Reklama

Reklama

Oddíl 10 z Navarone

  • Česko Komando 10 z Navarone (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1961 vznikl slavný válečný film Děla z Navarone, vyprávějící o odvážné akci malé jednotky během Druhé světové války. O sedmnáct let později vzniklo jeho volné pokračování s novými představiteli. Do Jugoslávie jsou vysláni major Mallory a seržant Miller, aby našli a zlikvidovali nebezpečného nacistického agenta Nikolaje Leskovara, působícího v partyzánských jednotkách. Na cestě do Jugoslávie jsou přiděleni k jednotce plukovníka Barnsbyho, která má za úkol vyhodit do vzduchu strategicky významný most. Není to vůbec snadné, nacisté jsou v přesile a Leskovar má v záloze nebezpečný plán. Podaří se Malloryho jednodce v sebevražedné akci splnit oba úkoly? Zajímavý příběh a hvězdné herecké obsazení v němž září Robert Shaw a Harrison Ford patří mezi hlavní klady filmu. Guy Hamilton, režisér filmů o Jamesi Bondovi (např. Goldfinger, Diamanty jsou věčné), natočil dobrodružnou podívanou s překvapivými dějovými zvraty a typickým britským humorem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Davej 

všechny recenze uživatele

No, nechápu to vysoké hodnocení od ostatních. Jedná se totiž o jasné béčko (zřejmě to bylo točené pro televizi). Opravdu zábavná je pak pouze hláška jakéhosi Němce, který křičí na nepřítele, který mu postřílí kolegy: "Das ist nicht correct." Jinak i přes přítomnost skvělých herců, kteří ovšem nemůžou nahradit slabý scénář, nuda. A úroveň historické věrnosti je až příliš "americká". ()

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Spíše než o válečný se jedná podobně jako v případě Děl z Navarone o dobrodružný snímek z období Druhé světové války, který se netváří nijak superrealisticky, zato má výtečnou odlehčenou atmosféru a zajímavě vyprávěný děj. Natočeno je to opravdu velmi slušně, po technické stránce těžko co vytýkat. Herecké výkony jsou taktéž výborné - obzvláště ústřední dvojice Ford - Shaw. Výtečný je také odborník přes výbušniny Edwarda Foxe a padouch Franca Nera, kterého bych také rád s chutí oddělal Moc mi nesedl jenom Carl Weathers, který místy hodně přehrává a poněkud toporný je i Richard Kiel jako velitel četníků. Jinak ovšem vřele doporučuji. Skvěle jsem se pobavil. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejde zas tolik o příběh, jelikož ten se příliš reality nedrží a spíš to bere volnější formou. Tento film je ještě navíc opklopen jugoslávskými partizány, zajímavým okolím a dobrými hereckými výkony. Jde o to, že právě Oddíl 10 z Navarone je volné pokračování jiného, podobného válečného filmu, ale s jiným příběhem a přesto skvělé. Jediné co mi tam opravdu chybělo, tak více akčních scén i když ta poslední za to rozhodně stojí. Ač v tomto období vznikala řada válečných filmů věřím, že tento se mezi ostatními neztratí, nejen díky hvězdnému obsazení, ale také díky zajímavému postavení příběhu. Kolik válečných filmů se odehrává v Jugoslávii? Když pominu Země Nikoho, která ještě k tomu není za 2. světové války? Moc ne --- Máte pět minut na to vykopat ten Váš poklad - A co když to nenajdeme - Kopat budete stejně, ale svůj hrob. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Absurdní pokračování báječných Děl z Navarone vyniká bizarním obsazením (B.Bachová a R.Kiel si sem odskočili z bondovky Agent, který mne miloval), naprosto nepravděpodobnými dějovými zvraty a moderní lokomotivou v pastelových barvách, která se na jugoslávské železnici roku 1943 zjevila asi z nějakého návratu do budoucnosti. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Vojnový film, ktorý má skôr charakter westernu zasadeného do druhej svetovej, a s realitou asi nemá veľa spoločného. Hlavne keď to porovnám s československou tvorbou o vojnovom období. Záver je s trikmi, ktoré dosť zastarali, a tak mi v pamäti viac zostane Bond-girl partizánka, ktorá sa neváha predviesť pri kúpeli. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (20)

  • Producenti filmu Carl Foreman, Sidney J. Cohen a Oliver A. Unger se nedožili soudního sporu vyvolaného jejich pozůstalými a producentem Peterem Gettingerem. Žalována byla Sony Pictures (nástupnický subjekt studia Columbia Pictures) kvůli nezaplaceným částkám z distribučních práv. Proces v květnu 2008 u Nejvyššího soudu v New Yorku přisoudil producentům finanční prostředky zadržované společností Columbia Pictures po dobu téměř třiceti let. Společnost Sony se proti rozhodnutí odvolala, Nejvyšší soud New York předchozí výkok 1. 9. 2009 potvrdil. (Robbi)
  • Producenti zamýšleli tento film natočit už ve druhé polovině 60. let a posléze bylo oznámeno, že půjde do kin v roce 1967, ale producentovi Carlu Foremanovi dalších deset let trvalo, než sehnal z pěti mezinárodních zdrojů dostatek financí. Alistair MacLean, autor prvního příběhu Děla z Navarone (1961), nechtěl volné pokračování napsat, původně měl v úmyslu dodat pouze filmový scénář. (Robbi)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama