Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Průvodce šedesáti lety dechberoucí hudby k filmům o Jamesi Bondovi za účastni legend filmového a hudebního průmyslu. (cerdax2)

Recenze (11)

Carlito1 

všechny recenze uživatele

V roce 2021 James Bond oslavil velmi důležité "výročí". No Time To Die byl 25. film ve frančíze. O rok později ještě větší výročí. 60 let od vzniku prvního Bondovského snímku Dr. No. James Bond má navždy ikonickou znělku a hudbu obecně. Film Sound of 007 od Amazon Prime oslavuje výročí dokumentem o hudbě agenta 007. Spojuje záznamy z krátkometrážního dokumentu Music of James Bond a přidává na hodnotě rozhovory s hvězdami ze zatím posledního filmu a stále žijícími hudebníky z dřívějších snímků. Sám Hans Zimmer je obrovská hvězda a jeden z nejlepších skladatelů v historii filmu a poslouchat ho povídat o hudbě z Bondovek bych mohl klidně celou hodinu a půl. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pamatuju doby, kdy byl před dvaceti lety člověk, poslouchající instrumentální hudbu za exota, dnes, nejen díky mnoha turné Ennia Morriconeho, či masivní oblíbenosti Hanse Zimmera už jsme jen, ehm, poloexoti. Super dokument s trochu zavádějícím názvem nás neobohacuje jen znalostmi o písničkách, ó ne. A je fakt, že to bere z gruntu - jak ty úžasné (prakticky celé šeddesátky, Paul McCatney, Tina Turner & U2, Garbage, Adele nebo teď naposled Billie Eilish), tak hnus fialovej (Duran Duran, A-ha, Madonna nebo Sam Smith). Hlavní náplní filmu skutečně je představit instrumentální hudbu, která spolu s dalšími, neméně důležitými atributy, představuje charakteristické znaky jedné z nejvíc fascinujících franšíz v dějinách filmu. Od počátečního malého vkladu Montyho Normana, přes neskutečné, víc než dvacetileté působení génia jménem John Barry, přes mého srdcového Davida Arnolda, který přiblížil Bondovu hudbu přelomu století a dodal (nevnucující se) elektroniku, až k současnému Hansi Zimmerovi. Jediné, s čím se bohužel nedalo souhlasit, byla chvála skladatelů, kteří mi přišli dost fádní - od (bohužel!) George Martina až k Marvinu Hamlischovi. Bylo to informačně vyčerpávající, bylo to úžasné a jistě nejsem sám, koho (nejen) hudební budoucnost Bonda zajímá. OST forever!!! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[100%] Perfektní dokument, který kdyby trval o 2 hodiny déle, tak bych si vůbec neztěžoval! Místy jsem byl i já dojat – ne jen spousta skladatelů, zpěváků, zpěvaček a ostatních tvůrců hudby Jamese Bonda. Je úžasné sledovat jak tím ti skladatelé žijí, jak vkládají do těch soundtracků emoce a velkou část samu sebe. Nebudu zde vyjmenovávat všechny skladatele, co v tomto dokumentu hráli. Nejvíc mě zaujala životně kariérní cesta Johna Barryho k téhle skvělé filmové série. Potěšil i David Arnold, Hans Zimmer a další. K tomu poslouchat po celý čas dokumentu známé písně a soundtracky … Sám jsem milovník filmové hudby, kterou poslouchám samostatně v uších nebo na pořádných bedniček v pc. ;) Co víc k tomuto dodávat? ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je zde dost materiálu pro dokumentární seriál. Písně jsou během šedesáti let probírány chronologicky. Je tu zapojeno hodně lidí včetně zpěvačky jedné písně Billie Eilish. První filmy, které neměly tématickou píseň vyznívají prázdně. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

povedený dokument primárně pro fanoušky bondovek, který nastíní vznik těch nejslavnějších bondovských songů a hudby v bondovkách obecně, včetně klasické hlavní melodie...70% ()

shade000 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktorý sa len veľmi ťažko opisuje. Je to povinnosť pre každého fanúšika Jamesa Bonda. Vyrastal som na tých filmoch a neviem si predstaviť, aké by tie filmy boli, keby boli nemé. Soundtracky a tie skladby k jednotlivým filmom robia tie filmy tým, čím sú. Ďakujeme za všetko pán John Barry. Ďakujeme, že ste ich spravili dokonalými. Úprimne, som veľmi zvedavý, ako budú tieto filmy pokračovať, no aj keby teraz skončili - veľdielo a fenomén filmového priemyslu boli dokončené. Keď píšem túto recenziu, už asi po stotisíci krát počúvam Zimmerovu - Final Ascent, ktorá ma po návšteve kina priam uchvátila a odvtedy sa stala jednou z mojich najobľúbenejších skladieb. Toľko emócií, toľko stupňovania až príde samotný vrchol a k tomu pohľad na nádhernú Léu Seydoux a môžem spokojný umrieť, viem totiž, že budem mať úsmev na perách. Ďakujem, že záver dokumentu bol venovaný práve tejto skladbe, tú budem počúvať už navždy... ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Největší filmová legenda je takovým fenoménem i díky své úžasné hudbě. Ať už jde o úvodní písně či filmovou hudbu jako takovou, Bond mě v této oblasti vždy překvapil, okouzlil. Podobně jako tento dokument, který je výborný. Škoda jen, že něco takového zatím nevzniklo k jednotlivým filmům. ()

Reklama

Reklama