Reklama

Reklama

Terminátor je dnes již považován za naprostou legendu sci-fi žánru. Vypráví příběh o zabijáckém stroji podobném člověku, který je vyslán z roku 2029 do Los Angeles roku 1984. Jeho úkolem je zabít Sarah Connorovou dřív, než přivede na svět syna, který se má později stát vůdcem lidí ve válce proti strojům. Avšak lidé žijící v budoucnosti do současnosti také vyslali svého muže, který se bude snažit Sarah zachránit. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (1 336)

weasel.p 

všechny recenze uživatele

Tak v tomhle se Arnold opravdu našel. I když je to naprostý záporák, zahrál terminátora tak úžasně a vtipně,že mu fandíte od okradení pankáčů přes vyčištění policejní stanice až po finální jízdu v trucku :) ()

(fjw) 

všechny recenze uživatele

Skvělá sci-fi temná předehra pro skvělé druhé pokračování. Arnold alias "zlý" Terminator je skvělou podpěrou filmu. Linda Hamilton je také dobrou herečkou. Skvělá scéna likvidace policejní stanice (já se vrátím:) ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

8/10... No ja som na Terminátorovi nevyrastal a tak nemám preňho ani žiadnu slabosť. Ale ak človek prižmúri oči nad technickou stránkou, tak si pochutná na sci-fi delikatese :)) ()

Merwin 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, ve kterým Arnie hraje záporáka (ještě v Batman a Robin). Luxusní filmek na který se neda zapomenout. Nechť je naše doba nazývána léty Terminátora a Hvězdných válek :)) ()

Plague. 

všechny recenze uživatele

Málokdy se ve filmové branži stane, že druhý díl překoná ten první. Terminátor je toho příkladem. PRvní díl trpí trochu stářím a přeci jen je takový "jednodušší" a "prostší". Nicméně stále je minimálně výbornou předehrou ke skvělému druhému dílu. ()

Toumyk 

všechny recenze uživatele

Jedička jako začátek nového kultu. Počátek něčeho nového, neuvěřitelného, propracovaného...atd. Tento film se dá v podstatě jen chválit. I když pár scén by mohlo chybět, tak jako tak dotvářejí naprosto dokonalou atmosféru tohoto snímku. Rozhodně mě dostala animace Terminátora. To jsem měl opravdu docela strach. Je vidět že si Cameron bez větších problémů poradil i bez extra mega nabouchaných počítačových efektů a stvořil úžasné dílo s néméně úžasným pokarčováním. Zkrátka samá chvála a klobouk dolů Jamesi. ()

BAADRAAM 

všechny recenze uživatele

Miluji to gradujici napeti. Tomuto rikam opravdovy pozitek z filmu. Skoda ze takovych filmu je opravdu jen malo. 2. dil byl taktez svely, 3. dil byl IMHO otresny, 4. jsem uz radsi ani nevidel. ()

Adam's 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční film, jehož autoři dokázaly z minima prostředků vydupat maximum. Mínus jedna hvězda za na můj vkus až moc nastavovaný konec, kdy jsem jen čekal, až teda bude konečně po tom plechounovi a zda přežije Michael Biehn, což se mi bohužel nesplnilo. Hláška I'll be back je ale naprosto odzbrojující... ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Terminátor jedna aneb jak začal nejlepší akční film všech dob.K tomuto prostě není co dodat je to jasná klasika, avšak T2 byl o trošičku lepší :) ()

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

James Cameron začal psát nového Terminátora

James Cameron začal psát nového Terminátora

25.05.2023

Je to pár dní, co legendární herec Arnold Schwarzenegger v rozhovoru o své kariéře prohlásil, že už definitivně seknul s rolí terminátora v sáze slavného režiséra Jamese Camerona (Titanic). Možná si… (více)

Terminátor se dočká anime

Terminátor se dočká anime

02.03.2021

Netflix, Skydance a tvůrci anime Duch ve stroji: SAC_2045 uzavřeli novou spolupráci, za účelem převést příběh Terminátora do anime podoby. Scénář k seriálu pak chystá Mattson Tomlin, jenž pomáhal… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama