Reklama

Reklama

Biliárový král

  • Československo Hazardní hráč (více)
Trailer

Vyhrát dokáže jen ten, kdo si dovede poručit... „Rychlý“ Eddie Felson (P. Newman) je ostřílený profesionál poolu, který spolu s parťákem Charliem (M. McCormick) denně obráží zakouřené kulečníkové herny, aby obral o peníze nezkušené hráče, kteří se s ním nechají bláhově vtáhnout do hry. Jednoho dne ale Eddie při své aroganci vyzve neporaženého krále Minnesotu (J. Gleason). Z několikahodinové přehlídky výtečných šťouchů se nakonec stane zkouška charakterů, v níž Eddie selže. Sražen na kolena nachází útěchu u své nové lásky Sarah Packardové (P. Laurieová), s níž sdílejí podobně rozervaný osud spolu se slabostí k alkoholu. Příčí se jí však prostředí a lidé mezi kterými se pohybuje. To vrcholí, když mu další klamání v herně přivodí zlámané palce a Sarah se o něj musí starat. I přesto ale Eddie nemyslí na nic jiného než znovu vyzvat Minnesotu. Na odvetu bude ale potřebovat nemalé peníze… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

packa 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno, snad někdy v době těsně po sametové revoluci, jsem díky tomuto snímku objevil kouzlo kulečníku. Dnes sice dávám jednoznačně přednost karambolu (má vrozená skromnost mi brání pochlubit se, že brutálně drtím všechny znojemské šachisty, nikdo mě ještě neporazil :-) , ale na tento superfilm dodnes nedám dopustit. Paul Newman nemá chybu! O čtvrt století později natočené volné pokračování se Martinu Scorsesemu zdaleka tak nepovedlo. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Je to už pěkná řádka let, co jsem tento krásný černobílý film viděl, ale dodnes ve mně zanechal nesmazatelné vzpomínky. Paul Newman exceluje ve své nejlepší filmové roli jako šampión v biliáru, bojující s osudem, se závistí a se sebou samým. Milostná linie - Newmanova nenaplněná láska k mladé ženě propadající se do alkoholismu - je jedna z nejlepších, jakou jsem ve filmu viděl. 9 nominací na Oscara zcela po právu. Kéž by tak ČT napadlo po dlouhé době tento masterpiece znovu zopakovat! ()

Reklama

PEEPA 

všechny recenze uživatele

Zacatek je super. Tak prvnich 45 minut, kdy je hodne kulecniku a ma to velkou dynamiku, tak je to fakt super. Pak to zacne zabredavat do takovyho vztahovyho dramatu, kterejme az tolik nechytl, jako tomu bejva u spousty jinejch filmu. Nakonec se to trosku zvedne a tedy je to celkem dobry film. Skvely Paul Newman a George C. Scott. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Ani nemusím byť odporkyňou profesionálnych hráčov s náramne veľkým egom či hráčskych stolov kdesi v zapadnutej krčme, aby som si priznala, že napriek skvelému hereckému výkonu Paula Newmana, je Hustler príšerne rozťahaný, nudný a obsahovo - keby bol spracovaný ostrejšie - nezaujímavý. Potrpím si na ,,pomalé filmy", no niektoré sú vyslovene tak rozvláčne a otravnou kamerou uspávajúce, že ma nepresvedčí ani pre mňa nepochopiteľné umiestnenie v IMDB TOP250. Herecké koncerty do nebies vychvaľované, nemôžu pokryť celý film. Tento je jedným z nich. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tolik Oscarů, Paul Newman, sportovní tematika, tolik očekávání. Planých. Biliárový král u mě nedokázal tato očekávání naplnit. Po vzoru mnohých sportovních dramat jsem čekala něco podobného. Pravda, biliár není z těch akčních sportů, ale o to více jsem se těšila na netradiční obsahovou náplň filmu. Teď musím říct, že více zábavy si užiju, když biliár hraju sama. Tento snímek mě nedokázal plně zaujmout a strhnout, ani když se přehoupl do roviny, která zkoumala osobní vztahy Newmanovy postavy (a takové babrání v psychice člověka mám přitom vesměs ráda). Herecké výkony a občas skvělá atmosféra mě nedokázaly vytrhnout z letargie. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • Všechny údery jsou ve filmu skutečně provedeny Paulem Newmanem a Jackie Gleasonem vyjma jednoho, který provedl Willie Mosconi. Newman také chodil na lekce kulečníku právě k Mosconimu. (Kulmon)
  • Filmový debut Williama Diella. (Kulmon)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v New Yorku a trvalo 6 týždňov. (shimik77)

Reklama

Reklama