť depresívne, keď si to predstavíš. A Planéta opíc zas v tom, že si predstav, že prídeš na zem a namiesto ľudí sú tu opice, dosť depresívna predstava. Ale inak máš pravdu, ide tam hlavne o dobrodružstvo a neznámo. A kniha Motýlik ak si ju nečítal, zožeň si ju je ešte lepšia ako film. Ale tento film mi prišiel depresívny už len kvôli ústrednej myšlienke - klonovanie Hitlera. Hnus! Ale z hľadiska filmovej kvality je to výborný film.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

mirec88: Kludne si mohol vysvetlovat viac, spoilery priam vyhľadávam, nie som žiadny naivný somár, ktorý sa necháva zavádzať a "do poslednej chvíle nevie, že vrahom je záhradník" :D A od spomínaného režiséra som videl iba práve tebou spomínané filmy, dokonca Planeta opíc je v mojej Topke 10 filmov. Žiadna depka ma ale nečakala :), iba skvelé dobrodružno a neznámo. Mirec dík, pomohol si mi. 

mirec88

mirec88 (hodnocení, recenze)

majo25: Je to už dávno, čo som to videl, ale technológiu tam neukážu, ide hlavne o thriller a atmosféru filmu, preto je to sci-fi uvedené až ako 3. žáner v poradí. Hlavne je to ten thriller a dráma. Nechcem ti tu veľmi spoilerovať, aby som ti neskazil zážitok, ale ak sa dobre pamätám, malí Hitleri sa budú objavovať v rôznych rodinách a... Viac už ti nenapíšem :) Ak si videl iné filmy tohto režiséra Franklina J. Schafnera ako Motýlik alebo Planeta opíc, tak vieš na akú depku, nervydrásajúci a napínavý film sa môžeš pripraviť.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Sorry, ešte som nepozeral film. Len ma to zaujíma, že kde ho mám zaradiť...aby to potom nebolo pre mna negatívne prekvapko. A to klonovanie je nejak názorne ukázané (nejaká technológia, objav, a pod) alebo už nás "vhupnú" pred hotovú vec a basta, žiadne otázky?

mirec88

mirec88 (hodnocení, recenze)

majo25: SPOILER!!! Tak predsa to, že klonujú Hitlera. To je nielen sci-fi, ale čisté šialenstvo.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Čo je na tomto filme sci-fi? Teda vedecko-fantastické? Z obsahu to nijako neviem vyčítať.

whack

whack (hodnocení, recenze)

Zaujímavá konšpirácia, pri ktorej som sa nenudil (až na to moralizovanie v záverečných minútach).

luful

luful (hodnocení, recenze)

Velmi povedený kousek ze 1978. Do poslední chvíle jsem nevěděl jak to přesně je. Docela překvapilo. Dávám 5 hvězdiček.

Související novinky

Vzkříšení Třetí říše

Vzkříšení Třetí říše

10.08.2006

Další z nesmrtelných klasik thrillerového žánru se definitivně dočká nové a zmodernizované verze. Jedná se o snímek Hoši z Brazílie, jehož znepokojivý námět týkající se snahy o vzkříšení nacistické… (více)

Reklama

Reklama