Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nové Mexiko roku 1879. Vyschlá, neúrodná a krutá země ovládaná bandami zločinců. Místo, kde řádí nejproslulejší legenda Divokého západu Billy Kid. Billy Kid vedl zločineckou bandu během neslavné války v Lincoln County. Nyní je Lincoln County v rukou nemilosrdných dobytkářských baronů a zkorumpovaných mužů zákona. Právě si najali Billova bývalého přítele Pata Garetta, aby ho dostal za mříže. S Garettem v patách se Billy dává opět dohromady se svými kamarády-zločinci Docem, Chavezem a Arkansas Davem. Společně bojují proti chlapům s rychlými kolty a zabijákům, aby si prostříleli svou cestu osudu. Se skvěle natočenými písněmi JONA BON JOVIHO, zachycují Mladé pušky II romantiku a nebezpečí starého dobrého Divokého západu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

klerik 

všechny recenze uživatele

Strašne nevyvážené. Už jednotka nie je zázrak a dvojka tiež nerúca mantinely žánra. Navyše tvorcovia nevedia či je Billy magor alebo sympaťák alebo sympatický magor, a tak len improvizujú a divák čumí ako puk a nevie si k postavám nájsť cestu... TOMBSTONE a RÝCHLEJŠÍ AKO SMRŤ sú tak jediné deväťdesiatkové westerny, ktoré dokázali do žánra úspešne napchať modernejšie prvky... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Prďácky vysmrděné střelným prachem a bordelovatější než rozházená knihovna všech dokumentů o Billy Kidovi. Divoká i něžně nostalgická filmová malba na zpocenou kůži rošťácky vychechtaného zabijáka. Z časů, kdy ještě praví chlapi plivali na zem, smrděli potem, vychlastanou whisky a prolitou krví, občas i lacinou voňavkou ochotných a svou práci milujících štětek, ale hlavně uměli, kromě střílení, i parádně jezdit na koních! Pro mě osobně i omluvenka pro zrádného (ačkoli?, kdo ví...) bídáka Pata Garetta. Taky pár schytaných kulek v ramenou a nohách, to nevadí, ale do břicha je to zlé, R.I.P. Chavez... Potěšilo i pár milých střípků - např. Billy Kidovi věrná bordelmamá Jane Greathouse, nahá na koni jako Lady Godiva, šokující všechny ty bohaté mravopočestné občany a jejich tlusté frigidní vrécy z White Oaks, z již ne divokého, ale krotkého západu (2011 duší, "We will not tolerate scum"). Jo, a taky jsem si ověřil, že opravdu "Nemám rád Johna Chisuma!". Viz Jiří Brdečka a jeho naučná historická kniha o divokém západě Limonádový Joe :-)). Pardon za odbočku do literatury, zpět k filmu. Mladé/staré/zastřelené pušky jsou prostě zábavný a historicky přesný western, viděno několikrát a kdykoli rád znovu. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování doplatilo na ponurý neduh jistot a touze vyždímat z tématu další 'money'. Tento akční western už doplácí na slabý scénář a daleko menší zábavnost, než měl předchozí snímek. Už to prostě nemá ten správný šmrnc. Neznat ten první film, možná by to dopadlo daleko lépe. Neustálé přestřelky a hrdinství nejsou na divokém západě přece všechno. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Billy Kid a jeho banda se vrací a už jim to zdaleka nestřílí tak jako v prvním díle. Na vině je především bezpohlavní a vlekoucí se scénář, který obsahuje jen několik málo napínavých pasáží. Všechno tak drží nad vodou dobré herecké výkony (především sympaťáka Kiefera Sutherlanda a zabijáka s tváří dítětě Emilio Esteveze). Za zmínku stojí i štěk Viggo Mortensena. Jinak ale westernově akční průměr – přestřelky neutkví, černý humor funguje pouze sporadicky. Přesto se na příběh skupiny desperátů, kteří unikají před zákonem dá koukat bez zývání. Z lásky k prvním Puškám dávám tři šerifské hvězdy. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Typické pokračování - o dost slabší než jednička, navíc zhruba v půlce to znatelně ztrácí dech. Podprůměrnou podívanou zachraňují herci v čele s vynikajícím Estevezem a Sutherlandem. Zároveň jedny z prvních hereckých ostruhů pro pár budoucí hvězd (a hvězdiček): Mortensena, Slatera, Petersena či J. B. Joviho... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Balthazar Getty musel po pádu z koně a následném zranění odstoupit z natáčení. (Terva)
  • Lou Diamond Phillips si během natáčení zlomil ruku. (Terva)
  • Scenárista a producent John Fusco se objevil ve scéně z vězení po boku Jona Bon Joviho. V některých scénách je pak dobytek s vypáleným označením FUSCO. (Terva)

Reklama

Reklama