Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent vysoké školy Brantley Foster se vydává z rodného Kansasu do New Yorku za prací. Jenže firma, u které měl nastoupit, právě zkrachovala. Ať se snaží jakkoli, stále nemůže na žádnou slušnou práci narazit, a tak mu nezbývá než se obrátit na svého hodně vzdáleného strýčka Howarda Prescotta, který řídí gigantickou korporaci. Ten ho zaměstná jako poslíčka v dopisovém oddělení, což ale není práce podle Brantleyho představ. Když se naskytne příležitost, obsadí prázdnou kancelář a začne se vydávat za nového manažera Carltona Whitfielda. Znamená to stíhat roznášku pošty i porady vedení, převlékat se několikrát za den a vyhýbat se Prescottovi i šéfovi dopisního oddělení. Brantley obě práce bez problémů zvládá, ale je překvapen, že jeho manažerské nápady nejsou vždy vítány. Komplikují totiž snahy některých kolegů přivést podnik ke krachu a umožnit jeho převzetí konkurencí. Velký problém nastane, když je Brantley a zároveň i Carlton pozván na víkendové setkání v sídle Prescottových. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavné vyprávění, které se bohužel nevyhne jednomu z typických rysů převážné většiny romantických komedií: Obyčejně jim nedělá vůbec žádný problém zápletku převelice důkladně a kreativně zaplést, ale bývá pro ně krajně obtížné vymyslet stejně svěží a nenucené finále, které by zašmodrchané vztahy vtipně a s patřičným nadhledem rozmotalo. Takže závěr všechny zamotané nitky lidských osudů poměrně nekreativně a trochu zmateně shrne na jednu hromadu - a poté je dosti netrpělivě a jaksi nepatřičně rozetne jako pomyslný gordický uzel - tak, aby si všichni zainteresovaní (divák i filmový štáb) přišli na své a nikoho to přitom moc nebolelo. Krom toho opouští své hrdiny přesně v těch vyšších sférách společnosti, které mě nikdy nadměrně nepřitahovaly, ba právě naopak. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- A co strýček ? Nepochybně byl - a patrně i zůstal děvkařem, o tom žádná, ale to bývá kde kdo ... v lepší společnosti (ostatně ani tetička nebyla tak úplně svatá, takže si v podstatě nemají co vyčítat) - a nebýt jeho, žádná kariéra žádného malého (taktéž nesvatého) pošťáčka by se nekonala. Nicméně ... kdo chce kam, pomozme mu tam - atraktivní "kravaťačka" Christy možná taky není ta úplně nejprávnější holka do nepohody ... alespoň ve mně žádné zvláštní sympatie neprobudila. Ovšem já nejsem Brantley, že. Slabší 3* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova typicka, nicim neprekvapujici a prijemna romanticka komedie s perfektnim sympatakem Foxem, kterej tady dokaze vse perfektne okecat. Pribeh je sice jasnej od zacatku do konce, ale ani to nijak nevadi, jedinej problem je prehnana delka a zbytecne oddalovany zaverecny odhaleni, nicmene i presto je film celkem sviznej. A to je tak vsechno, obcas nakej dobrej vtipek, hlavne pred prichodem hlavni zensky prciny, sem tam pekna romanticka scena a celej film proste stoji na perfektnim Foxovi. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Skvelá oddychovka, ktorá aj v dnešnej dobe funguje takmer bezchybne. Prečo? Jednak jeho príbeh je univerzálny (a má čo povedať aj dneska) a jednak preto, lebo ako „nostalgický film“ funguje parádne. Skvelá AOR hudba (skvelý titulný song od Night Ranger). Prekrásna Helen Slater a skvelý parťák s menom J. Pankow. P.S.: Jeden z mojich obľúbenejších filmov v hlavnej roli s M. J. Foxom (samozrejme vedľa tých top klasik – asi viete na ktoré myslím). Osobné hodnotenie: 84% (****) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to vlastne muzska obdoba filmu Working Girl. Working Girl vzniklo o rok neskor a pravdepodobne sa inspirovali týmto filmom, ale ustrednu zapletku ropracovali ovela lepsie a zabavnejsie. v Secret of My Succe$s si prilis velku namahu nedali a je skoda, ze cast v ktorej Michael J. Fox zije dvojím zivotom poriadne nerozpracovali. Takisto romanticka linia je len priemerna a Helen Slater naviac dost nesympaticka. Asi najvtipnejsie sceny su tie medzi Michael J. Foxom a jeho tetou. Dakedy sa mi tento film pacil ovela viac, ale dnes mi to uz pripada ako priemerna komedia, ktoru drzi nad vodou hlavne sympatak Michael J. Fox. 6/10. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí musím jít s hodnocením nahoru. M. J. Fox se mi začíná líbit čím dál víc, takže to možná dotáhne do oblíbených herců. Jinak prostě pohodová komedie o americkém snu (typický self-made man), která má skvělé momenty, ale stejně tak se občas najde i pár hluchých míst. Navíc to má ještě luxusní osmdesátkový soundtrack, který si našel místo v mém přehrávači. 4-* ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Bozkávacie scény medzi Michael J. Foxom a Helen Slaterovou museli byť pripravované "aj výškovo", pretože Fox bol omnoho menší ako jeho herecká kolegyňa. (Peter-1307)
  • V českém dabingu v čase 1:22:24 osloví Christy Wills (Helen Slater) postavu Michaela J. Foxe jako "Brantley", ačkoliv se jeho skutečné filmové jméno Brantley Foster dozví až v čase 1:32:00 hod. V původním znění je mj. vše v pořádku. (Rattus Rattus)
  • Po úspechu filmu bolo navrhnuté pokračovanie, ktoré však nikdy nevzniklo. (Peter-1307)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama