Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent vysoké školy Brantley Foster se vydává z rodného Kansasu do New Yorku za prací. Jenže firma, u které měl nastoupit, právě zkrachovala. Ať se snaží jakkoli, stále nemůže na žádnou slušnou práci narazit, a tak mu nezbývá než se obrátit na svého hodně vzdáleného strýčka Howarda Prescotta, který řídí gigantickou korporaci. Ten ho zaměstná jako poslíčka v dopisovém oddělení, což ale není práce podle Brantleyho představ. Když se naskytne příležitost, obsadí prázdnou kancelář a začne se vydávat za nového manažera Carltona Whitfielda. Znamená to stíhat roznášku pošty i porady vedení, převlékat se několikrát za den a vyhýbat se Prescottovi i šéfovi dopisního oddělení. Brantley obě práce bez problémů zvládá, ale je překvapen, že jeho manažerské nápady nejsou vždy vítány. Komplikují totiž snahy některých kolegů přivést podnik ke krachu a umožnit jeho převzetí konkurencí. Velký problém nastane, když je Brantley a zároveň i Carlton pozván na víkendové setkání v sídle Prescottových. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

helloween93 

všechny recenze uživatele

Komedie s M. J. Foxem z korporátního prostředí s 80’s soundtrackem? Věděl jsem, že se mi tento film od Herberta Rosse (druhé setkání s tímto tvůrcem) bude líbit, že ale nakonec překoná veškerá moje očekávání jsem netušil. Scénář míchá převlíkací komedii, trochu romantiky a příběh o zelenáči, který prorazí v korporátním světě. Nejlepší je na něm ale ta pohodová atmosféra, ta se nedá popsat, ta se musí zažít. 5* ()

Pollock 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá komedie, která mi dlouhá léta unikala a to byla velká škoda, protože tady i ty nejbláznivější a nadsazené situace jsou uvěřitelné a k popukání především díky úžasnému herci Michaelovi J. Foxovi. V tomto filmu jsou některé momenty tak vygradované (např. scéna v bazénu alá čelisti), že už to lépe snad ani nešlo. Škoda, že takové komedie se už dnes netočí. A proč jsem tedy nedal pět? Snad kvůli Helen Slater, která mi k Michaelovi opravdu, ale opravdu nesedla. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Skvelá oddychovka, ktorá aj v dnešnej dobe funguje takmer bezchybne. Prečo? Jednak jeho príbeh je univerzálny (a má čo povedať aj dneska) a jednak preto, lebo ako „nostalgický film“ funguje parádne. Skvelá AOR hudba (skvelý titulný song od Night Ranger). Prekrásna Helen Slater a skvelý parťák s menom J. Pankow. P.S.: Jeden z mojich obľúbenejších filmov v hlavnej roli s M. J. Foxom (samozrejme vedľa tých top klasik – asi viete na ktoré myslím). Osobné hodnotenie: 84% (****) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Žádná velká pecka, přesto však vcelku povedená komedie s mírně praštěnou zápletkou a známým Michaelem J. Foxem, hvězdou 80'. Rozkošně jednoduchý děj si zakládá zejména na jisté nevyrovnanosti a spoustě více či méně zajímavých konfrontačních žertíků. Hlavní je samozřejmě hrdina a jeho 'dvě tváře' z nichž jistému okolí nastavuje pouze jednu z nich, druhá je totiž krutě neoficiální. Snímek se veze ve vysokém tempu a příliš nevázne, v několika momentech je dokonce velmi zábavný. Milostný trojúhelník a zejména závěrečné bloudění za rytmu slavné písně "Oh Yeah" je krásnou třešní na tomto sladkém dortu. Samotný závěr je očekávatelný, přesto však v konečném důsledku celý útvar nijak nepoškozuje. Zábava na jeden večer s minimem nezapomenutelných scén. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Standardní osmdesátková záležitost, která dnešním divákům maximálně připomene fakt, že svět byl kdysi mnohem jednodušší a že Michael J. Fox byl tehdy strašně moc populární. Film samotný vidím spíše nadhodnocený. O třaskavou komedii se rozhodně nejedná a že se tetička touží vyspat se svým vzdáleným synovcem? 60% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Kristy McNichol měla původně ztvárnit hlavní roli. Ale dva týdny před natáčením odstoupila, bála se, že film by na ni mohl být hodně težký kvůli její bipolární poruše. (SONY_)
  • Natáčanie trvalo od 4. júna do augusta 1986 a prebiehalo na niekoľkých miestach v New Yorku. (Peter-1307)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama